Agències

Unió Europea: Periodistes de la XIDPIC.CAT convidades als actes del 8 de març

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Media - ICT - Agències

Written by L.I. Tuesday, 06 March 2012 13:34

There are no translations available.

Dues periodistes de la XIDPIC.CAT han estat convidades als actes que celebra el Parlament Europeu pel 8  de març.

La commemoració comença a Brussel·les el dia 7 i esperem per tant oferir-vos cròniques de les nostres companyes Catalina Carmona - que hi va per La independent-  i Marina Sancho Ferrer -que hi va pel blog de la RIPVG-.

També hi assisteix la companya Elena Tarifa, en el seu cas en representació del Sindicat de Periodistes de Catalunya.

 

   

La Independent cada dijous de 21 a 22 h a InOutRadio /La Independent/notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Media - ICT - Agències

Written by T. G. Redacció La Independent Thursday, 16 February 2012 18:44

There are no translations available.

 

inL’emissora podcast dirigida a les dones www.inoutradio.com emet en streaming un programa setmanal a partir del 16 de febrer del 2012. Les emissions tenen molt bona acceptació per part del públic, que té l’opció de participar en directe en la programació i d’interactuar a temps real amb tots els continguts de l’emissora.

Read more: La Independent cada dijous de 21 a 22 h a InOutRadio /La Independent/notícies gènere

   

AmecoPress, informació per a la igualtat, continua endavant amb una cita setmanal

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Media - ICT - Agències

Written by Amecopress Thursday, 02 February 2012 18:31

There are no translations available.

ame1

Madrid, 31 gen. 12.  Ni AmecoPress se salva de la crisi. Hem fet tot el possible-i l'impossible-per mantenir un ritme diari en l'elaboració de les nostres informacions per a la igualtat, però les "tisorades pressupostaries" ens porten a retallar la freqüència diària de la sortida del butlletí.

A partir d'ara, intentarem mantenir un ritme setmanal en l'emissió del butlletí, el que ens obligarà a variar la seva composició, encara que mantindrem el mateix criteri bàsic: defensar una informació subjectiva al servei de la igualtat de gènere.

A més, actualitzarem permanentment la web i a través de Facebook difondrem les notícies més significatives.

Això no és una rendició. Seguim endavant amb el nostre esforç i amb el suport que incondicionalment sempre hem rebut de totes i tos vosaltres. Gràcies.

   

Ha mort la periodista de La Independent Montserrat Monell i Riba

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Media - ICT - Agències

Written by La Independent / Moncomunicació Wednesday, 11 January 2012 12:40

There are no translations available.

 La periodista Montserrat Monell i Riba ha mort aquest dilluns 9 de gener a les 9 del vespre.

 mony1

La Mony, anomenada així per amistats, companyes i companys de professió, formava part de l’Equip de La Independent. Va ser-hi des de les primeres reunions el febrer de 2010 i li sabia greu, a causa del seu delicat estat després de ser operada per extirpar-li un càncer, no poder-hi participar més activament.

Llegiu-ne més

   

Argentina: "Polítiques en els mitjans" és el segon curt documental d'Artemisa Comunicació

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Media - ICT - Agències

Written by Alejandra Waigandt, Periodismo y comunicación Thursday, 15 December 2011 13:32

There are no translations available.

Aquest film de Sonia Santoro i Matilde Michanie s'ha estrenat aquest 14 de desembre al Centro Cultural Ricardo Rojas (Corrientes 2038), en el marc de l'Àrea Tecnologies del Gènere. Es pot visionar a la web de Artemisa  

Les realitzadores indaguen en aquesta oportunitat la cobertura que realitzen els mitjans de comunicació de les dones polítiques i obtenen diverses conclusions. Dones amb poder polític com Cristina Fernández, Dilma Rouseff o Angela Merkel són desqualificades en els mitjans. Les titllen de superbes, aspres, fofes. No els reconeixen autonomia en l'exercici del lideratge. Banalitzen les seves actituds tractant qüestions de vestimenta o maquillatge. Com a fonts de consulta les encasellen en temes determinats.

Read more: Argentina: "Polítiques en els mitjans" és el segon curt documental d'Artemisa Comunicació

   

Guatemala: Ileana Alamilla, periodista i directora de Cerigua, ha estat nomenda " Mensajera de la Paz "

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Media - ICT - Agències

Written by L.I. Monday, 12 December 2011 14:54

There are no translations available.

La directora de Cerigua, la periodista Ileana Alamilla, va canviar la Rosa de la Pau i va ser nomenada com Missatgera de la Pau pel Ministeri de Cultura, a proposta de l'Associació de Periodistes de Guatemala i en reconeixement a la seva trajectòria periodística i suport a la cultura de pau, com a fundadora de l'agència de notícies Cerigua que ha dirigit per 28 anys, des d'on han fet els eguiment de les negociacions del procés de pau entre el govern i la Unidfad Revolucionária Nacional Guatemalteca (URNG) que va culminar amb la signatura de la pau el 1996

   

Neix un portal sobre bullying

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Media - ICT - Agències

Written by CIMAC / L.I. Thursday, 24 November 2011 08:41

There are no translations available.

 

L'organització Plan International, Oficina Regional para las Américas ha presentat el lloc www.aprendesinmiedo.com, dissenyat perquè nenes, nens i adolescents aprenguin sobre el bullying i no temin denunciar-ho. 

La pàgina conté jocs, vídeos, un apartat amb informació per a pares i mestres, i es pot descarregar material didàctic de suport sobre el tema. Més informació en www.aprendesinmiedo.com.

   

La Directora de CIMAC rep la Medalla Omecíhuatl

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Media - ICT - Agències

Written by CIMAC /La Independent Tuesday, 25 October 2011 10:39

There are no translations available.

Lucía Lagunes Huerta ha rebut aquest 25 d'octubre, junta 32 dones, la Medalla Omecíhuatl 2011, que atorga el Instituto de las Mujeres del Distrito Federal (Inmujeres-DF), per la seva trajectòria laboral en favor de les mexicanes.
 
El Inmujeres-DF va crear el 2003 la Medalla Omecíhuatl per reconèixer l'aportació, treball i trajectòria de dones que participen en la construcció d'un país millor. En aquesta novena edició es lliura en commemoració del 58 aniversari de la conquesta del vot femení, i en reconeixement a les dones dels mitjans de comunicació, l'acadèmia, la cultura, l'art i l'esport, entre altres àrees.
 
Omecíhuatl és la part femenina del déu dual de la creació de l'univers, l'entitat que es pren com a referent per la igualtat entre dones i homes.
 
Entre les que rebran la medalla hi ha: María de la Luz Estrada Mendoza, Coordinadora Executiva de l'Observatorio Ciudadano Nacional del Feminicidio (OCNF), i la coordinadora del Fondo de Aborto para la Justícia Social, Maria Oriana López Uribe.
 
Igualment, les periodistes: Nora Patricia Jara, Evangelina Hernández, Yuriria Serra, Sanjuanes Martínez, Lolita Ayala i Susana Moscatel. Altres guanyadores  són: Ana Francis Mor, integrante de las Reinas Chulas, Martha de la Lama, locutora, i Lorena Wolff, artista i activista cultural. también la boxejadora Ana Maria Torres, "La Guerrera", i la futbolista Maribel Domínguez.

En anteriors edicions la medalla es va atorgar a les periodistes:  Carmen Aristegui, Lydia Cacho i Elena Poniatowska, així com a l'activista Rosario Ibarra de Piedra, entre altres personalitats
 
La ministra de la Suprema Corte de Justícia de la Nación Olga Sánchez Cordero, guanyadora de la Medalla el 2008, ha estat l'encarregada del parlament a les guardonades.

   

La Casa de Protecció a Periodistes del Districte Federal: recuperats el 95 per cent dels béns sostrets a CIMAC,

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Media - ICT - Agències

Written by Casa de Protecció a Periodistes del Districte Federal Tuesday, 07 June 2011 20:20

There are no translations available.

FLAIX

Aquest 7 de juny a Mèxic els empresaris celebren la llibertat d'expressió i es veurà si cínicament el govern federal vol tapar el sol amb un dit i assenyalar que al país, considerat pel Comitè per a la Protecció dels Periodistes (CPJ, per les seves sigles en anglès) amb seu a Nova York, com el més perillós d'Amèrica Llatina per a les tasques periodístiques, hi ha llibertat d'expressió.

 Just s'acaba de conèixer l'informe 2010 de l'CPJ de Nova York però la notícia que han estat recuperats el 95 per cent dels béns sostrets de l'organització civil CIMAC, allunya qualsevol temor que la persecució a periodistes pogués arribar al Districte Federal. L'advocat David Peña de la Casa de Protecció a Periodistes del Districte Federal, va poder verificar que la policia  dela capital té identificada a una banda de delinqüents que roba a la zona centre de la ciutat on s'ubiquen les oficines de CIMAC.

   

Al cap de 3 anys, un altre robatori a CIMAC

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Media - ICT - Agències

Written by Redacción CIMAC.México Tuesday, 24 May 2011 12:16

There are no translations available.

Desconeguts roben equipament i danyen instal.lacions

 

cimac

 

Mèxic, DF, 23 maig 11 (CIMAC) .- A dos mesos de complir-se tres anys del primer assalt de les oficines de Comunicación e Información de la Mujer (CIMAC), associació dedicada a divulgar la situació social i els drets de les dones, per segona ocasió ha patit un robatori en les seves instal.lacions.

Avui, a les 9:50 del matí, representants de l'organització han denunciat aquests fets davant la Procuradoria General de Justícia del Districte Federal (PGJDF), amb el registre FCH/CUH-6/T2/00948/1105, amb l'exigència de que en aquesta ocasió els fets no quedin impunes tal com va passar amb la primera indagació per violació i robatori a CIMAC, registrada el 28 de juliol de 2008.

Read more: Al cap de 3 anys, un altre robatori a CIMAC

   

Es signa un acord de col·laboració entre La Independent i l’Agència de Comunicació Local

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Media - ICT - Agències

Written by Redacció La Independent Thursday, 17 March 2011 09:03

There are no translations available.

 La Independent i l’Agència de Comunicació Local  (ACL), responsable de la programació de COMRàdio, han formalitzat aquest dimecres un acord de col·laboració a través del qual s’afavorirà la promoció dels drets de les dones, la igualtat de gènere i la lluita contra la violència sexista  a través de la programació de COM Ràdio i que implicarà també la formació dels i les professionals de la comunicació local en l’ús d’un llenguatge no sexista.

foto_conveni_COMAixí, l’acord implica que La Independent, primera agencia catalana de notícies amb visió de gènere, enviarà a l’ACL els butlletins que elabora i difón dos cops per semana i l’ACL en farà la difusió a través de la seva propia programació, tot donant a conèixer a la xarxa d’emissores consorciades les activitats i serveix que ofereix La Independent.

Read more: Es signa un acord de col·laboració entre La Independent i l’Agència de Comunicació Local

   

Demà es presentarà La Independent, agència de notícies de gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Media - ICT - Agències

Written by Redacció de La Independent Tuesday, 15 March 2011 14:52

There are no translations available.

El CIRD acollirà l'acte a les sis de la tarda

L'agència de notícies de gènere La Independent va iniciar el seu treball l'11 de setembre de 2010 de la mà de les periodistes Monserrat Minobis, presidenta, i de Teresa Carreras, directora de l'agència, acompanyades d'un equip de professionals del món periodístic i comunicatiu d'arreu del món.

logo_la_independent_2

 Demà, dimecres 16 de març, a les sis de la tarda, el CIRD (carrer Camèlies, 36, Barcelona) acollirà la presentació pública de La Independent. La benvinguda anirà a càrrec d'Elsa Blasco, regidora de Dones i Joventut de l'Ajuntament de Barcelona, i la conducció de l'acte serà realitzada per Gemma Nicolás, directora del Centre d'Informació i Recursos per a les Dones (CIRD). En aquesta presentació hi participaran també Montserrat Minobis, presidenta de La Independent; Teresa Carreras, directora de l'agència; Esther Molas, editora de La Independent, i Fabiola Llanos, qui presentarà l'àudio "Primeres passes de La Independent".

Entrada lliure. Us hi esperem!

 

   

“La Independent” premiada com a projecte innovador que amplia la Xarxa d’Agències de gènere a l’Estat Espanyol

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Media - ICT - Agències

Written by La Independent Thursday, 10 February 2011 15:56

There are no translations available.

El jurat n’ha destacat el valor de crear un nou mitjà en època de crisi econòmica

 

 

 

 

 

  La Independent, agència de notícies amb visió de gènere en l’àmbit dels Països Catalans, ha estat premiada  en la Convocatòria Bianual dels Premis  Prensa-Mujer que lliura l’Asociación Española de Mujeres de los Medios de Comunicación (AMECO) en la modalidad de prensa.

logo_la_independent_1
Juntament amb “La Independent”, han estat premiades Rosa Mª Calaf, periodista, en la categoría de TV i Montserrat Dominguez, periodista, en la de Ràdio.
El lliurament dels Premis tindrà lloc a Madrid en una data del mes de març.

Read more: “La Independent” premiada com a projecte innovador que amplia la Xarxa d’Agències de gènere a l’Estat Espanyol

   

Una declaració d'intencions. El primer editorial

Written by Montserrat Minobis. La independent

There are no translations available.

Montserrat Minobis, presidenta de La Independent, ha escrit el primer editorial de l'agència. La periodista ha escrit: "A La Independent partim del teixit associatiu de periodistes i de comunicadores, però també de l’associacionisme de les dones i d’aquells col·lectius que treballen en defensa dels drets humans, que són, cal recordar-ho, drets de les dones sovint oblidats, especialment a les zones en conflicte, així com de tots aquells que lluiten per la defensa de la llibertat, la democràcia, la justícia i la pau. Pretenem, així, donar veu i visibilitat a tots aquests col·lectius".

Llegiu-ne més

   

Page 2 of 2