Entorn quotidià

El Teje, la primera publicació travesti llatinoamericana

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Identitats de gènere - Entorn quotidià

Escrit per Tona Gusi. Text - fotos dilluns, 27 de juny de 2011 19:59

Teje._portada

 

El Teje és una publicació impresa espectacular i interessant. Espectacular pel que fa al seu format (DINA 3) i disseny, i interessant i única pel que fa al seus continguts. Va neixer al Centro Cultural Rojas, vinculat a la Universitat de Buenos Aires (UBA), i està promoguda per les Àrees de Comunicació i Tecnologies de Gènere, a partir de la realització d'un taller de cròniques periodístiques coordinat per Maria Moreno d'acord a una idea de Paula Viturro. La intenció del taller fou capacitar a persones transgenèriques, en especial les que estan en situació de prostitució "...amb la finalitat de promoure la seva inclusió social i el respecte per a la seva identitat".

Llegiu-ne més: El Teje, la primera publicació travesti llatinoamericana

   

LGTBQI+: "Contra l'Homofòbia, Ara, Sempre i Arreu"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Identitats de gènere - Entorn quotidià

Escrit per Redacció La Independent/ Fotografies de Bárbara Boyeros dilluns, 27 de juny de 2011 10:51

lgtb5

Aquest dissabte 25 de juny la manifestació convocada per la Comissió Unitària del 28 de juny, que engloba a diverses entitats pels drets de les persones LGTBQI+( Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer, Questioning and Intersex) va recorrer, com cada any, els carrers de Barcelona, des de Plaça Universitat fins a la Plaça Sant Jaume, enguany sota el lema "Contra l'homofòbia, ara, sempre i a tot arreu".

Durant la marxa reivindicativa més de mil persones varen criticar el rebuig encara existent en alguns sectors de la societat cap a les persones LGTBQI+ així com l'actitud d'algunes administracions, com ara que la Generalitat hagi abandonat l'Associació Internacional de Gais i Lesbianes (ILGA), de la qual n'era membre des del 2007, i que l'Ajuntament "cedeixi" davant l'Església catòlica en el cas de l'escultura prevista a la Plaça de la Sagrada Familia.

En finalitzar l'acte és va llegir el manifest que exposa la situació actual de tot el col.lectiu LGTBQI + a Barcelona, a Catalunya i a la resta del món.

Llegiu-ne més: LGTBQI+: "Contra l'Homofòbia, Ara, Sempre i Arreu"

   

Creix i s'estén a Cuba la jornada contra l'homofòbia

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Identitats de gènere - Entorn quotidià

Escrit per Sara Mas. SEMlac-Cuba. La Habana dimarts, 26 d'abril de 2011 12:40

Amb un variat programa que cada vegada involucra a un major nombre d'actors socials, la IV Jornada Cubana contra l'Homofòbia promet ser superior aquest any, amb més dies d'activitats i extensiva a diverses ciutats del país.

Jornada_cubana_contra_la_homofobia

Durant tot l'any s'han anat succeint xerrades, trobades i accions a favor del respecte a la diversitat sexual, amb participació d'activistes de la població de lesbianes, gais, bisexuals i persones trans (LGBT) i promogudes fonamentalment pel Centre Nacional d' Educació Sexual (Cenesex), en aliança amb altres institucions.

Llegiu-ne més: Creix i s'estén a Cuba la jornada contra l'homofòbia

   

Pàgina 3 de 3