Calendari Imprimir Email help
Flat View
Vista per anys
Vista per mesos
Vista per mesos
Weekly View
Vista per setmanes
Daily View
Vista d'avui
Search
Cercar
VIII Jornades Marçalianes
Dijous, 26 Novembre 2020, 19:00
per Tona Gusi

Marçalianes

«Prenc el camí que m’ha portat a tu»


Celebració del llegat creatiu de Maria-Mercè Marçal
A partir del 26 de novembre a la web i xarxes socials del CCCB i de la Fundació Maria-Mercè Marçal.

Dijous, 26 de novembre, a les 19h al Hall del CCCB
Entrada gratuïta amb reserva prèvia a la web del CCCB. Aforament limitat.

El proper dijous 26 de novembre el CCCB i la Fundació Maria-Mercè Marçal celebren el llegat de l’escriptora Maria-Mercè Marçal a les respectives xarxes socials i webs.

Sota la direcció de Mireia Calafell s’han creat dotze vídeos protagonitzats per dotze creadores on parlen de la seva relació amb Marçal, reciten un poema o text seu i es
declaren marçalianes. Les protagonistes dels vídeos son: Míriam Cano, Laia Estruch, Berta García-Lacht, Guillem Gavaldà, Joana Gomila, Ingrid Guardiola, Marina Herlop,
Lucía Herrero, Lucía Piedra Galarraga, Nico Roig, Martí Sales i Aina Torres.

Els vídeos es podran visionar sempre a la web del CCCB i, durant tota la jornada del 26 de novembre, les xarxes socials del Centre i de la Fundació Maria-Mercè Marçal compartiran aquests audiovisuals, així com versos i referències a l’autora amb l’audiència marçaliana. Animem a tothom a participar en aquesta jornada seguint l’etiqueta #marçalianes.

Activitat presencial

Finalment, el mateix dijous 26 de novembre a les 19h el Hall del CCCB acollirà un recital de poemes de Maria-Mercè Marçal que comptarà amb la presència de Maria Sevilla, Anna Pantinat, Laia López-Manrique, Íngrid Guardiola, Raquel Santanera, Bartomeu Crespí, Blanca Llum Vidal, Aina Torres, Guilllem Gavaldà, Maria Cabrera i Maria Isern. La declamació dels poemes s’alternarà amb la projecció dels vídeos del projecte #marçalianes i alguna sorpresa més. Mireia Calafell serà la conductora de l’acte.

 

VIII Jornades Marçalianes:

Maria-Mercè Marçal segueix sent un referent no només com a poeta i escriptora, sinó també com a dona implicada en el feminisme i les llibertats. Vet aquí el punt de partida del projecte #marçalianes que, a través de dotze veus, descobreix com es matisa i actualitza aquesta referència, prenent com a divisa el vers «Prenc el camí que m’ha portat a tu».

 Aquestes jornades, que es duen a terme cada dos anys, ja tenen un recorregut considerable. Centrades en l’obra i la vida de Maria-Mercè Marçal, tenen una faceta més acadèmica, en forma de petit congrés en què es convoquen estudioses, estudiosos i especialistes d’arreu del món, i una faceta més lúdica, amb exposicions, recitals i altres activitats paral·leles al congrés. Cada edició s’intenta tractar l’obra i la figura de Marçal des d’una nova perspectiva (política, traducció, tradició, art, etc.) i també ampliar l’àmbit geogràfic de difusió (s’han dut a terme a Sabadell, Barcelona, València, Girona i Cambridge). Les actes de les Jornades es recullen totes en la col·lecció Quaderns de la FMMM.

Lloc : Barcelona: CCCB. Montalegre 5 – 08001 Barcelona
Contacte : CCCB: Servei de premsa del CCCB | Mònica Muñoz-Castanyer i Irene Ruiz · Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
A partir del 26 de novembre a la web i xarxes socials del CCCB i de la Fundació Maria-Mercè Marçal

Enrera

JEvents v1.5.4   Copyright © 2006-2010