Male violence

Nou Model d'abordatge policial contra la violència domèstica i de Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Diva Criado.La Independent Wednesday, 18 April 2012 13:34

There are no translations available.

Aquest dilluns, Interior va presentar a la Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Granollers, el nou model d'abordatge policial contra la violència domèstica i de gènere.

Van ser-hi presents el director general d'Administració de Seguretat, Andreu Joan Martínez, la sotscap de la Regió Policial Metropolitana Nord, intendenta Alícia Moriana i el cap de la Unitat Regional de Proximitat i Atenció al Ciutadà, sotsinspector Jordi Santacatalina.

Llegiu-ne més

   

El telèfon d'atenció a les dones en situació de violència ha atès 414 trucades de l'Alt Pirineu i Aran des de l'any 2001

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Monday, 16 April 2012 09:06

There are no translations available.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, ha donat a conèixer aquest matí a Tremp , on ha assistit a la Mesa Institucional del Circuit de l'Alt Pirineu i Aran per a l'abordatge de la violència masclista - junt a Lluís Segalàs, responsable de l’Oficina del delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran-  que la Línia d’atenció a les dones en situació de violència 900 900 120 ha atès des de l'any 2001 fins al 2011, un total de 414 demandes d’atenció i informació de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran.
 
La Línia 900900120 atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones, en 124 llengües, tots els dies de l'any i durant les 24 hores del dia. Les trucades són ateses per un equip de professionals de l’advocacia, la psicologia, el treball social i la medicina. 
 
Hi ha hagut una lleugera disminució  des d'el 2008 de les atencions de la Línia 900900120 que ha anat paral·lela al desplegament de la Xarxa de Serveis d’informació i atenció a les dones municipals i comarcals (SIAD), ha manifestat Montserrat Gatell, la qual ha remarcat que “els SIAD són recursos molt importants per la seva proximitat i perquè augmenten l’eficàcia en la prevenció i l’atenció precoç de la violència masclista”.  El nombre de dones ateses per situacions de violència masclista en els 8 Serveis d’informació i atenció a les dones de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran l’any passat és de 101 dones a causa de la violència masclista i 61 l’any 2010, fet que representa un increment del 65,5%. La xarxa de SIAD s’ha materialitzat en els darrers anys gràcies als acords establerts per l’ICD amb els consells comarcals i els municipis.
 
L'atenció es complementa amb el nou Centre d’intervenció especialitzada (CIE) per a dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles, ubicat a la Seu d’Urgell, que ofereix una atenció integral i multidisciplinar durant els processos de recuperació i reparació.

   

Formació en protecció de dades per a professionals que atenen dones en situació de violència masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Thursday, 05 April 2012 09:36

There are no translations available.

A Tarragona, Tortosa, Lleida, Barcelona i Girona

El Departament de Benestar Social i Família organitza una formació sobre La protecció de dades en la coordinació de casos en els circuits contra la violència masclista adreçada als i les professionals de serveis socials bàsics, de Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i de serveis especialitzats que estan en contacte amb dones en situació de violència masclista.

Els cursos, que tindran lloc a Tarragona, Tortosa, Lleida, Barcelona i Girona, estan estructurats en dues sessions: una més teòrica i una altra centrada en l’anàlisi de casos pràctics. L’objectiu és conèixer les estratègies que permeten una intervenció coordinada i en xarxa en l’atenció de dones, adolescents i infants en situació o en risc de patir violència masclista, d’acord amb el contingut de la Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal. És tractarà a fons el capítol VIII del Protocol Marc per a una intervenció coordinada contra la violència masclista, que recull les obligacions legals entorn del tractament de dades i un seguit d’eines i recomanacions tècniques enfocades específicament a la cessió de dades entre professionals de les administracions públiques que treballen en diferents àmbits d’intervenció.

   

Madrid: Víctimes invisibles del SAP

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Redacció La Independent Wednesday, 04 April 2012 10:56

There are no translations available.


Denúncia de noves sentències judicials que s'amparen en el *Síndrome d'Alienacio Parental. En aquest cas afecten a dues nenes, una de set anys i una altra de catorze de Madrid

Dos nous casos a Madrid

A iniciativa de la pisicòloga i experta en violència de gènera, Fátima Urzanqui, i amb la col.laboració de periodistes del Diari Diagonal s'ha iniciat una campanya informativa sobre aquests dos nous casos de sentències dels jutjats de Colmenar Viejo. En un comunicat rebut a La Independent expliquen que el dimecres 28 de març, agents de la Guàrdia Civil -complint les ordres de les respectives titulars dels jutjats de família 2 i 3 de Colmenar Viejo- es van presentar a dos centres educatius de la Comunitat de Madrid i es van dur a dues nenes, una de 9 anys i una altra de 14. La de 14 anys va ser conduïda a dependències judicials, i la petita a casa de l'àvia paterna.

Malgrat la seva decidida oposició, les dues menors han quedat sota la custòdia dels seus respectius pares. No importa que la menor de 9 anys hagi relatat que el seu pare abusava d'ella ni que la menor de 14 anys hagi denunciat que el seu pare la maltracta regularment i que s'ocupava molt negligentment d'ella, segons el comunicat rebut. 

Read more: Madrid: Víctimes invisibles del SAP

   

El Camp de Tarragona: ateses 8.000 trucades de dones en situació de violència

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Friday, 30 March 2012 12:52

There are no translations available.

Augmenten un 46 % les dones ateses per violència masclista als Serveis d’informació i atenció a les dones dels municipis i consells comarcals. 
 
La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montse Gatell, ha donat a conèixer aquest matí a Tarragona que la Línia d’atenció a les dones en situació de violència 900 900 120 ha atès des de la seva creació l’any 2001 fins al 2011, un total de 8.039 demandes d’atenció i informació de les comarques del Camp de Tarragona, tot dient que “les xifres mostren que és un servei consolidat i necessari perquè les dones puguin sortir de les situacions de violència masclista”.

Read more: El Camp de Tarragona: ateses 8.000 trucades de dones en situació de violència

   

La Generalitat es personarà com a acusació popular en el cas contra l'imam de Terrassa

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Wednesday, 28 March 2012 20:19

There are no translations available.

La Generalitat de Catalunya, a instància de l’Institut Català de les Dones, es presentarà com a acusació popular en el cas contra Abdeslam Laaroussi, imam de la mesquita de Terrassa, pel contingut dels seus sermons incitant a la violència masclista.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, considera que “no hi ha absolutament res que justifiqui la violència masclista, i cap diferència cultural ni religiosa pot emparar les agressions contra les dones ni incitar als homes d’una comunitat a ser violents amb les seves parelles com a resposta a la resolució de conflictes”.  

La personació es fa d’acord amb les previsions contingudes a l’article 101 de la Llei d’Enjudiciament Criminal i d'acord a la Llei del Dret de les dones a eradicar la violència masclista, que estableix la possibilitat de personació del Govern en aquells procediments d’una especial rellevància amb l’avaluació prèvia dels fets per l’Institut Català de les Dones.

La Generalitat de Catalunya ja s’ha presentat en altres ocasions com a acusació particular en casos de violència masclista i Gatell recorda que: “la lluita contra la violència masclista és una prioritat del Govern i no es tolerarà cap actuació discriminatòria envers els drets de les dones ni es permetrà que es posi en qüestió el dret a la integritat física de les persones”.

   

La violència no es retalla

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Aida Ruiz, Directora de la Fundació Maria Aurèlia Capmany / La Independent Wednesday, 28 March 2012 13:02

There are no translations available.

Comparaixença d'UGT i CCOO al Parlament de Catalunya: com la crisi impacta de forma directa sobre les dones, violencia econòmica i violència masclista a Catalunya

Parlament_de_Catalunya_hemicicle

El 2012 ha tingut un inici crític pel que fa la violència masclista, sis dones mortes ens mostren que la violència lluny de recular avança sinó es porten a terme polítiques decidides i valentes i s'inverteix en prevenció, detecció i atenció.

Read more: La violència no es retalla

   

Belén do Pará: La Convenció que ho va dir gairebé tot i ha aconseguit ben poc

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Mirta Rodríguez Calderón, Santo Domingo. SEMLac / La Independent Tuesday, 27 March 2012 08:24

There are no translations available.

 

evalua1r

 

A Belem do Pará, per allà per on desemboca el riu Amazones, al Brasil infinit, plou moltíssim tot l'any i hi fa una calor terrible.
Però segurament els representants de 33 nacions integrants de les Nacions Unides que s'hi van reunir el 1994 no van patir aquests rigors del clima mentre treballaven intensament per donar vida a un document magnífic: la Convenció Interamericana per a Prevenir, Sancionar i Eradicar la violència contra la Dona , vigent des de 1995, després d'haver estat signada pels governs de gairebé la totalitat del continent.

Llegiu-ne més

   

Joventuts Socialistes d'Andalusia (JSA): Arenas creu que la dona ha de tornar a la llar

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Friday, 23 March 2012 08:37

There are no translations available.

Segons les JSA a El Mundo.es vuestro , el  president del PP d'Andalusia ha declarat durant la campanya electoral que donarà suport a totes les polítiques relatives a la dona que es posin en marxa des del Govern central que persegueixin "recuperar els valors familiars que, des que la dona treballa, s'han perdut".

En aquest sentit, Javier Arenas hauria dit que no tem a "la violència feminista que practiquen entre elles i cap als homes". "Quan aquestes feministes tornin a estar còmodament a casa seva, educant els seus fills i cuidant de les seves famílies, ens ho agrairan" , ha dit. I ho faran perquè, segons el candidat: "La societat serà millor, no es produiran tants fracassos matrimonials, els joves deixaran de esgarriar, les famílies tornaran a correspondre amb els models tradicionals i fins i tot es reactivarà l'ocupació".

Aquesta notícia ha estat reproduïda per les xarxes socials, diversos blocs i algun mitjà generalista però des d'altres blocs i xarxes socials s'ha dit que aquesta notícia és una trola.

   

A les comarques tarragonines cada dia hi ha 3 detinguts per violència masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Thursday, 22 March 2012 09:21

There are no translations available.

El Diari de Tarragona, en la seva edició de dimcecres 21 de març, informa que durant el 2011 hi hagueren 1477 detencions al Camp de Tarragona i 379 a les Terres de l’Ebre. Aquest any, a la demarcació, han estat assassinades ja dues dones per la seva parella.

   

Barris de Barcelona: Campanya " LA DIADA DE SANT JORDI, AJUDA'NS A TRENCAR EL SILENCI!"

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Monday, 19 March 2012 13:36

There are no translations available.

Trenquem el silenci als centres educatius

La Plataforma unitària contra les violències de gènere ha endagat una campanya de recollida de llibres pe aquest Sant Jordi 2012 a favor del projecte " Trenquem el Silenci", de prevenció de la violència masclista als centres educatius.

Es tracta de fer  un donatiu dels llibres que ja no es fan servir, i s' oferiran durant la diada de Sant Jordi a canvi d'un donatiu econòmic.

Els punts de recollida de llibres, fins el 12 d'abril de 2012, seran: 

Read more: Barris de Barcelona: Campanya " LA DIADA DE SANT JORDI, AJUDA'NS A TRENCAR EL SILENCI!"

   

Cuba: "Todas Contracorriente": Per Una Cultura de Pau

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Maylin Alonso, l'Havana. La Jiribilla Monday, 12 March 2012 13:58

There are no translations available.

El Projecte "Todas Contracorriente" , liderat per la cantant Rochy Ameneiro, ha celebrat el seu primer aniversari aquest 8 de març  amb un ampli treball de prevenció contra la violència de gènere, sustentat pels estudis teòrics del Dr Julio César González Pagés, professor de la Universitat de l'Havana i Coordinador de la Red Iberoamericana de Masculinidades, qui ens comenta sobre les aportacions acadèmics que tributa aquest projecte, barreja d'art i coneixement i les accions concretes que han portat aquesta iniciativa a tot el país.

Quin ha estat el saldo del Projecte "Todas Contracorriente" en aquest primer any?

El saldo ha estat molt positiu, sobretot perquè ens ha permès incloure temes com violència, feminisme i equitat en un sol projecte, que té a la música com a protagonista i sabem l'impacte que té especialment en els més joves. En aquest any hem pogut recórrer tot el país com a part d'una gira i d'un projecte que va començar sent mínim, entre un grup d'amics i artistes, avui s'ha convertit en una iniciativa nacional, on s'han pogut sumar altres creadors.

Read more: Cuba: "Todas Contracorriente": Per Una Cultura de Pau

   

S'han atés 6.800 trucades de les dones en situació de violència a Girona

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Wednesday, 07 March 2012 19:41

There are no translations available.


D'esquerra a dreta: la directora, la presidenta i la coordinadora territorial de l'ICD a Girona

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, va explicar a Girona divendres 2 de març, que la Línia d’atenció a les dones en situació de violència 900 900 120 ha atès 6.861 demandes d’atenció i informació a les comarques gironines des de la seva creació l’any 2001 fins al mes de febrer d’enguany.

Gatell ha destacat que les xifres mostren que “el 900900120 és un servei pioner, útil i necessari perquè les dones puguin sortir de les situacions de violència masclista, que cal continuar divulgant i donant a conèixer per assegurar-nos que arriba a les dones que el necessiten”.

   

UE: Guia Práctica sota l’enunciat :"Afrontando el impacto de la violencia de pareja en el lugar de trabajo”

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by M.M. Redacció La Independent Thursday, 01 March 2012 13:17

There are no translations available.

L’Associació Salut i família a través del seu equip psicosocial i jurídic, i dins del mar del projecte DAPHNE “maintien au travail et insersion professionelle des victimes de violences domestiques”, han elaborat una Guia Práctica sota l’enunciat : Afrontando el impacto de la violencia de pareja en el lugar de trabajo” ,mitjançant la qual s’incideix en tots els elements que poden facilitar una situació favorable que ajudi a resoldre els problemas que genera la violència de gènere en el món laboral.

En la seva introducció hi destaca el fet que la violència de parella, la violència de gènere, té un impacte acusat –crític- especialment en aquelles dones que són capaces de conservar el treball “com una manera d’assegurar-se la independència econòmica”. Destacant, així mateix “ que és en el seu lloc de treball on troben suport a la seva situació”. Igualment remarca la necessitat que les Lleis contra la violència de gènere de cadescun dels paísos memebres de la UE, incloguin les disposicions necessàries perquè les victimes poguin sortir de la situcació de violència sense perdre el seu lloc de treball.

   

Recomanem: MONOGRÀFIC Violència i representacions identitàries a Amèrica Llatina

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Monday, 27 February 2012 13:15

There are no translations available.

La investigadora María Teresa Vera Rojas (Centre Dona i Literatura) ha coordinat el monogràfic del número 6 de 452ºF Revista de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. El conjunt d'articles analitza des de diferents disciplines i registres culturals les formes d'exclusió i violència implícites en els processos de construcció, representació i normalització de les identitats, els cossos i les subjectivitats llatinoamericanes. La coordinadora forma part del consell de redacció de la revista, com també la investigadora Marta Font (Centre Dona i Literatura).

Més informació: http://www.ub.edu/cdona/publicacions_altres.htm

Revista: http://www.452f.com/ca/home/numero06.html

   

El Govern analitza les circumstàncies de les sis dones assassinades per violència masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Thursday, 23 February 2012 17:14

There are no translations available.

Entre altres mesures s’impulsaran accions de treball conjunt amb els mitjans de comunicació per avançar en la millora del tractament periodístic d’aquests casos

El Govern diu que : "Pel que fa als homicidis que s’han produït al llarg del mes de gener, es demana que no es limiti el debat sobre la violència masclista a aquests casos, ja que són la punta d’un iceberg que amaga una realitat complexa, silenciosa i soterrada causada per les desigualtats de gènere que perviuen en la nostra societat.".

 

Read more: El Govern analitza les circumstàncies de les sis dones assassinades per violència masclista

   

26 professionals del SIAD en una Jornada d’intercanvi d’experiències a Girona

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Friday, 17 February 2012 12:51

There are no translations available.

La Jornada era per compartir les pràctiques que desenvolupen els Serveis d’Informació i Atenció a les Dones en la detecció i atenció de les dones en situació de violència masclista. Aquesta jornada, organitzada per l’Institut Català de les Dones (ICD), va tenir lloc la seu de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona. 

En aquesta primera Jornada s’han exposat, entre altres, experiències i projectes d’acompanyament a dones víctimes de violència masclista, el treball a través de grups, o actuacions de prevenció i sensibilització dirigides a joves i migrades.

La coordinadora territorial de l’ICD a Girona, Josefina Surina va anunciar la continuïtat d’aquestes jornades donada la importància de fomentar el treball en xarxa i l’intercanvi d’experiències, així com la bona acollida que ha tingut la iniciativa per part dels professionals implicats. 

 

   

Nicaragua: Aprovada una llei contra la violencia vers les dones amb limitacions

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Nelson Rodríguez, Mangua. CIMAC / La Independent Thursday, 02 February 2012 17:47

There are no translations available.

L'accés a la justícia per a les dones ha estat una exigència històrica a Nicaragua de les associacions de dones, a la qual s'hi han sumat organitzacions globals com Amnistia Internacional, i la Comissió Interamericana de Drets Humans.

 Després de 10 anys d'una onada imparable de violència de gènere que va deixar 800 dones assassinades, el Parlament Nacional de Nicaragua va aprovar una qüestionada Ley Integral de Lucha contra la Violencia hacia la Mujer, que tipifica el delicte de feminicidi i altres crims contra les nicaragüenques. Entratá en vigor d'aquí quatre mesos.

Read more: Nicaragua: Aprovada una llei contra la violencia vers les dones amb limitacions

   

Nou programa per a la Prevenció de relacions abusives en la parella

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Thursday, 02 February 2012 12:12

There are no translations available.

Aquest programa de sensibilització que posa en marxa el Departament de Benestar Social i Família  inclou campanyes de sensibilització que aniran acompanyades de mesures de formació específica per a professionals de la salut i de l'àmbit d'ensenyament, en el marc dels cursos "Salut i escola".

També s'inclourà formació en prevenció de relacions abusives entre noies i nois en el currículum educatiu dels cicles de grau superior d'Animació sociocultural i d'Inserció social.

També, a finals d'aquest any 2012,  es posarà en funcionament un Centre d'Intervenció Especialitzada (CIE) per a dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles a la ciutat de Lleida.

   

Granollers: Tres minuts de silenci per rebutjar la mort d’una dona a causa de violència de gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Ma. Dolors Viñas, Vallès Oriental. La Independent Wednesday, 01 February 2012 12:06

There are no translations available.

La ciutat rebutja aquest fet i en forma de convocatòria silenciosa condemna aquest homicidi

mani

Unes 250 persones s'han concentrat a la plaça de la Porxada, aquest dilluns 30 de gener per denunciar i rebutjar la darrera víctima de violència de gènere. S'ha recordat a la veïna de Granollers morta divendres 27 de gener, pressumptament, a mans de la seva parella. Aquesta és la sisena víctima de violència masclista a Catalunya d'aquest any. Mai fins ara s'havien produït tantes morts per aquesta causa en un període de temps tant curt.

A Granollers des de l'any 2003 diferents serveis treballen de forma coordinada per ajudar a detectar i prevenir la violència contra les dones, i donar l'atenció i el suport necessari a totes aquelles que la estan patint. El Centre d’Informació i Recursos per a Dones situat al carrer Portalet número 4, quarta planta que, treballa per a la igualtat real entre dones i homes, compta a més amb el servei d'atenció integral per a dones que han patit o pateixen violència de gènere en l'àmbit de la parella.

A Alella també hi ha hagut un minut de silenci per la mort de la dona de Granollers víctima de la violència masclista.

   

El Govern condemna i rebutja amb contundència l'assassinat d'una dona a Granollers víctima de la violència masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Saturday, 28 January 2012 13:13

There are no translations available.

Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones, condemna i rebutja amb contundència l’assassinat avui d'una dona a Granollers, presumptament víctima de la violència masclista.

La presidenta de l’ICD ha fet una crida a “la unitat i rebuig constant i contundent de tota la societat a la violència masclista per poder avançar en la seva eradicació i generar el canvi social necessari per acabar amb aquesta xacra”. Pel que fa als assassinats que s’han produït al llarg del mes, Gatell considera que “no podem caure en limitar el debat contra la violència masclista a la coincidència de casos d’assassinat perquè podríem estar simplificant el tema i la reflexió que hem de fer com a societat”.

En aquest sentit, Gatell ha subratllat que “els assassinats són la punta d’un iceberg que amaga una realitat molt àmplia i complexa de situacions quotidianes de patiment, sovint invisibles i cròniques, sobre les quals cal que obrim la mirada”.

Insisteix en què les dones truquin a la Línia telefònica gratuïta 900 900 120 o s’adrecin a algun dels 120 serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori.

La lluita contra la violència masclista - afirma Gatell -  és una prioritat pel Govern i ha reiterat el compromís de continuar posant els recursos necessaris per a la coordinació, la prevenció, la detecció, l’atenció i la rehabilitació de les dones que es troben en una situació de violència masclista.


   

6 dones assassinades aquest 2012 per violència masclista a Catalunya

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by La Independent Saturday, 28 January 2012 00:00

There are no translations available.

Amb la dona assassinada pel seu marit aquest divendres dia 27 a Granollers, ja són sis els casos de mort per violència masclista a Catalunya aquest 2012.

Si alarmants són  sempre les morts de les dones per l'expressió més forta del poder patriarcal, com ho ha estat la mort d' 11 dones durant l'any 2011 al nostre país, les ja 6 mortes d'enguany ( a Mollet, Girona, l'Atmetlla, Tarragona, Santa Coloma de Queralt i Granollers) - aquests 6 feminicidis - són terriblement alarmants i obliguen a una resposta molt més eficaç. 

La presidenta de l’ICD, Montse Gatell, ha fet una crida a “la unitat i rebuig constant i contundent de tota la societat a la violència masclista per poder avançar en la seva eradicació i generar el canvi social necessari per acabar amb aquesta xacra”. Considera que “els assassinats són la punta d’un iceberg que amaga una realitat molt àmplia i complexa de situacions quotidianes de patiment, sovint invisibles i cròniques, sobre les quals cal que obrim la mirada”.

   

Andalusia: "Tejamos Redes contra la Violencia Machista", per la Plataforma Andaluza de Apoyo al Lobby Europeo de Mujeres

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Plataforma Andaluza de Apoyo al Lobby Europeo de Mujeres Thursday, 26 January 2012 17:30

There are no translations available.

La Plataforma Andaluza de Apoyo al Lobby Europeo de Mujeres ha dut a terme a Écija la Jornada Taller "Teixim Xarxes contra la Violència Masclista" que forma part del programa "Xarxa Ciutadana per a la Detecció i Suport a les Víctimes de Violència de Gènere", organitzada per la Dirección General de Violencia de Género de la Consejería para la Igualdad y Bienestar Social.

La Jornada Taller té com a objectius preparar a la ciutadania perquè assessori, ajudi i / o acompanyi fins als serveis especialitzats a les víctimes, generar persones mediadores entre les persones víctimes i l'Administració Pública i involucrar als col · lectius socials en la lluita contra la violència cap a les dones.

Read more: Andalusia: "Tejamos Redes contra la Violencia Machista", per la Plataforma Andaluza de Apoyo al Lobby Europeo de Mujeres

   

La Confederació Catalana d'ONG contra la violència masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Thursday, 26 January 2012 12:51

There are no translations available.

COMUNICAT. Barcelona, 19 de gener de 2012

Portem unes setmanes del nou any i, en aquests dies han estat assassinades quatre dones a Catalunya.

El 2011, al conjunt de l'estat espanyol, van ser assassinades 67 dones per les seves parelles o exparelles, algunes de les quals havien ja estat denunciades per les víctimes i tenien ordres d'allunyament.

La violència masclista que ha estat un fenomen invisible durant dècades, és una de les manifestacions més clares de la desigualtat, subordinació i de les relacions de poder dels homes sobre les dones. Malgrat l'esfereïdor nombre de víctimes, ni la societat ni els mitjans de comunicació no en reflecteixen ni semblen copsar-ne la gravetat. Tampoc els òrgans jurisdiccionals han actuat amb la contundència i rigor que calia esperar i que si han emprat en altre tipus de delictes similars no relacionats amb la violència masclista.

   

Contra la violència masclista. No és No!

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Beatriu Masia, Ca la Dona - Tamaia / Fotos Amada Santos, La Independent Wednesday, 25 January 2012 13:16

There are no translations available.

Les morts de dones a Catalunya a causa de la violència masclista continuen amb un degoteig que sembla no te aturador.

Ens hem de preguntar molt seriosament quina és la resposta social que donem a aquests fets. No val parlar només de les responsabilitats públiques que segur hi son i moltes. El fet més greu és el silenci, la justificació i la impunitat que socialment tenen aquestes morts.

 

ama3

Llegiu-ne més

   

Entrevista a Montserrat Comas sobre la violència masclista a Els Matins de TV3

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Wednesday, 25 January 2012 11:30

There are no translations available.

 

Ariadna Orta ha entrevistat aquest dimarts 24 de gener a Montserrat Comas, magistrada de l'Audiència Provincial de Barcelona i expresidenta de l'Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere. Comas ha manifestat: "Desitjo que hi hagi menys víctimes i res fa pensar que hàgim de mantenir la tendència del gener" i també ha afirmat que la societat no té la mateixa sensibilitat davant les víctimes del terrorisme que davant la violència de gènere.

Veieu video TV3

   

Un minut de silenci i espelmes enceses davant els ajuntaments catalans contra la violència masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by La Independent Wednesday, 25 January 2012 10:35

There are no translations available.

La Comissió Permanent del Consell Nacional de Dones de Catalunya ha rebut la proposta d’un grup de ciutadans i ciutadanes de guardar un minut de silenci a la porta de cada ajuntament, com a mostra de condol i de rebuig, cada vegada que mori una dona a causa de la violència masclista. 

La Comissió Permanent proposa que es complementi amb la proposta ja difosa del Grup de Mentores de Tamaia, d’encendre una espelma,i que aquesta iniciativa es pugui estendre a tots els municipis de Catalunya.

 

   

Guatemala: El Govern crea una força especial contra el femicidi

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Cerigua / La Independent Thursday, 19 January 2012 09:05

There are no translations available.

Després que aquest dimarts tres dones van ser assassinades de manera violenta en menys de tres hores, a les ciutats de Quetzaltenango, Escuintla i la capital Guatemala, el ministre de Governació de Guatemala, Mauricio López Bonilla, ha anunciat que crearà una força especial per resoldre els casos de femicidi i assassinats de dones que es registrin a partir del nou govern. 

El primer cas es va registrar a Escuintla, on una mestra va ser assassinada prop de la seva escola, després a Santa Catarina Pinula, la propietària d'una botiga va ser atacada amb arma de foc al seu local, i l'últim cas va ser el d'una líderesa assassinada a Quetzaltenango.  

El 2011 es van registrar 706 casos i 668 el 2010, només el 40 per cent d'ells compta amb informació suficient per saber si es va tractar d'un femicidi, segons una anàlisi de la Coordinadora Nacional para la Prevención de la Violencia contra las Mujeres (Conaprevi) . 

Guatemala és un país amb diversitat de legislació a favor de l'eradicació de la violència contra les dones, però presenta la taxa de femicidi més elevada del món. 

Segons Ana Güezmes, directora general de l'ONU Dones per a Centreamèrica, Mèxic i el Carib, el femicidi arrasa amb els valors democràtics, la cohesió familiar, trenca el teixit social a les comunitats i minva el treball en la lluita per consolidar la pau.

 

 

Read more: Guatemala: El Govern crea una força especial contra el femicidi

   

Guatemala: La manca de pressupost és un obstacle per investigar feminicidis

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by CERIGUA / Redacció la Independent Monday, 16 January 2012 14:15

There are no translations available.

Institucions com la Comissió Presidencial contra el  feminicidi a Guatemala són les encarregades d'analitzar els assassinats de dones a Guatemala, on tan sols el 2011 s'en van comptabilitzar 706. Però, segons les mateixes autoritats guatemalenques, dels assassinats registrats en els últims cinc anys, uns cinc mil, el 97 per cent roman impune.

Un seguiment  mediàtic realitzat per l'Agència Cerigua mostra que per primera vegada el 2011 es van poder classificar 60 assassinats dolosos contra dones perpetrats pel crim organitzat, la resta de casos corresponen a dones joves assassinades durant assalts, atacs armats i segrestos, entre d'altres contextos.

No obstant això, el monitoratge destaca que en un elevat percentatge es desconeixen els motius o les causes que originen els assassinats de les guatemalenques.

De 2000 a 2008 el nombre de casos reportats per les autoritats judicials van en augment, el 2009, l'Institut Nacional de Ciències Forenses (Inacif) en va comptabilitzar 708, el 2010, 680 i l'any passat el llistat inclou 706 nenes i dones.

Read more: Guatemala: La manca de pressupost és un obstacle per investigar feminicidis

   

Italia: La Relatora de l'ONU recull informació sobre la violència contra la dona

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by CIMAC / La Independent Friday, 13 January 2012 09:27

There are no translations available.

Ho farà  a fi de recollir informació sobre la violència de gènere en aquest país i discutir sobre els programes i polítiques existents per combatre-la. Rashida Manjoo, la relatora especial de l'ONU sobre violència contra la dona, realitzarà una gira de treball del 15 al 26 de gener, segons el web d'aquest organisme internacional. 

La relatora especial anirà a Roma, Bolonya i Nàpols per reunir-se amb autoritats del govern i representants de la societat civil. En aquestes ciutats visitarà albergs i centres de detenció. 

En acabar el seu viatge, Manjoo presentarà a Roma els resultats i realitzarà un informe amb recomanacions que lliurarà el mes de juny davant el Consell de Drets Humans.

   

Euskadi: Neix el primer Observatori basc de la violència masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by La Independent Thursday, 05 January 2012 11:11

There are no translations available.


Serà operatiu aquest primer semestre. Adscrit a la direcció d'Atenció a les Víctimes de la Violència de Gènere, tindrà participació del Govern Basc, diputacions i ajuntaments, als quals assessorarà en la lluita contra el maltractament.

Té la funció d'assessorar en la investigació, en l'anàlisi i en la difusió de les característiques, les causes i les conseqüències de les diferents manifestacions de la violència masclista contra les dones a Euskadi. Per això, elaborarà indicadors homogenis per a l'anàlisi i evolució de la violència masclista contra les dones, formularà propostes de millora dels sistemes d'informació, proposarà la realització d'estudis i informes de diagnòstic i avaluació, analitzarà els exemples de bones pràctiques recollides en altres organismes similars, fomentarà la relació entre institucions, associacions, professionals i persones expertes en violència masclista contra les dones, facilitarà l'intercanvi d'informació i documentació entre diferents institucions, i elaborarà un informe anual sobre les seves activitats.

   

L'ICD condemna la mort d'una dona a l’Ametlla, presumptament víctima de la violència masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Thursday, 05 January 2012 09:33

There are no translations available.

Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones, condemna enèrgicament la mort d'una dona a l’Ametlla de Merola, en el municipi de Puig-Reig, presumptament víctima de la violència masclista i afirma que “des del Govern de la Generalitat treballem per eradicar aquesta xacra social, que limita el dret de les dones a viure en una societat lliure de violència, i que malauradament ha portat a l’assassinat de dues dones just amb uns dies de diferència”.

La línia de l’Institut Català de les Dones per casos de violència masclista és el 900 900 120

   

Catalunya: Un nou sistema ajudarà a diagnosticar les necessitats de les dones víctimes de violència domèstica - 13.12.11

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Pilar Moreno Thursday, 15 December 2011 13:33

There are no translations available.

L’eina es diu DIARI, que significa Desision-making in abusive relationships interview; Decisions a partir de l’entrevista a membres de relacions amb maltractament. L’ha posat en funcionament la Subdirecció General de Reparació i Execució Penal a la Comunitat del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, a l’Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte.

Aquesta eina de diagnòstic permet detectar i treballar la “informació rellevant” per “entendre les decisions de la víctima” i “per establir un pla d’intervenció adequat a les necessitats en un període determinat”, informen fonts oficials.

Segons les mateixes fonts, “es tracta d’un model explicatiu dels factors que poden influir en la presa de decisió de la víctima, dividits en cinc categories:

 -Característiques de la víctima,

-Característiques del maltractador,

-Característiques de la relació,

-Context social en el qual esdevé el maltractament,

-Tipus de maltractament”.

   

106 víctimes de violència domèstica participen en els Programes de l'Obra Social La Caixa

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Redacció. L.I. Thursday, 15 December 2011 13:07

There are no translations available.

Els Programes de suport de l'Obra Social de La Caixa a les víctimes de violència domèstica, que es desenvolupen a les Oficines d'Atenció a la Víctima del Departament de Justícia, ha atès fins el 15 de novembre 106 casos. Aquesta xifra s’ha comunicat durant la presentació dels primers resultats del Programa, realitzada el dimarts 13 de desembre.

Aquest Programa va néixer del Conveni signat el desembre de 2009 entre la Direcció General de Reparació i Execució Penal a la Comunitat del Departament de Justícia i l’Àrea d’Integració Social de la Fundació La Caixa amb dos objectius: “fomentar les actuacions que afavoreixin la valoració de les necessitats de les dones que han viscut o viuen una situació de violència de gènere” i “promoure la difusió dels avantatges socials que comporta l’execució de mesures penals alternatives” realitzades pels presos “en el si de la comunitat”, informen fonts oficials. Aquest Conveni es va prorrogar el passat 11 de maig.

Read more: 106 víctimes de violència domèstica participen en els Programes de l'Obra Social La Caixa

   

Cuba: Debats sobre la violència de gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by SEMLAC / La Independent Tuesday, 13 December 2011 09:58

There are no translations available.

Del 29 de novembre al primer de desembre de 2011 van tenir lloc a la capital cubana les jornades de Veus per al diàleg: debats sobre la violència de gènere a Cuba, convocades pel Centro Nacional d'Educación Sexual (Cenesex), amb el suport de l' Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) i la corresponsalia a l'Havana del Servicio de Noticias de la Mujer de Latinoamérica y el Caribe (SEMLac), que va fer una àmplia cobertura periodística.

Professionals del dret, la salut, la comunicació, les investigacions socials i persones interessades es van trobar a la sala teatre Les Carolines, de l'Havana Vieja, per reflexionar sobre la violència de gènere com un problema del segle XXI, la legislació, la acció i participació davant d'aquest assumpte i el seu tractament en la proposta mediàtica i cultural.

També es va presentar l'exposició "Del silencio al grito", de les artistes cubanes Alexandrina Cué, Eidania Pérez i Lourdes León.

Els resums de premsa de la jornada es poden descarregar directament AQUÍ

   

Mèxic: No n'hi ha prou demanant perdó

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Lucia Lagunes, directora de CIMAC Wednesday, 07 December 2011 10:17

There are no translations available.

Des de 1985, cada dia tres dones han estat assassinades davant la inacció, negligència i complicitat d'un sistema que menysprea la vida de les dones. En 24 anys (1985-2009) han estat assassinades 34.000.176 dones.

El ressó del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones continua encara, ja que tot i demanar el perdó de les mexicanes la violència contra les dones no és "una possibilitat", és una realitat davant la inacció de l'Estat per protegir-les de veritat.

Tot just havien transcorregut dos dies que la comissionada nacional per "Prevenir y Erradicar la Violencia contra las Mujeres" sol·licità el perdó de les mexicanes, quan es perpetrava un nou atac a les defensores de Drets Humans (DH) de Chihuahua; aquesta vegada en contra de Norma Andrade, presidenta de l'organització Nuestars Hijas de Retorno a Casa, a qui avui cal garantir la seguretat i protecció de la seva vida.

Read more: Mèxic: No n'hi ha prou demanant perdó

   

Cuba: Violència de gènere: Socialitzar l'equitat

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Helen Hernández Hormilla, La Habana. SEMLac / L.I. Wednesday, 07 December 2011 09:23

There are no translations available.


Des de la pantalla, una dona remena la cintura del seu cos seminú dins d'una vitrina. Dos populars músics cubans l'observen de manera lasciva i li venten bitllets en senyal de poder, mentre la cançó repeteix una i una altra que "elles són boges".

Si bé aquest videoclip es podria ubicar a qualsevulla regió del món, amb els seus codis visuals totalment descontextualitzats, es tracta d'una de les tantes produccions cubanes que han començat a guanyar espai en el consum cultural de diverses edats en aquesta illa del Carib, sobretot mitjançant canals alternatius de difusió com bancs de lloguer de pel·lícules, memòries flash, venedors de carrer de discos, entre d'altres.

Read more: Cuba: Violència de gènere: Socialitzar l'equitat

   

Equador: "Cartes de Mujeres" pel debat públic sobre la igualtat

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Per Maria Suárez Toro,Quito. SEMLac / L.I. Wednesday, 07 December 2011 09:08

There are no translations available.


 Un projecte massiu a nivell nacional recopila testimonis escrits de dones i homes a Equador perquè les seves veus incideixin en les polítiques públiques sobre el tema de la violència de gènere i la igualtat.

"Cartes de Mujeres", de ONUMUJERES i el Municipi de Quito, va ser iniciat fa un any, el 25 de novembre. S'inscriu en les activitats de la Campanya del secretari general de l'Organització de Nacions Unides per posar fi a la violència contra aquest sector poblacional, llançada a la regió des de 2009.

En menys d'un mes, el projecte ha rebut 3.000 testimonis epistolars que van aportant elements al debat públic sobre la igualtat de gènere. Al març de 2012 es tancarà el projecte, en un acte públic, per lliurar les missives a les autoritats, al costat d'una sistematització dels seus continguts.

Read more: Equador: "Cartes de Mujeres" pel debat públic sobre la igualtat

   

El Govern de la Generalitat reitera el seu compromís per l’eradicació de la violència masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Redacció. L.I. Thursday, 01 December 2011 19:13

There are no translations available.


El Conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries va reiterar durant el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones el “ple suport de la Generalitat de Catalunya a les dones en situació de violència masclista, i el compromís de treballar amb tots els agents socials implicats per avançar en l’eradicació d’aquesta xacra”.

L’acte commemoratiu va tenir lloc a la plaça Sant Jaume de Barcelona, i va comptar amb la participació de lavicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, representants dels departaments del Govern i d’altres institucions.

Read more: El Govern de la Generalitat reitera el seu compromís per l’eradicació de la violència masclista

   

Són 9 les dones assassinades per violència masclista Catalunya

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Thursday, 01 December 2011 18:06

There are no translations available.

8 al País Valencià i 1 a Balears. 55 arreu de l'Estat espanyol.

La darrera ha estat assassinada aquests 27 de novembre a Terrassa (Vallès Occidental). La presidenta de l’ICD, Montse Gatell, ha expressat el seu sentit condol davant la, presumptament,  víctima de la violència masclista i ha reiterat el suport del Govern a les dones que es troben en situació de violència masclista i al seu entorn, així com  el compromís de treballar amb tots els agents socials implicats per avançar en l’eradicació d’aquesta xacra, ja que només ho aconseguirem si actuem de manera contundent, unitària i multidisciplinar, des de tots els àmbits de les polítiques públiques i l’activisme social".

   

Page 9 of 11