Male violence

GALICIA. Ares: curso de autoprotección ante a violencia de xénero

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Thursday, 15 November 2012 13:19

There are no translations available.

Notícia publicada a Concello de Ares

Ares acollerá entre o 26 e o 30 deste mes un curso de autoprotección ante a violencia de xénero

A adquisición de destrezas que proporcionen ás mulleres unha maior habilidade para xestionar positivamente as situacións de risco por violencia e, polo tanto, teñan unha percepción de maior seguridade persoal, é o principal obxectivo do Curso de Autoprotección que coordina o Centro de Información á Muller (CIM) do Concello de Ares. Esta iniciativa, que se integra dentro das actividades contra a violencia de xeénero que oferta ás entidades locais a Secretaría Xeral de Igualdade, desenvolverase no pavillón deportivo municipal de Ares entre os días 26 e 30 deste mes de novembro, cun horario de 10.00 a 12.30 horas.

En total, o curso durará doce horas, estruturadas en sesión teóricas e prácticas, que serán impartidas por axentes de Policía especialistas en violencia de xénero e que levan a cabo o seu traballo en unidades vencelladas a esta problemática e en tarefas de custodia de mulleres con ordes de protección.

As mulleres interesadas en participar nesta iniciativa que pretende dotalas dunhas habilidades determinantes e que poden marcar a diferenza entre superar o risco ou sucumbir a el, poderán inscribirse no CIM do Concello de Ares ata o vindeiro luns, día 19, no seu horario habitual de atención ao público.

   

ARGENTINA: Assistència i assessorament de casos de violència contra les dones a Catamarca

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Tuesday, 13 November 2012 18:41

There are no translations available.


Catamarca_02

La convocatòria, el divendres 9 de novembre a la província de Catamarca d'un taller d'assistència i assessorament de casos de violència contra les dones, va ser realitzada per la Direcció de Dona, Infància i Família de la Subsecretaria de Família i Desenvolupament Social de Catamarca i va comptar amb la participació de 60 persones de diferents institucions governamentals i organitzacions socials de la província.

L'activitat va tenir lloc al Col·legi d'Advocats, i entre els objectius del taller hi ha els d'enfortir als equips interdisciplinaris que aborden la problemàtica, i de sensibilitzar i promoure els drets de les dones a través de la difusió de la Llei N º 26.485 de Protecció integral per prevenir, sancionar i eradicar la violència contra les dones en els àmbits en què desenvolupin les seves relacions interpersonals.

Els temes abordats van ser les línies principals d'aquesta normativa, els tipus i modalitats de violència contra les dones compreses en la llei, reflexionar sobre el cicle de la violència, avaluació de risc, derivació responsable i evitar la revictimització.

El Consell Nacional de les Dones, a través de la Direcció de Gestió Administrativa i Programes Especials hi fou present.

   

TAMAIA Viure Sense Violència celebra els seu 20é aniversari

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Thursday, 08 November 2012 14:24

There are no translations available.

Ja fa 20 anys que TAMAIA Viure Sense Violència treballa per l'eradicació de la violència masclista i la construcció de Vides plenes de Llibertat i Amor.

TAMAIA ha organitzat per aquesta celebració, una conferència i una taula rodona, sota l'enunciat genèric "Intervenció psicosocial en l'àmbit de la violència masclista en les relacions de parella i familiars".

Teresa_Forcades.com_copy

La Conferència "La violència de gènere: amor i llibertat més enllà de la por" a càrrec de la Germana Teresa Forcades serà el 21 de novembre*

I la Taula Rodona** (Acte per a Dones) "Les aportacions dels grups i organitzacions de dones front la violència masclista, què hem avançat i quins reptes tenim" comptarà amb la participació de: Tamaia . Grup de Mentores de Tamaia . Ca la Dona . Dones x Dones . Dones Juristes . Candela

* Dimecres 21 de novembre de 2012 a les 18:00 hores al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison ( carrer Sant Pere més Baix, 7 – La Sala)

** Dijous 22 de novembre de 2012 a les 18:30 hores a Ca la Dona - carrer Ripoll, 25

   

Govern i Diputacions: Convenis de cooperació contra la violència masclista i domèstica

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by D.C. Thursday, 08 November 2012 10:58

There are no translations available.

L’acord, entre els sis convenis de cooperació reforça la col·laboració en la lluita contra la violència masclista, permetrà actuar de manera preventiva millorant la protecció de les persones

Per segon any consecutiu, en una aliança públic-privada, la Generalitat renova 6 Convenis de cooperació contra la violència masclista i domèstica amb els departaments d'Interior i de Benestar Social i Família i l'Obra Social "la Caixa" que implica la societat civil en la protecció de les persones i actuant de forma preventiva contra la violència masclista i domèstica.

Foto_de_convenio_de_colaboracin_varias_entidades

Read more: Govern i Diputacions: Convenis de cooperació contra la violència masclista i domèstica

   

L'injustificable "consentiment" de violència de gènere i els mitjans de comunicació

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Diva Criado. La Independent Thursday, 25 October 2012 18:02

There are no translations available.

Segons dades estadístiques de l'observatori de violència de gènere, en el que va de l'any ja són 38 les víctimes de violència masclista a l'Estat espanyol, i deu víctimes mortals menors de 16 anys a mans de les seves parelles o ex parelles, en els últims 10 anys

És innegable que el que li va passar el passat dissabte al Salobral (Albacete) a la nena de 13 anys assassinada, que presumptament mantenia una relació consentida amb el seu agressor, un adult de 39 anys que es va declarar confés, és un evident cas de violència masclista.

Read more: L'injustificable "consentiment" de violència de gènere i els mitjans de comunicació

   

Estat espanyol: Es reforça la necessitat de permanència de l'Observatori sobre la Violència Domèstica i de Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Redacció Amecopress / La Independent Wednesday, 24 October 2012 18:39

There are no translations available.

Representants d'associacions feministes s'han reunit aquest dimecres 24 d'octubre amb el president del CGPJ, Gonzalo Moliner

Les organitzacions de dones reforcen la necessitat de permanència de l'Observatori sobre la Violència Domèstica i de Gènere

Recalcar la importància de que el nostre país continuï sent pioner en les mesures i tractament d'aquesta forma de violència fora de les nostres fronteres

Una vintena d'organitzacions de dones han instat el president del Consell General del Poder Judicial, Gonzalo Moliner, a comprometre amb la lluita contra la violència de gènere de la manera més eficaç que el seu organisme puc fer-ho, amb la continuïtat de l'Observatori sobre la Violència Domèstica i de Gènere.

Read more: Estat espanyol: Es reforça la necessitat de permanència de l'Observatori sobre la Violència Domèstica i de Gènere

   

Jornada unitària a Sevilla dels homes contra la Violència Masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Jesus Casado (enviat a Món Comunicació) Wednesday, 24 October 2012 00:53

There are no translations available.

El 21 d'octubre es va convocar als homes a més de 30 ciutats espanyoles perquè manifestessin públicament el seu rebuig a la violència masclista. L'acte de Sevilla, convocat pel Fòrum d'Homes per la Igualtat, és només un exemple, modest però il·lusionant, d'aquestes convocatòries. Amb aquesta iniciativa els col·lectius d'homes per la igualtat es consoliden com a moviment social alternatiu al model masculí tradicional.


 

 

 


 

 

Read more: Jornada unitària a Sevilla dels homes contra la Violència Masclista

   

Girona: Balanç de la Comissió Institucional de Girona sobre violència de gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by D.C. Wednesday, 24 October 2012 00:00

There are no translations available.

La Comissió Institucional de protocols sobre violència de Gènere de Girona, va presentar el balanç de gestió d'actuacions del 2012, l'Acte va estar presidit pel delegat del Govern, Eudald Casadesús, acompanyat pel portaveu, el magistrat Adolfo Garcia

El balanç presentat per part dels diferents grups de treball: de violència masclista, d'infància i adolescència, de gent gran i el de mutilació genital femenina.

L'informe presentat destaca la necessitat de seguir actualitzant els protocols i d'intensificar el treball en xarxa de totes les institucions implicades en la lluita contra la violència. Van informar que l'1 de gener al 30 de setembre de 2012 es van registrar 1.470 denúncies de violència domèstica i de gènere, de les quals 1.133 són de gènere i 337, domèstica i que el telèfon             900 900 120       ha rebut 649 trucades i el Servei de Intervenció Especialitzada (SIE) ha atès 179 dones i 85 nens i nenes.

Read more: Girona: Balanç de la Comissió Institucional de Girona sobre violència de gènere

   

País Valencià: manca d'imparcialitat en les invitacions del Govern i les Corts Valencianes

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Thursday, 18 October 2012 18:55

There are no translations available.

Intersindical Valenciana denuncia la falta de imparcialitat que demostra el Govern Valencià a l'hora de convidar a actes institucionals a organitzacions que són crítiques amb ell.

Intersindical Valenciana explica en el seu comunicat que en la sessió de les Corts Valencianes d'avui, 18 d'octubre, en la qual es debatia el projecte de Llei contra la violència de la Dona a la Comunitat Valenciana, no han estat convidats ni convidades: Intersindical Valenciana i professionals com el president de l'Audiència Provincial d'Alacant, la Fiscal de Violència de Gènere, la representant i portaveu de la Plataforma Feminista, la representant de Juristes THEMIS; entre moltes altres. En resum, totes aquelles persones que s'han mostrat crítiques amb el projecte de llei per les seues múltiples mancances i que van deixar palesa la falta de voluntat política del govern valencià en la qüestió de combatre la violència contra les dones, en no dotar la llei pressupostàriament ni haver desenvolupat en vuit anys la Llei estatal.

Read more: País Valencià: manca d'imparcialitat en les invitacions del Govern i les Corts Valencianes

   

El Govern condemna l'homicidi d'una dona a Sant Carles de la Ràpita

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by D.C. Redacció La Independent Thursday, 18 October 2012 15:40

There are no translations available.

El govern de Catalunya a través de Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones, condemna i rebutja l'homicidi d'una dona a Sant Carles de la Ràpita, presumptament víctima de violència masclista.

Gatell va reiterar el compromís de seguir treballant per a la coordinació, prevenció, detecció, atenció i la recuperació de les dones que es troben en una situació de violència masclista i el seu entorn i ha insistit que les dones, així com les persones del seu entorn, truqueu a la Línia telefònica confidencial 900.900.120 o s'adrecin a algun dels serveis municipals o comarcals d'informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat en tot el territori.

Read more: El Govern condemna l'homicidi d'una dona a Sant Carles de la Ràpita

   

Andalusia: La Violència estructural, al XXIII Feminario andalús

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by D.C. Redacció La Independent Thursday, 04 October 2012 15:07

There are no translations available.

El XXIII Feminario, que es durà a terme els dies 9 i 10 de novembre a Còrdova, organitzat per La plataforma Andalusa de Suport al Lobby Europeu de Dones, tindrà com a tema central: "La Violència estructural contra les dones".

Davant l'evidència dels fets relacionats amb la violència masclista Lourdes Pastor Martínez, Sociòloga i feminista, fa una ràpida anàlisi sobre el significat de l'argument que promou el pròxim Feminario, i ha enviat la següent carta a la redacció de la Independent.

 

Què és la Violència Estructural contra les Dones?

En les estadístiques oficials podem llegir que més de 30 dones han estat assassinades al llarg dels últims 9 mesos al nostre país.

Ja és tan quotidià veure o rebre notícies d'assassinats de dones a mans de les seves parelles o ex-parelles com veure que un centenar de persones han mort víctimes d'un atemptat a l'Iraq.

Read more: Andalusia: La Violència estructural, al XXIII Feminario andalús

   

"Bella homilia" del bisbe de Còrdova

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by F.Ll. Redacció La Independent Thursday, 04 October 2012 13:22

There are no translations available.

Milions de persones, tant dins com fora de la península han seguit el cas de Ruth i José. La investigació ja esclareix els fets fonamentals i s'ha reconegut que han mort fa ja un any. Sabem que la societat de Còrdova s'ha sumat i ha format part -d'alguna manera- en la cerca de justícia, especialment per a la mare de les criatures.

Sabem també que l'església catòlica és un element important per a moltes persones d'aquesta regió. 

Per aquest motiu, i per les repercussions que puguin tenir les declaracions fetes pel bisbe de Còrdova durant el seu pregó el 2 d'octubre passat sobre els fets, des de la nostra Redacció considerem que el no fer esment a la violència masclista com a eix principal del crim, i fins i tot “compadir” al pare de Ruth i José, el pretendre rebaixar el dolor de la mare perquè “El sofriment, quan és compartit, queda atenuat” o el comparar aquest macabre assassinat doble amb el dret constitucional a la interrupció voluntària de l'embaràs, ens obliga a utilitzar el nostre espai per fer públic el “discurs” del bisbe Fernández, que apareix com una “Bella homilia” en pàgines de Intereconomía.


Llegiu-ne més

   

Beques de formació gratuïta per a dones en situació de violència masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by D.C. Redacció las Independent Thursday, 04 October 2012 13:12

There are no translations available.

Benestar Social i Família ha ofert 31 beques de formació gratuïta, a dones que han patit violència masclista i que són usuàries de la xarxa de serveis de recuperació

La formació forma part del catàleg de recursos per a la recuperació i millora de la inserció social de dones que es troben en aquesta situació

El curs que es dictarà en línia, s'ha ofert gràcies a la signatura del conveni de col · laboració que el Departament de Benestar i Família va fer amb el Centre d'Estudis Adams

Els cursos a què podran accedir les 31 dones que resultin afavorides seran principalment d'idiomes, informàtica i professions del sector serveis

   

Valoració positiva de l'informe de la Comissió Nacional per a la violència masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by D.C./Redacciò La Independent Thursday, 13 September 2012 07:44

There are no translations available.

La presidenta de l'Institut Català de les Dones va valorar positivament el treball del Gabinet d'anàlisi dels casos d'homicidi per violència masclista a Catalunya

Comisin_Nacional

Montserrat Gatell presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), va presidir el passat 23 de juliol la reunió de la Comissió Nacional i valoro positivament la tasca desenvolupada des del mes de febrer pel Gabinet d'anàlisi dels casos d'homicidi per violència masclista, segons va dir facilita "un espai d'anàlisi integral i profund de la informació que es desprèn de l'ús de la xarxa de recursos en els casos on la violència masclista es mostra més extrema".

Gatell va presentar davant la Comissió l'informe elaborat pel Gabinet sobre l'ús realitzat per les set dones assassinades per violència masclista el mes de gener i el seu entorn de la xarxa de serveis del Govern i els ens locals. Aquest informe conclou que totes elles tenien recursos especialitzats a l'abast per fer front a la situació de violència, però no els van utilitzar.

Llegiu-ne més

   

Violència masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by La Independent Tuesday, 11 September 2012 00:00

There are no translations available.

 

A Catalunya hi ha hagut 10 dones assassinades per violència masclista aquest any 2012. A més s’han reconegut oficialment 3 víctimes mortals per aquesta causa de l’any 2011. I es continua investigant dos casos, una a Santa Maria de Palautordera i l'altra a Amposta.

 

A tot l’Estat espanyol, el nombre de dones assassinades és de 32. De les quals, a banda de les 10 dones de Catalunya, n’hi ha 5 del País Valencià i 1 de les Illes Balears.

   

El Govern condemna i rebutja l'assassinat d'una dona a Sant Feliu de Codines, víctima de la violència masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Monday, 10 September 2012 12:09

There are no translations available.

Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones, condemna i rebutja l’assassinat d'una dona a Sant Feliu de Codines, presumptament víctima de la violència masclista, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima

La presidenta de l’ICD ha expressat que “només acabarem amb la xacra de la violència masclista quan tinguem a una societat igualitària, on també les relacions de parella siguin igualitàries i basades en el respecte”.

Ha manifestat el seu compromís de continuar impulsant i avançant en les polítiques que fomenten la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, ja que les desigualtats que encara experimenten els individus pel fet de néixer dona o home estan entre les causes profundes i estructurals de la violència masclista”.

 

Gatell ha insisit en què les dones, i les persones del seu entorn, truquin a la Línia telefònica confidencial 900 900 120 o s’adrecin a algun dels  serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori. La línia 900 900 120 de l’Institut Català de les Dones atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones en diversos idiomes, de forma gratuïta, tots els dies de l'any i durant les 24 hores del dia.

   

Una dona assassinada a Sant Feliu de Codines

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Monday, 10 September 2012 12:06

There are no translations available.

 

Una altra dona ha estat assassinada a Catalunya víctima de la violència masclista, ha estat a Sant Feliu de Codines aquest diumenge 9 de setembre. Els Mossos d'Esquadra han detingut i acusat a la seva parella. La dona va morir a l'hospital.

També s'està investigant la mort d'una dona amb signes de violència a Amposta. El cadaver va ser trobat el dissabte dia 8.

   

Dotze dones assassinades per violència masclista a Catalunya

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Monday, 02 July 2012 11:57

There are no translations available.

Ha mort, aquest 29 de juny, una dona a Santa Maria de Palautordera, presumptament víctima de la violència masclista exercida pel seu company. La dona va ingressar a l’hospital el dimecres  27 de juny i va morir el divendres. El mes de maig es van obrir diligències policials contra el company de la víctima per un presumpte delicte de maltractament en l'àmbit de la llar.

   

Camí a la impunitat, Llei de Violència de Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Diva Criado. La Independent Thursday, 21 June 2012 13:21

There are no translations available.

Diva

24 dones assassinades en els primers mesos de l'any 2012, i les xifres de dones maltractades, violades, abusades sexualment, segueixen sent les mateixes que fa deu, vint i trenta anys

La conferència sobre les Reformes a la Llei de Violència de Gènere, duta a terme el passat dijous 14 de juny al Col·legi de Periodistes de Catalunya i convocada pel Club Vindicación Feminista de Barcelona, va estar presidida per Lidia Falcon i Pilar Altarriba, presidenta i vicepresidenta del Club, i per Maria Antònia Huarte integrant de la Taula d'Igualtat d'oportunitats de Granollers.

Read more: Camí a la impunitat, Llei de Violència de Gènere

   

Una dona, mare de 3 criatures, víctima mortal de violència masclista a Reus

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Thursday, 21 June 2012 12:12

There are no translations available.

20 de juny de 2012,una dona mare de 3 criatures ha estat apunyalada presumptament a mans de la seva exparella i ha mort víctima de les ferides d'arma blanca que ha rebut. És la dotzena víctima de violència maclista d'aquest 2012 a Catalunya. Ja que a l'alarmant nombre d'onze d'aquests sis mesos cal afegir-hi el cas antic descobert enguany.

La presidenta de Institut Català de les Dones ha participat a Reus en l’acte de condemna de l’homicidi d’una dona

Concentració avui 21 de juliol a les 12h a la Plaça del Mercadal

   

Una altra dona assassinada a Reus, presumptament a mans de la seva exparella

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Thursday, 21 June 2012 12:08

There are no translations available.

El passat 20 de juny una dona mare de 3 criatures va ser assassinada a Reus, víctima de la violència masclista. Va ser apunyalada presumptament a mans de la seva exparella i va morir víctima de les ferides d'arma blanca que va rebre. L'home va ser detingut pels Mossos d'Esquadra.

És la dotzena víctima de violència masclista d'aquest 2012 a Catalunya, ja que als alarmants 11 casos d'aquest any cal afegir-hi el cas antic recent descobert.

El Govern condemna, a través de Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), aquest homicidi per violència masclista  i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.

Gatell afirma que la lluita contra la violència masclista és una prioritat pel Govern i es compromet a continuar posant tots els recursos necessaris per a la coordinació, la prevenció, la detecció, l'atenció i la recuperació de les dones que es troben en una situació de violència masclista i els seus fills i filles.

   

Ja n'hi ha prou!

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Teresa Mollá Castells, Ontinyent. La Independent Wednesday, 20 June 2012 11:12

There are no translations available.

tere_moll

(Article escrit abans de l'assassinat per violència masclista d'una dona a Reus el 20 de juny)

Ha tornat a passar. Han assassinat una altra dona. Aquesta vegada ha estat a Salt (Girona). He llegit la notícia en una xarxa social i he anat a contrastar-la en dos diaris de diferent tendència editorial i els dos diuen el mateix.

Avui escric des de la ràbia, la desolació, les llàgrimes i la profunda tristesa que em produeixen aquests assassinats. No puc evitar-ho. És que em doblega. Senzillament no puc entendre-ho. Segueixo sense entendre que se segueixi matant a dones pel simple fet de ser dones i de pretendre la seva possessió absoluta sense deixar-els-hi marge per a ser persones.

Llegiu-ne més

   

Lleida: El telèfon d'atenció a les dones en situació de violència ha atès 3.464 trucades del Pla de Lleida

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Monday, 18 June 2012 12:18

There are no translations available.

Reunió de la Mesa institucional del Circuit de les
Comarques de Lleida per a l'abordatge de la violència masclista

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, ha donat a conèixer aquest 15 de juny a Lleida que la Línia d’atenció a les dones en situació de violència 900 900 120 ha atès des de la seva creació l’any 2001 fins l’any 20011, un total de 3.464 demandes d’atenció i informació de les comarques del Pla de Lleida i Solsonès. També ha destacat que el nombre de trucades que rep la Línia 900900120 mostra que es tracta d’un servei consolidat i necessari perquè les dones puguin sortir de les situacions de violència masclista.

   

Taula rodona sobre la prevenció de la violència

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Monday, 18 June 2012 09:30

There are no translations available.

Diàlegs entre recerca i intervenció psicològica

Amb aquesta taula rodona s’inicien una sèrie d’intercanvis entre l’Institut Interuniversitari d’Estudis de Dones i Gènere (iiEDG)* i el COPC, la finalitat dels quals es apropar la recerca universitària i l’aplicació. S’il·lustraran les interaccions entre intervenció i recerca posant com a exemple la prevenció de la violència, una de les qüestions de més impacte social en el moment actual.

Mª Claustre Jané, Vicedegana del COPC i professora de la Facultat de Psicologia de la UAB, Genoveva Sastre, investigadora de l’iiEDG i professora emèrita de la Facultat de Psicologia de la UB, Mª Dolors Renau, psicòloga i formadora, Montserrat Moreno Marimon, investigadora de l’iiEDG i professora emèrita de la Facultat de Psicologia de la UB, i Mª Jesús Soriano, psicòloga clínica, Secció de Psicologia de les Dones del COPC, participaran en la Taula rodona organitzada per l’iiEDG i la Secció de Psicologia de les Dones del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya que se celebrarà el dijous, 21 de juny de 2012 a les 7 de la tarda al Col·legi de Psicòlegs (C/ Rocafort, 129. Barcelona).

Llegiu-ne més

   

Salt: Una altra dona assassinada a Catalunya per violència masclista. Ja en són 11 enguany.

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Monday, 18 June 2012 08:47

There are no translations available.

Una dona de 22 anys, va morir presumptament a mans de la seva parella, contra la qual tenia una ordre d'allunyament.

Els fets van passar durant la matinada de diumenge, al municipi de Salt, i seria, si es confirmés, el quart cas de violència masclista de la demarcació aquest any i el desè a Catalunya o onzè, si li sumem el cas antic descobert enguany. Segons fonts de l'Ajuntament de Salt, l'home, hauria suposadament agredit la dona al seu domicili, situat al número 21 del carrer Torres i Bages d'aquesta població, quan a l'interior del pis es trobaven també els 2 fills menors de la parella, que no van patir danys.

Llegiu-ne més

   

Violència contra les dones. Reformes a la Llei de Violència de Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Redacció La Independent Wednesday, 13 June 2012 00:00

There are no translations available.

El proper dia 14 de juny, a les 7,30 de la tarda, al Col·legi de Periodistes de Barcelona, el Club Vindicación Feminista de Barcelona convoca un acte sobre Violència contra les dones. Reformes a la Llei de Violència de Gènere, en el qual hi parlaran Pilar Altarriba i Lidia Falcón.

Quan hi ha hagut arreu de l'Estat espanyol 24 dones assassinades, 9 d'elles a Catalunya,  en aquests primers sis mesos de l'any 2012, i les xifres de dones maltractades, violades, abusades sexualment, segueixen sent les mateixes que fa deu i vint i trenta anys, per a les organitzadores de l'acte:  "Es un veritable escàndol que la societat en general romangui passiva i indiferent davant aquesta massacre, i que els governants, que han de garantir la seguretat de les ciutadanes del nostre país no se sentin obligats a responsabilitzar-se de les mesures necessàries per protegir les dones."

Llegiu-ne més

   

Condemna enèrgica del Govern a l'homicidi per violència masclista d'una dona a l'Hospitalet de Llobregat

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Saturday, 09 June 2012 00:00

There are no translations available.

Aquesta és la novena dona assassinada enguany a Catalunya, víctima de la violència masclista

El Govern de la Generalitat, a través de Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), condemna enèrgicament l’homicidi aquest 8 de juny d’una dona de l’Hospitalet de Llobregat, presumptament a mans de la seva parella i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima. 

La presidenta de l’CD  ha afirmat que “hem d’avançar en unes relacions de parella basades en el respecte a la llibertat individual i la solució raonada dels conflictes, i educar el nostre entorn i els nostres fills i filles en aquests mateixos valors”. 

Per Montse Gatell “un dels problemes més importants per avançar en la prevenció activa de la violència masclista és la dificultat per a la identificació d’aquestes situacions, per això, si tenim dubtes, sospites de circumstàncies de violència masclista hem de rebutjar-les, condemnar-les i informar-nos per saber com podem actuar”.

Cal  trucar al telèfon 900 900 120, que és un servei 24 hores, confidencial i gratuït, o adreçar-se a algun dels serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori


   

Novena dona assassinada enguany a Catalunya per violència masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Saturday, 09 June 2012 00:00

There are no translations available.

El nové crim de feminicidi d'enguany al nostre país ha succeit aquest 8 de juny quan una dona de l’Hospitalet de Llobregat ha estat llançada al buit des d'un 16è pis pel seu marit. 

   

València: concentració contra la Violència cap a les Dones

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Tuesday, 05 June 2012 13:57

There are no translations available.

Demà 6 de juny, com tots els primers dimecres de mes, la Marxa Mundial de Dones i la Plataforma Feminista de València convoquen una concentració contra la Violència cap a les Dones.

Avui, 5 de juny, s'han guardat uns minuts de silenci davant la Delegació del Govern de València per l'últim femicidi ocorregut a Alacant. Segons les xifres oficials, amb aquesta nova víctima,  són ja 19 les dones assassinades arreu de l'Estat espanyol enguany, 3 en l'autonomia valenciana.

La violència contra les dones s'ha convertit en la primera causa de mort prematura d'aquestes, per davant dels accidents de tràfic.  Fa falta un veritable compromís dels governs per a eradicar aquesta xacra però, no obstant això, se segueix retallant en ajudes o en prevenció i es tanquen cases d'acollida.

   

Nou feminicidi a Alacant

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Tuesday, 05 June 2012 11:59

There are no translations available.

Ahir, 4 de juny, hi hagué coneixement d'un nou femicidi a Alacant. Hui, dimarts 5 de juny, concentració a les 11.30 a la porta de la Delegació de Govern de València, C/ Colon 60, per a mostrar el nostre rebuig.

Per ella, per totes. NO A LA VIOLÈNCIA CAP A LES DONES!!

   

El Govern lamenta la confirmació, aquest 31 de maig, de la mort d'una dona víctima de la violència masclista fa un any a Terrassa

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Thursday, 31 May 2012 21:05

There are no translations available.

Les proves forenses fetes a unes restes òssies trobades a principis del mes de maig han confirmat que pertanyen a una veïna d’aquesta ciutat que va desaparèixer fa tot just un any. Els Mossos d’Esquadra ja havien detingut la parella de la víctima, que està acusat d’homicidi de la dona.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell,  ha subratllat que “la violència masclista és una xacra molt arrelada en la nostra societat contra la qual només es pot avançar si des de tots els sectors de la societat es planteja un rebuig unitari i contundent davant qualsevol manifestació de discriminació i abús”.

   

El Govern lamenta la confirmació avui, 31 de maig, de la mort d'una dona víctima de la violència masclista fa un any a Terrassa

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Thursday, 31 May 2012 21:03

There are no translations available.

Les proves forenses fetes a unes restes òssies trobades a principis del mes de maig han confirmat que pertanyen a una veïna d’aquesta ciutat que va desaparèixer fa tot just un any.

   

En català: Curs online de prevenció de la violència de gènere per a professionals de la docència

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Redacció La Independent Thursday, 31 May 2012 00:00

There are no translations available.

CURS APLAÇAT

Curs de prevenció de la violència de gènere per a professionals de la docència organitzat per la XIDPIC-CAT i l'agència de notícies catalana amb visió de gènere La Independent

Full d'inscripció
Contacte:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

 

 

La Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya (XIDPIC-CAT) conjuntament amb l'agència de notícies catalana amb visió de gènere La Independent, inicien un nou camí pel que fa a formació on-line. I ho faran amb un curs de prevenció de la violència de gènere personal docent, preferentment de l'ESO.

Llegiu-ne més

   

Montse Gatell (ICD) vol que es respecti el treball de Catalunya en la lluita contra la violència masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Thursday, 24 May 2012 10:59

There are no translations available.

La presidenta de l'ICD demana que es respectin les estructures de treball en xarxa i territorial de Catalunya en la lluita contra la violencia masclista. Ho ha demanat a Madrid en el marc de la Comissió Sectorial d'Igualtat que organitza el Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad. 

Llegiu-ne més

   

La línia d'atenció a víctimes de violència masclista ha assistit més de 3985 trucades a la Catalunya Central

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by D. C. Redaccio La Independent Thursday, 10 May 2012 12:51

There are no translations available.

La presidenta de l'Institut Català de les dones, Montse Gatell, i el Delegat Territorial del govern a la Catalunya Central Jordi Moltó, van presidir a Manresa, la Mesa Institucional de Catalunya Central. El motiu de la reunió ara el de millorar la resposta a dones que pateixen violència masclista.

Montse Gatell, va donar a conèixer el nombre de víctimes que s'han comunicat amb la línia 900900120 des de la seva creació el 2001 fins al 2011, i va destacar que es van atendre més de 3985 trucades d'atenció i informació a les comarques de l'Anoia, Bages, Berguedà i Osona.

Llegiu-ne més

   

Montse Gatell: "Han de modificar els criteris de distribució dels Fons de l'Estat per a les Autonomies"

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by D. C. Redacció La Independent Thursday, 26 April 2012 14:39

There are no translations available.

En reunió amb la delegada del govern espanyol per la violència de gènere Blanca Hernández, la presidenta de l'Institut Català de les dones Montse Gatell,reclam ahir a Madrid que es modifiquin els criteris de distribució dels Fons de l'Estat que es distribueixen entre les comunitats autònomes (CCAA) per a l'assistència social integral a les víctimes de violència masclista d'acord al nombre de població i al cost de vida.

Read more: Montse Gatell: "Han de modificar els criteris de distribució dels Fons de l'Estat per a les Autonomies"

   

L'ICD reclama a Madrid canvis en la distribució de fons per atenció a les víctimes de la violencia masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Thursday, 26 April 2012 09:07

There are no translations available.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, ha reclamat a Madrid - en una reunió amb  la Delegada del Govern espanyol per a la violència de gènere, Blanca Hernández- que es modifiquin els criteris de distribució del Fons de l’Estat que es distribueix entre les Comunitats Autònomes (CCAA) per a l’assistència social integral a víctimes de violència masclista.

La reclamació de Gatell és que es faci un repartiment proporcional al cost de la vida i el nombre de població, ja que actualment hi ha algunes partides d’aquests fons que s’atorguen a parts iguals entre totes les CCAA.
També ha puntualitzat que el Govern de la Generalitat a Catalunya desenvolupa algunes de les actuacions contra la violència masclista gràcies a aquests fons, però també a través d’una important inversió procedent de recursos propis.
 
La presidenta de l’ICD celebra però que la inversió estatal prevista destinada a les CCAA per a la lluita contra la violència masclista sigui igual que la de l’any passat..

   

Mèxic: Mor una integrant de la Xarxa Nacional de Periodistes

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Guadalupe Cruz Jaimes. Mèxic DF. CIMAC / la Independent Monday, 23 April 2012 08:59

There are no translations available.

Carmen Santiago ha mort el dia 20 d'abril als 37 anys d'edat 

Al cap de  tres anys d'haver estat víctima de violència de gènere per part de la seva ex parella i sense haver obtingut justícia ja que el seu agressor està lliure, el matí del dia 20 d'aquest mes d'abril moria a causa d'un càncer de colon a Chilpancingo, la periodista mexicana Carmen Santiago Hernández. Aquesta malaltia li van diagnosticar fa dos anys, després de l'agressió que va patir el 25 de juliol de 2009 per part de la seva exparella. 

Read more: Mèxic: Mor una integrant de la Xarxa Nacional de Periodistes

   

La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere lamenta la mort de la periodista mexicana Carmen Santiago Hernández

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by AMECO / La Independent Monday, 23 April 2012 00:00

There are no translations available.

 El divendres 20 d'abril de 2012, al voltant de les 12 hrs, va morir la periodista Carmen Santiago Hernández víctima de càncer als 37 anys a la ciutat de Chilpancingo, Guerrero.

Antecedents

El juliol de 2009, Carmen va ser colpejada per la seva exparella Rubén Mora Peralta, qui a més la va privar de la seva llibertat i en complicitat amb el seu oncle Dorio Mora Tapia, exdirector del la clínica de l'Institut de Seguretat i Servei Social per als treballadors de l'Estat a Guerrero, la va sostreure de l'hospital, tot i que el cos mèdic va advertir sobre la gravetat de la seva salut.

Read more: La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere lamenta la mort de la periodista mexicana Carmen Santiago Hernández

   

Mèxic: ÚLTIMA HORA: Dimiteix un cap de la CNDH denunciat per assetjament sexual i laboral

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. / XIPVG - RIPVG Thursday, 19 April 2012 20:32

There are no translations available.

Notícia enviada
 a través de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Génere (RIPVG en castellà)
 
Ciudad de México. - El coordinador de Comunicació Social de la Comissió Nacional dels Drets Humans (CNDH), Arturo Zárate Vite, ha renunciat a aquest càrrec després que tres ex funcionàries de l'organisme presentessin una demanda en contra seu per assetjament sexual i laboral.
Ho ha fet a través d'una carta adreçada al presidente de la CNDH, Raúl Plascencia
 
Llegiu article de la periodista Sara Lovera  i la Carta de les treballadores  a La Independent:
   

Page 8 of 11