Institucional

Congrès Dones i Nació

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Laia Climent dilluns, 1 de novembre de 2010 23:42

Aquest congrés neix d’una voluntat de reflexionar sobre un territori encara molt verge. És un espai que es troba a la cruïlla de dos camps definits: el nacionalisme -concretament les nacions sense Estats- i el feminisme. És evident que com més avancem en el temps, més s’aproximen aquests dos terrenys tot i que encara calen molts esforços per unir-los. I és que les dificultats per avançar, per emplenar aquest buit que s’erigeix enmig d’aquests camins marcats, indiquen un problema de base pel que fa a les identitats de cada grup, que mostren sovint una única línia ideològica dominant.


El congrés “Dones i Nacions” és la veu d’un grup de recerca de diverses Universitats dels Països Catalans i d’arreu del món que treballa la qüestió femenina a diverses nacions com ara, la basca, la gallega, l’escocesa, la irlandesa, la quebequesa, les nacions post colonials, i evidentment la catalana.

Llegiu-ne més: Congrès Dones i Nació

   

Canvis al govern de l'Estat espanyol

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per T.G. Redacció La Independent dimarts, 26 d'octubre de 2010 13:44

Opina la Xarxa Internacional de Periodistes, l'ICD i la FCONGD

La remodelació del govern de José Luis Rodríguez Zapatero, amb la sortida de la vicepresidenta i portaveu Maria Teresa Fernández de la Vega i la supressió del ministeri d’Igualtat, justificada pel president per qüestions d'“austeritat”, encara cueja. Zapatero pot explicar que les competències d'Igualtat passen al ministeri de Sanitat i Política Social i que Bibiana Aído, seguirà en el Govern al capdavant d'una Secretaria d'Estat, però el gest és significatiu.

Llegiu-ne més

   

“No és casualitat que molts micropobles estiguin governats per dones”

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Teresa Bau dimarts, 26 d'octubre de 2010 13:38

Maria Crehuet, alcaldessa d’Ordis, parla de les dificultats que tenen les poblacions de menys de 500 habitants.

Fa 8 anys que Maria Crehuet és l’alcaldessa d’Ordis, un poble de l’Alt Empordà de 330 habitants que és membre de Micropobles, una organització que agrupa municipis de menys de 500 habitants. Crehuet és periodista de professió i ceramista per amor a l’art, i és en política des del començament de la democràcia.

Llegiu-ne més

   

Pàgina 7 de 7