Notícies Breus

Sudan del Sud: Dones i nenes tractades com un botí de guerra / La Independent / Notícies Gènere

Escrit per Amada Santos. Redacció La Independent dijous, 20 de setembre de 2018 16:29

Un grup de persones expertes de l'ONU, pertanyents al Consell de Drets Humans sobre la situació de les dones i nenes de Sudan del Sud, ha declarat que, el conflicte que es viu al Sudan del Sud, que dura  cinc anys " no ha de ser ignorat per més temps ", i han denunciat els inquietants testimonis de víctimes d'abús sexual.

En aquest país africà les dones i les nenes es troben entre les víctimes més vulnerables. A més, sis milions de persones afronten una "desesperada" escassetat d'aliments.

 

   

 Sudan

 ONU//Eric Kanalstein

 

 

Llegiu-ne més: Sudan del Sud: Dones i nenes tractades com un botí de guerra / La Independent / Notícies Gènere

 

Barcelona: L'endometriosi afecta una de cada deu dones reduint la seva qualitat de vida / La Independent / Notícies Gènere

Escrit per D.C. Redacció La Independent dijous, 20 de setembre de 2018 14:33

Alba Vergés, Consellera del Departament de Salut i Cristina Nadal, directora general de Planificació en Salut del Departament i directora de l'Àrea d'Atenció Sanitària del Servei Català de la Salut, van presentar aquest dilluns un Model d'atenció a l'endometriosi a Catalunya, malaltia que afecta una de cada deu dones en edat fértil.

 

 

 

 endometriosis dos

 

Llegiu-ne més: Barcelona: L'endometriosi afecta una de cada deu dones reduint la seva qualitat de vida / La Independent / Notícies Gènere

 

Catalunya: Pacte Nacional per a eradicar la violència masclista / La Independent / Notícies Gènere

Escrit per Diva Criado. Redacció La Independent dijous, 20 de setembre de 2018 14:23

Aquest passat dilluns s'ha presentat a Barcelona el full de ruta contra la violència masclista a Catalunya d'acord amb el Pacte Nacional plantejat a finals de desembre passat pel govern, per a fer  una intervenció coordinada contra la violència masclista (CNVM).

 

 

Violencia Pacto

  

Llegiu-ne més: Catalunya: Pacte Nacional per a eradicar la violència masclista / La Independent / Notícies Gènere

 

Barcelona: Tristesa en espais feministes per la mort de Lorena Pérez / La Independent / Notícies gènere

Escrit per Drina Ergueta. La Independent dijous, 20 de setembre de 2018 13:34

Diverses entitats i grups feministes han mostrat el seu dol per la mort de la professora universitària, jurista experta en gènere i militant del feminisme, Lorena Pérez García, que als 41 anys ha perdut la vida en un accident de trànsit ocorregut el dissabte 14 de octubre a Nimes, França.

 

Lorena Perez

Lorena Pérez (foto: redes sociales).

Llegiu-ne més: Barcelona: Tristesa en espais feministes per la mort de Lorena Pérez / La Independent / Notícies gènere

 

Catalunya: sessions de debat del procés participatiu de la cooperació catalana / La Independent / Notícies gènere

Escrit per T.G. Redacció La Independent dijous, 20 de setembre de 2018 13:02

 

24 sessions temàtiques obertes a la ciutadania per abordar prioritats i continguts de la política pública de cooperació al desenvolupament.

Debats sobre l'enfocament de gènere i drets humans i sobre la coherència de polítiques per al desenvolupament.

 

ODS Objectius Desenvolupament Sostenible

 

Llegiu-ne més: Catalunya: sessions de debat del procés participatiu de la cooperació catalana / La Independent / Notícies gènere

 

Estat Espanyol: “Anda, campeón, hazte feminista en diez cómodos plazos”, de Maria Donapetry / La Independent / Notícies génere

Escrit per Leonor Sedó (Text i Fotos). 39 y más /La Independent dijous, 20 de setembre de 2018 12:22

María Donapetry Camacho és doctora en Filologia Anglesa per la Universidad de Oviedo (1986). De 1982 al 2007 va exerci de professora de llengua, literatura i cinema en el Pomona College (California) i, de 2007 fins 2016, traballa a la Universitat d' Oxford (Balliol College) en el Departament de Llengües Medievals i Modernes i en el 'Programa de Estudios de Mujeres'.

libro campeon

Nou llibre de María Donapetry Camacho.

Llegiu-ne més: Estat Espanyol: “Anda, campeón, hazte feminista en diez cómodos plazos”, de Maria Donapetry / La Independent / Notícies génere

 

Mèxic: la justícia per a Maria de Sol no arriba / La Independent / Notícies Gènere

Escrit per Gabriela Ramírez. SemMexico / La Independent dijous, 20 de setembre de 2018 09:16

Ja han passat tres mesos des de l'assassinat de Maria de Sol Cruz Jarquin, la seva mare, Soledad Jarquin Edgar, afirma, que és evident la manca d'imparcialitat en l'acció del jutge Omar Morales Simó, la mateixa que posen en dubte el sistema d'impartició de justícia a Oaxaca, més encara quan Hageo Montero López i Porfirio Montero, fill i pare, foren ubicats en el Tribunal de Justícia del Estado de Oaxaca un dia abans de l'audiència sobre la vinculació al procés de l'únic imputat, Jehú GL, i per ser aquests públicament coneguts com a operadors polítics de l'ex-governador José Murat.

 

Marisol

 

 

    

Llegiu-ne més: Mèxic: la justícia per a Maria de Sol no arriba / La Independent / Notícies Gènere

 

Catalunya: Ca la Dona inaugura la seva nova casa “com cal” / La Independent / Notícies Gènere

Escrit per Drina Ergueta. La Independent dijous, 13 de setembre de 2018 13:48

"Per fi ha arribat el moment d'inaugurar la nova casa de Ca la Dona com es mereix", diu l'anunci de aquesta histórica institució catalana de dones i per a dones que convida, per el pròxim 29 de setembre, a la celebració. Prometen "un dia molt especial ple d'actes, activitats i festa".

 

Ca la dona

 

Llegiu-ne més: Catalunya: Ca la Dona inaugura la seva nova casa “com cal” / La Independent / Notícies Gènere

 

Barcelona: Fundació Cepaim inicia nou curs per a la prevenció de la violència masclista / La Independent / Notícies Gènere

Escrit per DEC. Redacció, La Independent dimecres, 12 de setembre de 2018 00:00

El proper dia 2 d'octubre comença el nou Curs de Dinamitzadores Comunitàries per a la prevenció de la violència masclista, organitzat a Barcelona al centre de la Fundació Cepaim i que està dirigit a totes aquelles dones d'origen extracomunitari que tinguin interès per la igualtat entre dones i homes i que també provinguin del món associatiu.

 

 

dinamitzadores 1

Llegiu-ne més: Barcelona: Fundació Cepaim inicia nou curs per a la prevenció de la violència masclista / La Independent / Notícies Gènere

 

Barcelona: Exposició 'Les Kellys. Lluites de dones a la Barcelona precària' / La Independent / Notícies Gènere

Escrit per A.S. La Independent dimarts, 11 de setembre de 2018 00:00

 

Les noves formes d'explotació capitalista, amb l'augment de la feminització de la feina, i precarietat laboral, ha repercutit negativament i en concret, en la vida de les dones. També, i alhora, en tot un entramat de relacions socials, polítiques i culturals.

  

 Las Kellys

  

 

Llegiu-ne més: Barcelona: Exposició 'Les Kellys. Lluites de dones a la Barcelona precària' / La Independent / Notícies Gènere

 

Euro-Mediterrània: Les dones construeixen societats inclusives / La Independent / Notícies Gènere

Escrit per Diva Criado. Redacció La Independent dilluns, 10 de setembre de 2018 00:00

En el marc de les conferències 2018 de la Unió per a la Mediterrànies (UpM) Women4Mediterranean, ministres de 43 países del Mediterrani es trobaran a Lisboa, Portugal, els dies 10 i 11 d'octubre sota el lema "Les dones construim societats inclusives".

 

Euromediterranea encuentro regional

 

Llegiu-ne més: Euro-Mediterrània: Les dones construeixen societats inclusives / La Independent / Notícies Gènere

 

Catalunya: Criden a la 10ª Edició del concurs (RE)IMAGINA’T / La Independent / Notícies Gènere

Escrit per L'Observatori / La Independent diumenge, 9 de setembre de 2018 00:00

L'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació convoca el 10è concurs (RE)Imagina't amb la finalitat de promoure un ús no sexista ni androcèntric dels mitjans audiovisuals i afavorir la diversitat en la representació de les identitats de gènere i LGTBIQ+ , mitjançant la redacció de guions i la realització de peces audiovisuals.

 

Re-imaginat 2018

Llegiu-ne més: Catalunya: Criden a la 10ª Edició del concurs (RE)IMAGINA’T / La Independent / Notícies Gènere