Voluntariat

Benestar Social i Família promou Llei del voluntariat amb la implicació del sector

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Development - Voluntariat

Wednesday, 25 April 2012 12:40

There are no translations available.

Davant de la necessitat de regular l’activitat voluntària que fan milers de catalanes i catalans, es constituí, el passat 19 d’abril, en la 6ª reunió del Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya, un grup de treball que s’encarregarà de redactar un text base per al Projecte de Llei de voluntariat promogut pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat.

Read more: Benestar Social i Família promou Llei del voluntariat amb la implicació del sector

   

Accions conjuntes per la gestió catalana del 0'7 %de l'IRPF per part de Benestar Social i família i les entitats del Tercer sector

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Development - Voluntariat

Written by L.I. Thursday, 15 March 2012 10:30

There are no translations available.

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries,  fa també una crida als grups parlamentaris perquè se sumin a aquesta reivindicació i mantinguin aquesta actitud ferma a les Corts Generals de l’Estat

Cleries s’ha mostrat molt crític durant el Ple del Parlament d'aquest dimarts , 14 de març, amb l’actitud del Govern de l’Estat de no acatar la sentència del Tribunal Suprem, que estableix la “capacitat de la Generalitat per gestionar les subvencions per a programes de cooperació i voluntariat socials provinents de l’IRPF”, i ha reiterat que “serem molt bel·ligerants davant d’aquest fet”. “Estem parlant de fer respectar el nostre autogovern” ha manifestat i ha convidat tots els grups parlamentaris de la Cambra a defensar els interessos de Catalunya i sumar-se a aquesta reivindicació i a “mantenir aquesta actitud ferma tant al Parlament de Catalunya com a les Corts Generals de l’Estat”. “Un Govern que s’atreveix a afirmar que farà cas omís d’una sentència del TS, quin respecte demostra a l’Estat de Dret?” - s'ha exclamat-.

Llegiu-ne més

   

Desestimat que Catalunya gestioni el 0,7% de l’IRPF per a fins socials

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Development - Voluntariat

Written by Redacció La Independent Monday, 27 February 2012 12:00

There are no translations available.

El Govern català “serà molt bel·ligerant davant la resistència del Govern de l'Estat a acatar la sentència sobre la gestió del 0,7% de l'IRPF", afirma el Conseller de Benestar Social i Familia.

casella

Finalment el Congrés dels diputats  va desestimar la moció que reclamava al Govern espanyol l’acatament de la sentència del Tribunal Suprem. La sentència, de finals de desembre, atribueix a la Generalitat de Catalunya la capacitat de gestionar els recursos derivats de la casella del 0,7% de l’IRPF per a programes socials impulsats per entitats sense afany de lucre. 

 La moció havia estat presentada pel diputat Joan Tardà, d’ERC, i havia estat consensuada amb la resta de formacions catalanes excepte el Partit Popular. Fins al moment del debat al Congrés dels Diputats no se sabia exactament quin seria el resultat final de la votació. Finalment, els diputats del PSC, PSOE i PP van acabar votant en contra de la moció, i com a resultat fou rebutjada.

Posició del Govern català:

Llegiu-ne més

   

La Generalitat gestionarà les subvencions per a programes de cooperació i voluntariat socials provinents de l'IRPF

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Development - Voluntariat

Written by L.I. Thursday, 26 January 2012 09:43

There are no translations available.

L'any 2011 haurien correspost a Catalunya 49 milions d'euros El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha celebrat la sentència del Tribunal Suprem, que estableix la “capacitat de la Generalitat per gestionar les subvencions per a programes de cooperació i voluntariat socials provinents de l’IRPF”. 

“És competència de la Generalitat la seva gestió, és a dir, la tramitació, resolució i pagament de les subvencions, així com la regulació del procediment corresponent a tots aquests aspectes” - ha dit Cleries- i ha recordat que: "La Generalitat té competències exclusives en l’àmbit dels serveis socials, infància i voluntariat“.

Read more: La Generalitat gestionarà les subvencions per a programes de cooperació i voluntariat socials provinents de l'IRPF

   

“Aproximadament un 60% del voluntariat és femení”

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Development - Voluntariat

Written by Anaïs Barnolas, La Independent Thursday, 19 January 2012 17:33

There are no translations available.

La Presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social a Catalunya (FCVC), Francina Alsina, fa balanç del 2011, l’Any del Voluntariat Europeu, i en destaca com, malgrat la crisi, hi ha hagut un increment del nombre de persones que dediquen el seu temps a ajudar els més necessitats de manera altruista

Francina_alsina

Read more: “Aproximadament un 60% del voluntariat és femení”