Institucional

Catalunya: es mantenen les subvencions de les entitats que treballen en l'àmbit de les dones / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Redacció La Independent dimecres, 29 de gener de 2014 17:14

Neus Munté. www.idemtv.com

Neus Munté (Foto www.idemtv.com)

 

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, reiterà que aquest 2014 es mantenen les subvencions de les entitats que treballen en l'àmbit de les dones prioritzant aquelles que lluiten contra la violència masclista

També rebutjà públicament la reforma de la Llei de salut sexual i reproductiva, "una reforma que no fa cap falta i que la societat no reclama"

Llegiu-ne més: Catalunya: es mantenen les subvencions de les entitats que treballen en l'àmbit de les dones / La Independent / Notícies gènere

   

EEUU: Janet Yellen comandarà el Banc Central més poderós del món / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Lídia Vilalta. Redacció La Independent dimarts, 28 de gener de 2014 20:55

Janet Yellen assumirà, l' 1 de febrer, la presidència de la Reserva Federal (FED) nord-americana i substituirà l'actual director Ben Bernanke. Serà la primera vegada en la història dels Estats Units que una dona assumeixi la direcció del Banc Central més poderós del món i del grup de les economies més influents i industrialitzades del planeta (G-7).

Llegiu-ne més: EEUU: Janet Yellen comandarà el Banc Central més poderós del món / La Independent / Notícies gènere

   

República Centroafricana: Catherine Samba Panza, cap de Estat d'aquell convuls país / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Lídia Vilalta. Redacció La Independent dimarts, 28 de gener de 2014 20:36

Catherine-Samba-Panza

Catherine Samba Panza (Foto: teinteresa.es)

La que va ser alcaldessa de Bangui, Catherine Samba Panza, va assumir el dijous 23 de gener, el càrrec de cap d'Estat de la República Centreafricana (RCA) després que el Parlament la votés per ser la 'presidenta del Consell Nacional de Transició' d’aquell país, que està patint un violent conflicte bèl·lic. Samba Panza, de 59 anys, va obtenir 75 vots enfront dels 53 concedits a Désiré Kolingba, fill de l'antic president André Kolingba (1981-1993).

Llegiu-ne més: República Centroafricana: Catherine Samba Panza, cap de Estat d'aquell convuls país / La Independent / Notícies gènere

   

Amèrica Llatina: Isabel Allènde critica a dirigents llatinoamericanes per perpetuar el masclisme / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per S.C. Redacció La Independent dijous, 23 de gener de 2014 14:41

isabel allende

 

L'escriptora va assenyalar que les dones que estan ocupant càrrecs de responsabilitat als governs de Llatinoamèrica encara "eduquen als seus fills per ser servits i a les seves filles per servir". D'un altre costat s'ha mostrat satisfeta que per fi la societat s'hagi adonat de "el fortes, organitzades i intel·ligents que són les dones llatinoamericanes", però adverteix que el seu ascens en poder "no vol dir que hagi cedit el masclisme".

   

Catalunya: L'ICD crea una eina on line per a l'intercanvi de projectes i materials sobre polítiques de dones entre els ens locals / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Redacció La Independent dimecres, 18 de desembre de 2013 19:10L'Institut Català de les Dones ha creat un espai web que recull els projectes i materials que els ajuntaments i els consells comarcals han elaborat en relació amb les polítiques de dones. Es vol així donar a conèixer exemples de bones pràctiques i incrementar l'eficacia d'aquestes polítiques.

Llegiu-ne més: Catalunya: L'ICD crea una eina on line per a l'intercanvi de projectes i materials sobre polítiques de dones entre els ens locals / La Independent / Notícies gènere

   

Michelle Bachelet, Cap d'Estat

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Sara Lovera. La Independent dimecres, 18 de desembre de 2013 02:00

 

Michelle-Bachelet-7a19a

Foto: Archivo Ameco Pres.

 

Dos fets van canviar el curs oprobiós que durant segles va col·locar a la meitat del món, a les dones, en un veritable apartheid i segregació per sexe: el vot universal femení a Nova Zelanda el 1893 i l'elecció el 1960 de la primera cap d'Estat, Siramavo Bandaranaike a Sri Lanka .

Llegiu-ne més: Michelle Bachelet, Cap d'Estat

   

Xile: Michelle Bachelet s'ha convertit en la nova presidenta de Xile / La Independent / Noticies Genere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Caracol radio / La Independent dimecres, 18 de desembre de 2013 01:25

 

bachelet

Michelle Bachelet Foto:www.granma.cubaweb.cu

La socialista Michelle Bachelet es va convertir en la nova presidenta de Xile per al període 2014-2018, després de guanyar aquest diumenge en segona volta les eleccions nacionals amb un 62,59% dels vots sobre un 37,40% de la dretana Evelyn Matthei, amb un 56% de les taules escrutades, que mostraven una tendència irreversible, ha informat el Servei Electoral.

Llegiu-ne més: Xile: Michelle Bachelet s'ha convertit en la nova presidenta de Xile / La Independent / Noticies Genere

   

Xile:Matthei reconeix triomf de Bachelet, malgrat elevada abstenció /La Independent / Noticies Genere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Caracol radio / La Independent dimecres, 18 de desembre de 2013 00:48

 

 La opositora

Foto Evelyn Mathhe. www.gamba.cl

La dreta oficialista xilena ha reconegut el triomf de la candidata opositora, Michelle Bachelet, a la segona volta de les eleccions presidencials aquests diumenge 15 de desembre de 2013, per davant de la aspirant conservadora, Evelyn Mathhei.

Llegiu-ne més: Xile:Matthei reconeix triomf de Bachelet, malgrat elevada abstenció /La Independent / Noticies Genere

   

Catalunya: "Vol que Catalunya esdevingui un Estat?" i "Vol que aquest Estat sigui independent?" / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Redacció La Independent dijous, 12 de desembre de 2013 20:12

 ACN El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat aquest migdia (12.12.2013) l'acord de CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP sobre la data de la consulta, que serà el 9 de novembre del 2014, i la pregunta de la consulta. La pregunta tindrà dos apartats. En el primer es preguntarà: "Vol que Catalunya esdevingui un Estat?". En cas afirmatiu, hi haurà una segona pregunta: "Vol que aquest Estat sigui independent?".

L'anunvi ha estat fet en una compareixença amb, entre d'altres, Oriol Junqueras (ERC), Joan Herrera (ICV-EUiA) i David Fernández (CUP), Mas ha considerat que amb aquest acord, tothom qui vulgui votar un canvi d'estatus ho podrà fer, però també aquells que vulguin la independència.També hi eren la vicepresidenta Joana Ortega i la dirigent d'ERC Marta Rovira.

 

 

"El procés és imparable, és impossible que no arribi a bon port" diuen Carme Forcadell i Muriel Casals

Carme Forcadell (ANC) i Muriel Casals (Omnium Cultural) celebren la feina feta per la societat civil i pel Parlament de Catalunya. Creuen que a partir d'ara "el procés sobiranista continua amb molta més força i que fer la consulta és una qüestió de democràcia" i afirmen que personalment: "farem tot el que podem fer i més", diu Forcadell i " treballarem més que ahir perqué encara tindrem més feina a partir de dema" ha dit Casals. Totes dues convenen que ara es tracta de treballar per votar i que el seu vot és SI i SI.

   

Xile: Busquen que més dones arribin al poder després dels comicis /La Independent /Noticies Visio Genere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per GM. Redaccion Cimac / La Independent dimecres, 30 d'octubre de 2013 13:34

(Amb informació de l'agència Púlsar)

Amb una crida a les dones, a la societat i al sistema polític per incorporar una major presència femenina en aquest país sud-americà, es va iniciar la segona etapa de la campanya "Falta l'altra meitat", de cara a les eleccions generals del proper 17 de novembre.

Victòria Hurtado, vicepresidenta de Corporación Humanas, va dir que la iniciativa promou "l'equilibri de la representació política de dones i homes".

Actualment el Poder Legislatiu té un 13 per cent de representació femenina, mentre que a la Cambra de Diputats només hi ha un 14 per cent de dones.

   

Internacional: Crida de la ONU a fi que més dones participin en processos de pau /La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Gabriela Mendoza / Juan Carlos Uribe. CIMAC dilluns, 21 d'octubre de 2013 21:39

El Consell de Seguretat de Nacions Unides va aprovar ahir una resolució que insta a assegurar la participació plena i significativa de les dones en la prevenció i resolució de conflictes, així com en la construcció de la pau.

El document planteja mesures entre les que destaquen la intenció d'incloure en els mandats de les missions de l'ONU disposicions sobre la promoció de la igualtat de gènere, i l'apoderament femení en situacions i de conflicte i postconflicte.

Així mateix, exhorta els països a augmentar el nombre de dones militars i policies destinades a les operacions de les Nacions Unides per al manteniment de la pau.

   

Mèxic: Paritat ha d'abastar tots els àmbits, no només l'electoral /La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Gabriela Mendoza / Juan Carlos Uribe. Cimac dilluns, 21 d'octubre de 2013 21:21

La presidenta de la Comissió de Drets Humans del Senat, Angélica de la Peña, va avisar sobre el fet que en l'eventual reforma del Codigo Federal de Instituciones y  Procedimientos Electorales (COFIPE), es garanteixi la paritat de gènere no només en les candidatures al Congrés, sinó també en els tres nivells de govern, els tres poders de la Unió, els organismes autònoms, els sindicats i en l'àmbit privat.

Durant la commemoració pel 60 aniversari del vot femení a Mèxic, la senadora va convocar a què també s'eliminin els obstacles perquè les dones indígenes estudiïn i aspirin a governar els seus municipis.

   

Mèxic: Patricia Mercado crida a tenir pressupost amb visió de gènere / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Gabriela Mendoza Vázquez. CIMAC dilluns, 21 d'octubre de 2013 18:11

Durant el taller "Agenda legislativa per l'apoderament econòmic de les dones a nivell local", realitzat al Congrés d'Oaxaca, la directora d'Iniciativa SUMA, Patricia Mercado Castro, va cridar a les oaxaqueñas a que vigilin el Pressupost de l' estat 2014, a fi que sigui dissenyat amb perspectiva de gènere.

Mercado, va convidar a diputades electes que entraran en funcions el proper 15 de novembre, així com a regidors i regidores, a que "es posin les ulleres de l'equitat de gènere" en aprovar els recursos públics.

Així mateix els va demanar que durant la seva aprovació es posi damunt la taula el tema de l'apoderament de les dones, ja que les lleis sense recursos financers "no serveixen".

   

Janet Yellen Presidenta de la Reserva Nacional / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Amada Santos. Redaccio La Independent dijous, 10 d'octubre de 2013 18:05

La nominació de Janet Yellen com a presidenta de la Reserva Federal arriba en un moment de incertesa en l'economia  del país però, alhora amb expectatives de confiança. És  la primera dona en aquest càrrec.


Yellen dona suport a la política monetària adoptada per la FED, en l'àmbit d'influència de Bernanke per sostenir la recuperació econòmica als EUA.

Yellen té 67 anys d'edat, i té com a prioritat crear ocupació, encara que haurà de fer canvis, reinvertint en part el que s'ha aplicat en els últims anys.


Janet Yellen

 Foto wikipedia

Llegiu-ne més: Janet Yellen Presidenta de la Reserva Nacional / La Independent / Notícies gènere

   

El Parlament de Catalunya segueix fent esforços per impedir que les dones ens expresem /La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per C.P. Redacció La Independent dijous, 3 d'octubre de 2013 13:44

Cal Feminitzar la política

 

Les institucions polítiques són, o hauríen de ser, les representants del poble i de la diversitat social, institucions representatives i exemplificadores.

Al Parlament de Catalunya, en un procés de mobilització cívica, altament participatiu no sembla que això sigui un tema prioritari. Un cop més el Parlament segeuix sense recollir la diversitat social.

A Catalunya el 52% de la població són dones i és evident que això no és una realitat a la cambra. Però no contents amb això tot i que el ideratge de les mobilitzacions populars ha estat liderat per dones ara la Comissió d'estudi del dret a decidir segueix sent sorda i cega a aquesta realitat.

La comissió va acordar sol·licitar la compareixença de quinze persones expertes, els noms de les quals van ser acordats per tots els grups parlamentaris. Doncs bé, de les quinze persones que compareixeran només una dona ho farà. Tenint en compte que, a més, l'experta i els experts convocats són de diferents nacions (Gal·les, Quebec, Eslovènia, País Basc...) no sembla que sigui un acord gaire equilibrat.

   

El Premi Internacional Catalunya 2013 per a: Gro Harlem Brundtland i Malala Yousafzai

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Tona Gusi. La Independent dijous, 30 de maig de 2013 14:13

El guardó es lliurarà a les guanyadores el 26 de juliol al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat

 


El president de la Generalitat, Artur Mas, va fer públic aquest dilluns 27 de maig que el jurat del Premi Internacional Catalunya ha escollit per unanimitat a la política noruega Gro Harlem Brundtland i a l'activista pakistanesa Malala Yousafzai com a guanyadores de la 25a edició del guardó.

Llegiu-ne més: El Premi Internacional Catalunya 2013 per a: Gro Harlem Brundtland i Malala Yousafzai

   

Internacional: Es perfilen candidates per dirigir ONU-Dones / La Independent/ Noticíes gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Per Anaiz Zamora Márquez. CIMAC / La Independent dimecres, 22 de maig de 2013 23:45

 
L'exvicepresidenta de Costa Rica (1994-1998), i exdirectora de la Seu Subregional a Mèxic de la Comissió Econòmica per a Amèrica Llatina i el Carib (CEPAL), Rebeca Grynspan Mayufis, forma part de la llista de candidates a ocupar la direcció d'ONU-Dones.

El procés per renovar comandaments a l'entitat de Nacions Unides que coordina els treballs de gènere a nivell global, es va iniciar el passat 15 de març després que Michelle Bachelet va anunciar la seva renúncia al càrrec durant el 57 període de sessions de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW, per les sigles en anglès).

Llegiu-ne més: Internacional: Es perfilen candidates per dirigir ONU-Dones / La Independent/ Noticíes gènere

   

Jura, a Itàlia, la primera ministra d'arrels africanes

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Gisella Evangelisti / La Independent (Fotos: Lifeinitaly.com/huffingtonpost.it) dijous, 2 de maig de 2013 11:00

cecile

Després de vuit extenuants setmanes de negociacions, rebutjos, traïcions creuades i xantatges, el 27 d'abril ha nascut, entre trets, l'últim govern de la República italiana, nomenat pel Primer Ministre Gianni Letta, on el 36% són dones i entre les quals hi ha, per primera vegada, una dona d'arrels africanes.

El Partit Democràtic (centreesquerra) va guanyar per un pols en les últimes eleccions al partit dretà de Silvio Berlusconi (PDL-Poble de la Llibertat).

Llegiu-ne més: Jura, a Itàlia, la primera ministra d'arrels africanes

   

Cubelles: Aprovat el Consell Municipal de les Dones / La independent/notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Maria Trives. Cubelles. La Independent dimecres, 17 d'abril de 2013 15:48

El Consell Municipal de les Dones de Cubelles ha estat aprobat aquest 16 d'abril de 2013 per tots els grups politics ICV-EUiA, PSC, CiU EC i UC-RCat, exceptuant el PP que ha optat per l´abstenció. També s'ha aprobat el Reglament que permet regular la seva organització i funcionament. Consensuat amb el suport i l´implicació dels grups de Dones del municipi, les entitats de La Mar, Dones amb Iniciativa, Por Derecho Propio i La Fita, tal com ha explicat Mónica Miquel alcaldessa de Cubelles (ICV) a la sala de plens.

Els grups de Dones de Cubelles implicades en el projecte comú d´Agora,avui es mostren satisfetes de l´aprovació del citat Consell de les Dones llargament sol.licitat.

 

Dones_Cubelles_2 Dones_Cubelles

   

"Manual per a La Independència", llibre de la jurista Dolors Feliu /La Independent/notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Tona Gusi. Redacció La Independent dimecres, 17 d'abril de 2013 10:41

dolorsfeliu_blogspot.com_

Dolors Feliu. dolorsfeliu.blogspot.com

Dolors Feliu, directora general de Serveis Consultius i Coordinació Jurídica de la Generalitat, ha estat entrevistada aquest dimecres 17 d'abril a "Els matins" de TV3 per la periodista Ariadna Oltra.

Video de l'entrevista a "Els matins de TV3"

La jurista ha presentat el llibre "Manual per la independència" i entre altres coses ha explicat que la tesi del seu llibre en el tema de la independència de Catalunya "és la d'una advocada de part en un divorci ben avingut". Ha afegit que "Hi ha 50 recursos pendents de resoldre.

Llegiu-ne més: "Manual per a La Independència", llibre de la jurista Dolors Feliu /La Independent/notícies gènere

   

INTERNACIONAL: Deixa Bachelet direcció d'ONU Dones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Cimacnoticias / La Independent dijous, 21 de març de 2013 18:03


Expresidenta de Xile buscaria nova candidatura

En clausurar els treballs del 57 període de sessions de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW, per sigles en anglès), la directora d'ONU Dones, Michelle Bachelet, va anunciar la seva renúncia al capdavant d'aquest organisme internacional.

Amb la renúncia de Bachelet comença un nou cicle per a l'entitat de Nacions Unides encarregada de coordinar els treballs en matèria d'igualtat de gènere a nivell global. Encara fins ara no s'ha esmentat qui podria ser la seva successora.

"Aquest serà el meu últim període de sessions de la Comissió, per motius personals tornaré al meu país. Tinguin la certesa que continuaré treballant a favor de l'apoderament de les dones i la igualtat de gènere ", va dir Bachelet en anunciar la seva renúncia.

Llegiu-ne més: INTERNACIONAL: Deixa Bachelet direcció d'ONU Dones

   

Itàlia: Una dona presideix la Cambra

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Gisela Evangelisti. La Independent dimecres, 20 de març de 2013 11:45

El 16 de març va fer el seu discurs d'inauguració de la nova Cambra la recentment elegida presidenta, Laura Boldrini de 52 anys, del partit SEL (Esquerra i Llibertat), amb 23 anys d'experiència de treball en les Nacions Unides, en temes de refugiats i drets humans.

En el seu discurs ha reafirmat la necessitat d'una política transparent, i atenta al sofriment social, com el dels joves que no troben feina, de les dones "que pateixen la humiliació d'una violència emmascarada d'amor", dels treballadors despatxats al carrer,i dels immigrants sense futur, entre d'altres.

Un discurs que ha tingut 22 minuts ovacions, que ha fet caure més d'una llàgrima, en una Cambra que ha estat llargament renovada en les últimes eleccions, comptant amb parlamentàries i parlamentaris més joves (48 anys de mitjana) i amb més dones, que són ara el 31% del total, en relació al 20% del període anterior.

Llegiu-ne més: Itàlia: Una dona presideix la Cambra

   

Perú: Confirmada l'alcaldessa de Lima, Susana Villarán

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Gisella Evangelisti. La Independent dimecres, 20 de març de 2013 11:34

Un alcaldessa, que aposta no només per la millora de la rutes del trànsit, sinó dels estils de fer política, del concepte de ciutadania, que inclou el respecte cap a les dones.

 

El passat diumenge 17 marc gairebé el 52% de ciutadanes i ciutadans de Lima ha confirmat en el seu càrrec, a l'actual alcaldessa, Susana Villarán, fins i tot sense majoria d'electes. Qüestionada per "incompetència" per l'exalcalde Luis Castaneda Lossio, el mateix que s'haurà d'enfrontar a un judici per corrupció a l'abril.

L'alcaldessa ha sabut remuntar en les enquestes que la donaven clarament com a no preferida fins fa una setmana. Ergo, un quart de les electores i electors de la capital del Perú, una metròpoli de 9 milions d'habitants, han reflexionat i canviat d'opinió. Quins han estat els arguments de la campanya del NO a la revocatòria que han demostrat la seva eficàcia? El principal, segons diversitat d'analistes, ha estat que "Lima no pot parar" interrompent importants obres en els transports i infraestructura de la ciutat.

Llegiu-ne més: Perú: Confirmada l'alcaldessa de Lima, Susana Villarán

   

Dia Internacional de les Dones al Parlament de Catalunya

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Leonor Sedó. 39 y más / La Independent dijous, 14 de març de 2013 14:30

Acte conmemoratiu del Dia Internacional de les Dones 8 de marçde 2013 per retre homenatge a totes les dones que han lluitat i continúen fent-ho activament per aconseguir la igualtat entre sexes tant en el món econòmic, com en el polític i social.


Parlament_1 

Llegiu-ne més: Dia Internacional de les Dones al Parlament de Catalunya

   

acte commemoratiu del Dia Internacional de les Dones del Parlament de Catalunya

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per L.I. dissabte, 9 de març de 2013 12:56

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha participat avui en l'acte de commemoració del Dia Internacional de les Dones, organitzat pel Parlament de Catalunya. En la seva intervenció, la consellera ha destacat que "Catalunya ambiciona a ser un referent europeu en l'àmbit de la igualtat i ja hem donat passos ferms en aquest sentit, però ara en donarem un més amb la propera aprovació per part del Govern de la Generalitat de l'Avantprojecte de llei per a la igualtat efectiva entre homes i dones".

La consellera ha afirmat que aquesta nova normativa "garantirà l'aplicació pràctica i efectiva del dret a la igualtat reconegut en els textos legals i permetrà avançar en l'eliminació del sexisme de les estructures socials, culturals, econòmiques i polítiques".

Per acabar Munté ha fet una crida a "unir esforços per construir aquest país més lliure i més just que desitgem i que, per tant, haurà de ser també més igualitari. Si volem podem i com volem podrem".

   

acte commemoratiu del Dia Internacional de les Dones del Parlament de Catalunya

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per L.I. dissabte, 9 de març de 2013 12:56

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha participat avui en l'acte de commemoració del Dia Internacional de les Dones, organitzat pel Parlament de Catalunya. En la seva intervenció, la consellera ha destacat que "Catalunya ambiciona a ser un referent europeu en l'àmbit de la igualtat i ja hem donat passos ferms en aquest sentit, però ara en donarem un més amb la propera aprovació per part del Govern de la Generalitat de l'Avantprojecte de llei per a la igualtat efectiva entre homes i dones".

La consellera ha afirmat que aquesta nova normativa "garantirà l'aplicació pràctica i efectiva del dret a la igualtat reconegut en els textos legals i permetrà avançar en l'eliminació del sexisme de les estructures socials, culturals, econòmiques i polítiques".

Per acabar Munté ha fet una crida a "unir esforços per construir aquest país més lliure i més just que desitgem i que, per tant, haurà de ser també més igualitari. Si volem podem i com volem podrem".

   

Catalunya: Formació a les dones electes de tot el territori

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per L.I. dimarts, 5 de març de 2013 19:25


S'amplia la formació a les polítiques de les demarcacions de Girona, Tarragona i Lleida

En els darrers 30 anys de democràcia la participació de les dones a la política ha augmentat considerablement. Tot i així a Catalunya, les dones alcaldesses no superen el 15% i les dones regidores el 35%. Una altra dada destacable és que mentre el 93,8% dels homes alcaldes romanen en la seva responsabilitat política fins a sis legislatures, el 19,7% de les dones alcaldesses ho fan durant una legislatura o menys.

La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montse Gatell, i la vicepresidenta segona i diputada d'Atenció a les Persones, de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, presenten un programa de formació especialitzada adreçat a les dones electes del món local de tot el territori de Catalunya.

Llegiu-ne més: Catalunya: Formació a les dones electes de tot el territori

   

Gènere i ciència: recursos per a una millor integració

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per UAB. La Independent dijous, 31 de gener de 2013 12:44

La UAB publica un maletí de recursos per millorar la integració de la perspectiva de gènere en la investigació científica universitària


genere-i-cienciaPortadeta d'un dels materials que proporciona el 'Maletín de recursos Género y Ciencia' 

 

Professores del Departament de Ciència Política i Dret Públic de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han publicat el Maletín de recursos Género y Ciencia, que conté propostes, informacions, indicadors i estratègies adreçades a aconseguir una millor integració de la perspectiva de gènere en la investigació científica universitària.

Llegiu-ne més: Gènere i ciència: recursos per a una millor integració

   

El Parlament aprova per àmplia majoria la Declaració de Sobirania pel dret a Decidir sobre el futur politic de Catalunya

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Anna Comas, La Independent dimecres, 23 de gener de 2013 22:01

El text s'ha aprovat amb 85 vots a favor de CiU, ERC i ICV-EUiA i un diputat de la CUP, 41 en contra del PP, 15 diputats del PSC –perquè 5 no van votar- i Ciutadans, i 2 abstencions de la CUP, que d’aquesta manera mostràven el seu SÍ crític a la Declaració. El PP i Ciutadans van sortir de la Cambra després de votar


3 diputades i 2 diputats trenquen la disciplina de vot del Grup Pralamentari del PSC


 Declaració de sobirania i el dret de decidir del poble de Catalunya

"D'acord amb la voluntat majoritària expressada democràticament pel poble de Catalunya, el Parlament de Catalunya acorda iniciar el procés per fer efectiu l'exercici del dret de decidir per tal que els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya puguin decidir el seu futur polític col·lectiu, d'acord amb els principis següents:..."

Llegiu-ne més: El Parlament aprova per àmplia majoria la Declaració de Sobirania pel dret a Decidir sobre el futur politic de Catalunya

   

Estats Units: Augmenta nombre de dones al Congrés dels EUA

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per CIMAC / La Independent dimecres, 9 de gener de 2013 20:20


Per primera vegada en la història del congrés nord-americà les dones ocuparan 100 escons a la cambra de representants i senadors. El passat 3 de gener van prendre possessió del seu càrrec 80 dones a la cambra de representants i 20 senadores, del total de 535 congressistes.

En el cas de l'estat de New Hampshire, la seva delegació del congrés es compon completament de dones, dues senadores i dos congressistes, a banda de ser governada per una altra dona, Maggie Hassan.

   

Només tres dones al nou Govern de Catalunya que inicia la transició nacional

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Tona Gusi. Redacció La Independent divendres, 28 de desembre de 2012 14:13

Artur Mas ha escollit a només tres dones per formar part de l'actual Govern que, segons les seves paraules: "s’enfronta a tres grans reptes de futur. D’una banda, “aixecar el país econòmicament” i donar la volta “a la tendència de recessió i a la manca de feina al país”; de l’altra, “mantenir la cohesió social”, ja que, tal i com ha subratllat el president “és un tresor fonamental que hem de saber preservar”; i, per últim, “donar la veu del poble a Catalunya perquè puguem decidir lliurement i pacíficament quin ha de ser el nostre futur col·lectiu”."


govern_catal_27.12.12                                  Fotografia oficial del nou Consell Executiu ( Generalitat de Catalunya)

 

Conselleres i consellers que integren el nou Govern

Joana Ortega, consellera de Governació i Relacions Institucionals i vicepresidenta del Govern
Francesc Homs, conseller de la Presidència
Andreu Mas-Colell, conseller d’Economia i Coneixement
Irene Rigau, consellera d’Ensenyament
Boi Ruiz, conseller de Salut
Ramon Espadaler, conseller d’Interior
Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat
Ferran Mascarell, conseller de Cultura
Josep Maria Pelegrí, conseller d’Agricultura, Ramaderia , Pesca, Alimentació i Medi Natural
Neus Munté, consellera de Benestar i Família
Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació
Germà Gordó, conseller de Justícia
Jordi Baiget, secretari de Govern
   

29 dones entren al nou Parlament de Ghana

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Lídia Vilalta ,periodista i cooperant (Fotos i text ). Accra (Ghana). La Independent. dijous, 20 de desembre de 2012 14:32

Les diputades augmenten la seva representació a un 10,5% enfront del 8,5% del 2008


Les dones de Ghana han aconseguit pujar uns esglaons el llistó de la seva representació en el nou Parlament que sorgirà de les eleccions celebrades el passat 7 de desembre, en passar de 19 diputades (8,5%) dels 230 en la legislatura de 2008, a 29 representants (10,5%) dels 275 diputats sortits d'aquests comicis de 2012.

 

ACCRA1_-DonaCandidataElections_LdiaVilaltaAnunci d'una de les 133 candidates en un àrbre d'Accra

Llegiu-ne més: 29 dones entren al nou Parlament de Ghana

   

Somàlia: 20 per cent de dones en el nou govern

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per cIMAC / La Independent dimarts, 13 de novembre de 2012 19:16


El parlament somali va ratificar avui el nou gabinet del país, en el qual participaran Fowsiyo Yusuf Haji Adam, com a ministra dels Negocis Estrangers, i Maryan Qasim Ahmed, com a ministra de Desenvolupament i Afers Socials, ha informat Premsa Llatina.

El nou gabinet de Somàlia, format pel president Hassan Cheikh Mohamoud el 4 de novembre, s'integrarà per 10 ministres, els quals tindran la tasca de restablir una autoritat central després d'una llarga guerra civil iniciada el 1991.

   

Montse Gatell, prop de dos anys a la presidència de l'ICD

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Marina Torné. Foto de Marisa Ferrer P. 39 y mas /La Independent dijous, 8 de novembre de 2012 17:01

 La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montse Gatell*, quan fa prop de dos anys del seu càrrec, respon a diverses qüestions sobre la seva tasca. Per l'ubicació de l'entrevista al Fòrum Dones i Menopausa, Gatell ens dona també la seva opinió sobre aquest tema que ens afecta a totes durant un
període de les nostres vides.

 

entrevista-montserrat-gatell-550x314

Llegiu-ne més: Montse Gatell, prop de dos anys a la presidència de l'ICD

   

Més de 5,2 milions de persones estan convocades a les urnes el proper 25N

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per L.I. dijous, 11 d'octubre de 2012 13:17

 

Aquest 8 d'octubre s’ha iniciat el procés d’exposició pública el cens i rectificació de dades. Hi ha 27.936 persones més que a les eleccions anteriors

El cens electoral provisional de residents a Catalunya (CER) per a aquestes eleccions al Parlament de Catalunya és de 5.257.587 persones, 27.936 persones més que a les eleccions del 2010. D’aquest total, 3.921.641 persones són de la circumscripció de Barcelona; 490.318 persones, de la circumscripció de Girona; 300.534 persones, de la circumscripció de Lleida; i 545.094 persones, de la circumscripció de Tarragona.  

Llegiu-ne més: Més de 5,2 milions de persones estan convocades a les urnes el proper 25N

   

Internacional: Es realitzarà la primera reunió del Grup Assessor d'ONU Dones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per CIMAC / La Independent dijous, 4 d'octubre de 2012 18:43


 El proper 10 d'octubre tindrà lloc a Nova York, la primera reunió del Grup Assessor de la Societat Civil de ONU Dones, la qual serà presidida per la directora del grup Michelle Bachelet, i en la qual es busca desenvolupar una agenda de treball que beneficiï les dones del món i establir aliances.

En un comunicat, la Comunitat Internacional de Dones vivint amb VIH / Sida (ICW Global per les seves sigles en anglès), la directora és l'argentina Patricia Pérez, qui també forma part del grup assessor, ha indicat que es buscarà fer visible la condició de les dones que viuen amb VIH.

El grup està format per: Marcela Lagarde, feminista mexicana i ex legisladora federal, Patricia Pérez, directora de ICW Global; Tarcila Rivera Zea, fundadora del Centre de Cultures Indígenes de Peru; i Rawwida Baksh, exdirectora del Programa de Drets de la Dona del Centre Internacional d'investigació i desenvolupament de Trinitat i Tobago, entre d'altres

   

On són les dones en el somni americà?

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Gisella Evangelisti. Washington DC. La Independent dijous, 4 d'octubre de 2012 14:50

clip_image001

Conversa amb Pilar Weiss, 34 anys, analista política, assessora d'organitzacions en temes electorals a Washington DC.

"A les estacions de metro de Washington es pot llegir un afiche que diu:" Prova a fregar-me amb malícia i et denunciaré ", per avisar els homes que la dona no és un objecte sexual, i en aquest sentit no es pot utilitzar la imatge de dones lleugeres de roba per publicitar cotxes o cerveses. Òptim.

Llegiu-ne més

   

Eleccions catalanes plebiscitaries el 25 de novembre. El Parlament ha aprovat celebrar un referèndum d'autodeterminació

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per Redacció La Independent dijous, 27 de setembre de 2012 18:51

El president Artur Mas va anunciar el dimarts 25 a la tarda la convocatòria d'eleccions avançades. Eleccions que se celebraran el 25 de novembre i seran de caràcter plebiscitari o constituent. També afirmà que en una o màxim dues legislatures s'hauria de celebrar el referendum on el poble de Catalunya exerceixi democràticament el seu dret a decidir.

Llegiu-ne més

   

El ministre Margallo per un humanisme islamista a la Mediterrània del Sud

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per T.G. Redacció La Independent dimecres, 19 de setembre de 2012 18:20

Cal, ha explicat, l’establiment d’estats de dret que aconsegueixin vertebrar democràcia i islam

Defensa que la Unió per la Mediterrània canalitzi la política euromediterrània


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Llegiu-ne més

   

Maryse Olivé, nova delegada del Govern a França

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Escrit per L.I. dijous, 13 de setembre de 2012 13:19

Maryse Olivé Quintana és des d'aquesta setmana la nova delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a França.

 

Olivé és Llicenciada en Filosofia i Lletres a la Sorbonne i a l´Alliance Française i Maîtrise en filologia francesa. Ha estat Directora de la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà. També fou fundadora, directora i professora del "Lycée Anglo-Français" de Figueres i de Balaguer (fundat l'any 1982).

L'any 2004 va ser candidata per la demarcació de Girona a les eleccions europees, i del 2003 al 2007 va ser regidora a l'Ajuntament de Darnius, on era la responsable de Cultura. Anteriorment va ser regidora de l'ajuntament de Figueres (1999-2003).

Maryse Olivé va néixer a Perpinyà el 1948 i actualment era la delegada adjunta del Govern a França.

   

Pàgina 4 de 7