Notícies Breus

Barcelona: Convocatòria al Premi Consell Municipal d'Immigració 2017 / La Independent / Notícies gènere

Written by Redacció La Independent Thursday, 05 October 2017 16:27

There are no translations available.

El Consell Municipal d'Immigració de Barcelona informa que el 10 d'octubre conclou el termini per presentar propostes a la convocatòria 2017 del Premi Consell Municipal d'Immigració, on es premiarà els projectes o treballs que hagin destacat o siguin d'especial interès en el àmbit del treball de la llar i la cura de les persones, des d'una perspectiva de les persones migrades.

 

premi migracio

Read more: Barcelona: Convocatòria al Premi Consell Municipal d'Immigració 2017 / La Independent / Notícies gènere

 

Estat Espanyol: Una aplicació de mòbil per lluitar #contralatrata / La Independent / Noticies Gènere

Written by Rocío Blay. Agencia Comunicación y Género Wednesday, 04 October 2017 22:10

There are no translations available.Dilluns 18 de setembre, l'Agència Comunicació i Gènere va assistir a la presentació d'una nova eina amb la qual treballar la prevenció del tràfic de dones i menors amb fins d'explotació sexual: "Noies Noves 24 hores: Happy". Aquesta eina és una aplicació de mòbil adreçada a joves i adolescents amb la qual podran descobrir a través d'un format videojoc i en primera persona tot el trajecte de la protagonista Happy des de la seva ciutat natal a la presó de neó on va ser venuda.

 

 

happy-720x515

 

 

Read more: Estat Espanyol: Una aplicació de mòbil per lluitar #contralatrata / La Independent / Noticies Gènere

 

Cuba: Feministes construeixen l'agenda comuna / La Independent / Notícies Gènere

Written by Sara Mas. SEMlac / La Independent Wednesday, 04 October 2017 21:53

There are no translations available.

Segueix sent una assignatura pendent incorporar i involucrar més als homes. Les accions, sabers i experiències articulars en el camí de lluitar contra el patriarcat i les injustícies per motiu de gènere són el propòsit de la xarxa d'activistes que es conformen entorn de l'espai feminista Berta Càceres, promogut des del Grup Amèrica Llatina: Filosofia Social i Axiologia (Galfisa), de l'Institut de Filosofia.

 

 

entre pueblols

 

Read more: Cuba: Feministes construeixen l'agenda comuna / La Independent / Notícies Gènere

 

Catalonia: 150 influential and prestigious thinkers make a Press Release on the Public statement on the situation in Catalonia / La Independent / Notícies gènere

Written by Redacció La Independent Friday, 29 September 2017 18:11

This public declaration is a response to the repressive measures taken by the Spanish government in order to prevent the celebration of a referendum on the independence of Catalonia on October 1. The aggressive measures already taken and/or announced have led to a dangerous situation that could interfere with “the fundamental rights to freedom of expression, assembly and association, and public participation”, as denounced this week by the office of the United Nations High Commissioner for Human Rights. Indeed, Spanish authorities have infringed on basic democratic rights, and have created a de facto State of emergency, which cannot be legally declared without parliamentary approval. The extreme measures that are being taken, have produced a massive civic response against them on the part of Catalan people, as international observers have already observed.

 

Read more: Catalonia: 150 influential and prestigious thinkers make a Press Release on the Public statement on the situation in Catalonia / La Independent / Notícies gènere

 

Barcelona: III Premi ADHUC en estudis de gènere i sexualitat / La Independent / Notícies gènere

Written by Redacció La Independent Thursday, 14 September 2017 13:09

There are no translations available.

 

El Centre de recerca ADHUC-Teoria, Gènere, Sexualitat (Universitat de Barcelona) convoca la tercera edició del Premi ADHUC en estudis de gènere i sexualitat per premiar un assaig en aquest àmbit interdisciplinari del coneixement. El Premi consisteix en la publicació de l'assaig premiat a la Sèrie "Mujeres y culturas" d'Icaria Editorial. El jurat està format per: Fina Birulés (Universitat de Barcelona), Rafael M. Mérida Jiménez (Universitat de Lleida), Alberto Mira (Oxford Brookes University), Marta Segarra (Centre National de la Recherche Scientifique i directora de la col·lecció), Lluís Maria Todó (Universitat Pompeu Fabra) i Meri Torras (Universitat Autònoma de Barcelona).

Read more: Barcelona: III Premi ADHUC en estudis de gènere i sexualitat / La Independent / Notícies gènere

 

Barcelona: Cinquè Taller de Tesi CRIC / La Independent / Notícies gènere

Written by Redacció La Independent Thursday, 14 September 2017 12:54

There are no translations available.

 

Es publica el programa definitiu del Cinquè Taller de Tesi CRIC*, coordinat per Eva Puyuelo (ADHUC–UB) i Blanca Barreto (UB), i organitzat en col·laboració amb la línia de recerca Construcció i representació d'identitats culturals (CRIC) del programa de doctorat Estudis lingüístics, literaris i culturals i el Centre de recerca ADHUC.

Read more: Barcelona: Cinquè Taller de Tesi CRIC / La Independent / Notícies gènere