Migrades emprenedores

Barcelona: Trobada d'empresàries estrangeres / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Migracions - Migrades emprenedores

Escrit per J.L.T Món Comunicació / La independent) dimarts, 21 d'octubre de 2014 18:35

 

El dissabte 25 d’octubre al Museu Maritim hi haurà una xerrada*, amb tres dones empresaries com a ponents: Mirtha Casanovas (Cuba) | Jia Jia Wang (Xina) i Mikhaela Mikhaylova (Bulgària)

Llegiu-ne més: Barcelona: Trobada d'empresàries estrangeres / La Independent / Notícies gènere

   

Microfinançament documental de dones migrades a Catalunya

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Migracions - Migrades emprenedores

Escrit per Mireia Chavarria / Fabiola Llanos. La Independent dijous, 18 d'octubre de 2012 10:42

La organització Mujeres Pa'lante (que avui rebrà el premi FRANCESC CANDELL), amb el suport de l’antropòloga Tanja Wol, realitza un documental per tal de relatar la situació que viuen les dones en processos migratoris en el context de l’actual crisi econòmica.  

Per tal de fer possible aquest documental, s’ha engegat una campanya de microfinançament a través de la plataforma Verkami. A hores d’ara, el projecte ja ha llevat ancores, i les càmeres han començat a rodar. Davant de l’objectiu, la vida de dues lluitadores que segueixen remant per canviar la realitat en què viuen, que segueixen lluitant per poder somriure, que segueixen batallant per assolir el seu somni: tocar terra ferma.  

 

Llegiu-ne més: Microfinançament documental de dones migrades a Catalunya

   

"Les africanes tenim el magí ple de bones idees"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Migracions - Migrades emprenedores

Escrit per Nilton Torres Varillas. Text - fotografies dimecres, 22 de juny de 2011 13:05

 

Camerunesas1

 

Quan es van conèixer Anne Ndedi i Marie Ngopombje, van descobrir que tenien moltes coses en comú. No només les dues són de Douala, la ciutat més gran del Camerun, sinó que vivien en el mateix barri. Tranquil · lament podrien haver-se creuat algun dia pel carrer. Però la major coincidència de la vida és que s'han anat a trobar, a més de quatre mil quilòmetres de la seva terra natal, per formar una institució que té com a objectiu l'apoderament de les cameruneses que viuen a Barcelona.

Llegiu-ne més: "Les africanes tenim el magí ple de bones idees"

   

“És una tragèdia que no sempre es valori l'oportunitat que ofereix la migració per conèixer i aprendre d'altres cultures”

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Migracions - Migrades emprenedores

Escrit per Nilton Torres Varillas dimecres, 4 de maig de 2011 21:22

Ana Sofia Cruz

anna_sofia_cruz

 

 

Ana Sofia Cruz es defineix a si mateixa com una “migrant privilegiada”. Va arribar a Espanya des de Cali (Colòmbia) per cursar un parell de diplomats: un a Madrid i un altre a Màlaga. Enginyera recentment graduada, el seu pla era formar-se per després retornar i treballar en alguna important empresa del seu país.

Llegiu-ne més: “És una tragèdia que no sempre es valori l'oportunitat que ofereix la migració per conèixer i aprendre d'altres cultures”

   

“Molta Gent s’aprofita de la nostra condició d’immigrants, és dolorós però cert”

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Migracions - Migrades emprenedores

Escrit per Nilton Torres. dimecres, 12 de gener de 2011 22:46

 

 

Des que té ús de raó, Gina Lomas es recorda amb una pinta i unes tisores a les mans. Les cabelleres rosses de les seves nines van ser les primeres a experimentar el seu instint innat d’estilista. Les van seguir les seves companyes d’escola i, ja d’adulta, les seves clientes. Entre talls i pentinats, Gina va marcar la trajectòria de la seva vida, tot esdevenint una estilista i empresària d’èxit, amb una cadena de perruqueries i una empresa de taxis a la ciutat de Guayaquil (Equad.)

 

Llegiu-ne més: “Molta Gent s’aprofita de la nostra condició d’immigrants, és dolorós però cert”

   

“En aquests temps, s’ha de treballar molt dur i més si ets dona”

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Migracions - Migrades emprenedores

Escrit per text i fotos: Nilton Torres dimarts, 21 de desembre de 2010 14:47

El record més viscut que té Verónica Buzica de la seva adolescència és el d’estar envoltada de fils, agulles i teles. La seva mare era cosidora i no havia manera de deslliurar-se d’ajudar-la en les seves tasques, una situació que no li agradava molt, ja que aquella joveneta aspirava a tenir una professió molt allunyada del cosir, a més a més de voler conèixer món.

“La meva mare sempre em va dir que algun dia ho agrairia”, diu Verónica amb una rialla i avui convertida en la propietària de Vero Style, un negoci que arregla peces de roba i confecciona roba en dos locals ubicats a la zona de l’Eixample de Barcelona. Una fita assolida tractant-se d’una dona de 36 anys que només fa vuit no sabia ni una paraula de castellà i menys de català. Verónica és romanesa i va arribar a Catalunya l’any 2002 portant a la maleta la seva roba i els seus certificats d’estudis que la distingien com a dissenyadora de moda, una professió que va exercir amb èxit durant 18 anys, al seu Bucarest natal.


Llegiu-ne més: “En aquests temps, s’ha de treballar molt dur i més si ets dona”

   

“Cal seguir endavant, i pensar en les solucions abans que en els problemes”

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Migracions - Migrades emprenedores

Escrit per Nilton Torres, text i fotos. dijous, 2 de desembre de 2010 12:39

Aquest és el primer d'una petita sèrie d'articles sobre migrades emprenedores.

 

Rosa Mamani és propietària i gerent d'una empresa i ens explica la seva experiència 

 

p9234570A Rosa Mamani li han dit moltes vegades: "No es pot". Li ho van dir fa onze anys quan, amb cinc fills petits, va decidir deixar la seva natal Arequipa -ciutat del sud del Perú- per venir a Espanya. També li van dir "no es pot" quan es va traçar la meta de tenir el seu propi negoci. Però en comptes de descoratjar-la, aquella expressió ha funcionat com una catapulta, com un botó intern que pressionen dins d'ella, i llavors tot és un desafiament.

Llegiu-ne més