Notícies Breus

Barcelona: Cinema dirigit per dones a la televisió betevé / La Independent / Notícies gènere

Escrit per Redacció L'Observatori / La Independent dijous, 22 de febrer de 2018 17:30

Sota el nom de Directores, els divendres tarda i amb reemissió els dissabtes a la tarda, és a dir, en horari de bona audiència, la cadena de televisió betevé ha decidit programar en sessió especial films dirigits per directores nacionals i internacionals, ha informat l'Observatori de les Dones en els mitjans de comunicació. El cicle va ser iniciat el primer divendres de gener amb l'emissió del film de Jane Campion, El piano, i ha continuat amb el film de Pilar Miró, El pájaro de la felicidad, a més de El triunfo de Mireia Ros, Poniente de Chus Gutiérrez i així fins a tretze que durarà la sèrie.

 

Observatori cine

 

Llegiu-ne més: Barcelona: Cinema dirigit per dones a la televisió betevé / La Independent / Notícies gènere

 

Catalunya: Menors d'edat dels més afectats per violència masclista / La Independent / Notícies génere

Escrit per D.C. Redacció La Independent dijous, 22 de febrer de 2018 12:00

La realitat que visibilitza l'Informe presentat dijous passat, per l'Institut Català de les Dones (ICD) en el seguiment que van fer durant el 2017 sobre les diferents violències de gènere a través de la línia 900 900 120 (confidencial), mostra que el servei va atendre 9.756 trucades, una mitjana mensual de 813, de les quals el 48% es van fer per situacions de violència masclista intrafamiliar, de parelles que conviuen amb menors d'edat.

 

Linea 900 de atención a victimas de violencia M

Llegiu-ne més: Catalunya: Menors d'edat dels més afectats per violència masclista / La Independent / Notícies génere

 

Catalunya: Dones lliures sense por i homes que rebutgen la violencia / La Independent / Notícies génere

Escrit per D.C. Redacció La Independent dijous, 22 de febrer de 2018 11:45

"Les dones tenim dret a viure de forma lliure i sense por" i "Alt i clar, els homes rebutgem les violències sexuals", són els lemes de la Campanya que l'Institut Català de les Dones (ICD) va iniciar aquest gener per avançar en la prevenció, sensibilització i detecció de les violències sexuals i la seva eradicació.

 

 

Complicidad de los hombres en la lucha contra la VM

Llegiu-ne més: Catalunya: Dones lliures sense por i homes que rebutgen la violencia / La Independent / Notícies génere

 

Barcelona: "No es país para negras", teatre en la pròxima assemblea de migrades per #VagaFeminista / La Independent / Notícies gènere

Escrit per Redacció La Independent dimecres, 21 de febrer de 2018 00:00

En acabar l'assemblea de dones estrangeres, que es realitzarà aquest 25 de febrer a Barcelona, es durà a terme una presentació teatral anomenada "No es país para negras", realitzada principalment per Silvia Albert Sopale, ha informat la Comissió de Migració i fronteres de la #VagaFeminista que ha realitzat una crida a les dones per "construir juntes un espai de reflexió col·lectiva sobre la vaga feminista i el seu significat per a nosaltres les dones migrades".

 

Asamblea migradas

Llegiu-ne més: Barcelona: "No es país para negras", teatre en la pròxima assemblea de migrades per #VagaFeminista / La Independent / Notícies gènere

 

Mèxic: Aproven Pla de Treball del Inmujeres per al 2018 / La Independent / Notícies gènere

Escrit per Redacció SemMexic / La Independent dimecres, 21 de febrer de 2018 00:00

Divendres passat va tenir lloc la Primera Sessió Ordinària 2018 de la Junta de Gobierno del Instituto Nacional de Mujeres (Inmujeres), que presideix Lorena Cruz Sánchez. Durant aquesta sessió, es va aprovar el pressupost i el Pla Anual de Treball 2018, amb l'objectiu de donar compliment a la política nacional en matèria d'igualtat substantiva i coadjunta amb l'eradicació de la violència contra les dones.

  

breve latino america

  

Llegiu-ne més: Mèxic: Aproven Pla de Treball del Inmujeres per al 2018 / La Independent / Notícies gènere

 

Barcelona: La memòria i els llocs de la transmissió. Una perspectiva de gènere / La Independent / Notícies gènere

Escrit per Redacció La Independent dijous, 15 de febrer de 2018 14:13

Tots els dijous des del 15 de febrer al 8 de març de 2018 de 19h a 21h, Fina Birulés (ADHUC—Seminari Filosofia i Gènere) dirigeix el curs "La memòria i els llocs de la transmissió. Una perspectiva de gènere" al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona.

 

CARTELL La Memòria

 

Llegiu-ne més: Barcelona: La memòria i els llocs de la transmissió. Una perspectiva de gènere / La Independent / Notícies gènere