Organitzacions socials

Perú: Ong exhorta govern peruà a promoure polítiques a favor de camperoles / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per Gabriela Mendoza Vazquez. CIMAC dijous, 17 d'octubre de 2013 15:50

En el marc de la commemoració del Dia de la Dona Rural, el Centre Flora Tristán, organització feminista, va exhortar al govern peruà que promogui polítiques adequades que garanteixin a les dones el dret a la titularitat i l'ús de la terra, a l'accés a espais de formació, a decidir l'organització comunal ia viure sense cap tipus de violència.

Blanca Fernández, del Programa de Desarrollo Rural  membra de l'organització, ha indicat que "tot i que hi ha avenços positius en el panorama de l'agricultura, encara són insuficients i calen mesures urgents per millorar la qualitat de vida de les dones i les seves famílies".

Per això, va dir "si la nostra alimentació depèn de l'agricultura familiar, què espera el govern per invertir en aquest sector en condicions d'equitat?".

   

El Tribunal d'Estrasburg paralitza el desallotjament del bloc de Salt propietat de la SAREB

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per Joao França. eldiario,es. fotos dimecres, 16 d'octubre de 2013 23:04

Es tracta d'una mesura cautelar presa pel tribunal en considerar que no es complien totes les garanties del procés, el dia 29 hi haurà una sentència en ferm.

 

pah

Concentracio "Bloc de Salt" Foto Amada Santos

Llegiu-ne més: El Tribunal d'Estrasburg paralitza el desallotjament del bloc de Salt propietat de la SAREB

   

Estat espanyol: Conclusions de la jornada participativa del CNDE / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per Redacció La Independent dijous, 10 d'octubre de 2013 15:02

 

El Consell Nacional de Dones d'Espanya s'ha reunit en una Jornada Participativa, aquest passat dissabte 5 d'octubre a la Casa Elizalde de Barcelona, en l'escaiença de la celebració del 125 aniversari de la fundació de l'International Council of Women, xarxa d'associacions de dones present actualment en 65 països del món.
De les intervencions i debats, i en el marc de la crisi econòmica i social existent s'aprovaren les següents conclusions.

1.- Que el rescat a la banca ha prevalgut al rescat a les persones i al de les petites empreses.

2.- Que la corrupció i la falta de valors ens han conduït a la situació actual, que considerem insostenible.

3.- Que davant aquests canvis socials i econòmics és necessària la participació del teixit associatiu de les dones per ser coneixedores directes de la realitat existent, tan a nivell estatal com internacional.

   

Cubelles: III Trobada Aurora Garcia /La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per Maria Trives i Desola. Associació Dones La Fita dimecres, 25 de setembre de 2013 18:38

fita_caramella_-_copia_2-1

 

Dissabte 28 de setembre tindrà lloc la III Trobada Aurora Garcia. Les seves companyes la volem recordar alegrement un any mes. Hi haurà un bon tou d´amics i amigues al Pati de ponent* a les sis de la tarda. Aquesta vegada es compta amb la incorporació de Gloria Carretero dirigint a les veus musicals amb el debut de ... LES NENES DU DU DUAA ... i de Joan Gavina, Roser Fustegueres, veus ja reconegudes, i la magia d'Isidre Rosell. 

També un petit tast acompanyat d´una copeta de cava!i escoltant música del 60 i 70 de fons musical. Una tarda per recordar.

Llegiu-ne més: Cubelles: III Trobada Aurora Garcia /La Independent / Notícies gènere

   

Mediterrània: nova Fundació de Dones de l'Euromediterrània / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per Redacció La Independent dimarts, 10 de setembre de 2013 12:38

La nova entitat, Fundació de Dones de l'Euromediterrània, té seu a l'IEMed (Barcelona) i durà a terme el projecte "Desenvolupar l'autonomia de les dones", que compta amb el segell i el suport de la Unió per la Mediterrània

Les fundadores són sis entitats procedents de la societat civil, del camp de la recerca i la formació i de l'àmbit institucional i governamental: dues associacions de dones (la francesa Forum Femmes Méditerranée i la marroquina Fédération de la Ligue Démocratique des Droits des Femmes); dos centres de recerca i formació en clau de gènere (el Réseau Universitaire et Scientifique Euro-Méditerranéen sur le Genre et les femmes –RUSEMEG-, de Marroc, i el Center of Arab Woman for Training and Research –CAWTAR-, de Tunísia); i finalment la Delegació Interministerial per a la Mediterrània de França (DIMED) i l'IEMed.

Llegiu-ne més: Mediterrània: nova Fundació de Dones de l'Euromediterrània / La Independent / Notícies gènere

   

Catalunya: 11 de Setembre i la Via Catalana. Tram 0

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per T.G. Redacció La Independent dissabte, 7 de setembre de 2013 19:16

 

 

"Resseguir el país amb una cadena humana per tal de convertir en realitat l’anhel majoritari de les catalanes i dels catalans, esdevenir un nou Estat d’Europa" és el gran acte massiu que ha organitzat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per aquest 11 de Setembre de 2013.

 

VIA CATALANA


L'ANC ha obert en el seu web la possibilitat de fer la inscripció tram 0 aquelles persones que ja no poden apuntar-se al lloc on volien fer la cadena.

"El món ha de tornar a mirar cap a Catalunya per a que vegi quina és la voluntat majoritària i democràtica del poble català i, alhora, reforçar el procés que ha de permetre als catalans i a les catalanes d’assolir la llibertat no més tard del 2014. Ara és l'hora de la Via Catalana" afirma l'ANC en el web destinat a l'organitzacio de la cadena humana que travesserà Catalunya de Nord a Sud, i encara més..., aquest 11 de Setembre a un quart menys un minut de sis (les 17.14).

Carme Forcadell - que a data 10 de setembre ha explicat a Els matins de TV3, que hi ha més de 600 periodistes amb acreditació per a cobrir la cadena humana, a 11 de Setembre ja en són més d'un miler- ha assenyalat la importància de donar-li una dimensió internacional a la Via Catalana.

Per a l'ANC, diu Forcadell, l'objectiu és la independència però el primer pas és la consulta amb una pregunta clara de SI o NO es vol un Estat propi i sobirà. I ha de ser el 2014, de cap manera el "mentrestant" pot durar fins el 2016. A partir del dia 12 i en les properes setmanes l'ANC espera  el gest de convocatòria de la Consulta per part del Govern de la Generalitat.

 

Llegiu-ne més: Catalunya: 11 de Setembre i la Via Catalana. Tram 0

   

Trobada de la Xarxa de l'Estat espanyol de la Fundació Anna Lindh al Palau de Pedralbes /La Independent/Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per Redacció La Independent dimecres, 29 de maig de 2013 19:13

13maig_XarxaAnnalindTrobada el 22 de maig al Palau de Pedralbes de Barcelona

La xarxa espanyola de la Fundació Anna Lindh està integrada actualment per 153 organitzacions repartides per tot el territori de l'Estat espanyol. Els seus camps de treball engloben àmbits tan diversos com la cooperació al desenvolupament, el diàleg intercultural, la igualtat de gènere, joventut, educació, immigració, medi ambient o els mitjans de comunicació.

Llegiu-ne més: Trobada de la Xarxa de l'Estat espanyol de la Fundació Anna Lindh al Palau de Pedralbes /La Independent/Notícies gènere

   

Presentació de la Plataforma d’Entitats LGTB de Catalunya

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per Carme Pollina. Chart_Kommunik / La Independent dijous, 23 de maig de 2013 13:24

Coincidint amb el 17 de maig, Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia

Plataforma-LGTBMoment de la presentació al Parc de la Ciutadella

El Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia, 17 de maig, es va presentar a Barcelona la Plataforma d'Entitats LGBT de Catalunya. Aquesta neix amb la voluntat d'aplegar el màxim nombre d'organitzacions que lluiten pels drets del col·lectiu de persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals per tal de treballar de manera unitària, aconseguir més visibilitat i més influència en la societat i en la política catalanes.

Llegiu-ne més: Presentació de la Plataforma d’Entitats LGTB de Catalunya

   

FSM 2013: "Com a dona sóc un veritable projecte de mártir en aquest país"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per Teresa Carreras, La Independent dimarts, 2 d'abril de 2013 14:10

Entrevista a Afef Tlili, activista. Tunísia (FSM) / Fotografíes de Maria Majó

Ser dona i activista no es fácil en un país on la Primavera àrab ha donat un govern islamista a la societat. Afef Tlili (Kasserine, Tunisia, 1983) es rebel·la constantment contra el doble llenguatge que utilitzen els islamistes al poder.  “Ens diuen que la dona tunisiana té els mateixos drets  que l’home i això no és veritat. Ennadhah fa servir un doble llenguatge. Utiliza a la religió per manipular a la gent” declara  Afef Tlili a La Independent des de la Universitat de Tunis El Manar, on s’ha celebrat l’edició d’enguany del Fòrum Social Mundial.

 

Llegiu-ne més: FSM 2013: "Com a dona sóc un veritable projecte de mártir en aquest país"

   

Presentació de l'Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues a Catalunya

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per AMIT-Cat / La Independent dijous, 14 de febrer de 2013 07:16

amit

 

El dimecres dia 13 de febrer es va presentar a la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l'Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues a Catalunya (AMIT-Cat). Aquesta associació neix per fer visible el progrés social que suposa la incorporació de la dona a la recerca, la docència i la gestió de la Ciència i les Humanitats.

Llegiu-ne més: Presentació de l'Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues a Catalunya

   

Acte d'homenatge del Govern a les associacions de dones que durant l'any 2012 van complir 25 anys treballant per l'apoderament de les dones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per L.I. dimecres, 13 de febrer de 2013 20:42

La consellera Neus Munté destaca la importància del teixit associatiu femení per avançar en la igualtat d'oportunitats i diu que han actuat "com a agents socials claus per aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes"

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, acompanyada de la presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, va presidir l'acte de reconeixement públic, aquest 12 de febrer al Palau de la Generalitat, a les associacions de dones que durant l'any 2012 van complir 25 anys de trajectòria en favor de l'empoderament de les dones. Cal recordar que a Catalunya hi ha actualment un total de 1.177 associacions de dones.

La Consellera va destacar que "cal reforçar les relacions entre les associacions de dones i les administracions públiques, i cercar l'eficàcia per impulsar un nou diàleg que aplegui associacions, institucions, societat civil i iniciatives privades".

La presidenta de l'ICD va destacar que "les entitats de dones són espais d'apoderament que han contribuït a fomentar la participació femenina en tots els camps".

 

Llegiu-ne més: Acte d'homenatge del Govern a les associacions de dones que durant l'any 2012 van complir 25 anys treballant per l'apoderament de les dones

   

Catalunya: Acte de reconeixement a entitats de dones pels seus 25 anys de trajectòria,

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per L.I. dimecres, 6 de febrer de 2013 18:22

Amb aquest acte, que tindrà lloc el proper dimarts 12 de febrer al Palau de la Generalitat, el Departament de Benestar Social i Família, a través de l’Institut Català de les Dones, reconeix la tasca feta per totes aquelles entitats de dones que fa vint-i-cinc anys que treballen per l’empoderament de les dones i per enfortir, al mateix temps, el teixit associatiu català.

   

Jornades Per una vida vivible en un món limitat

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per Fabiola LLanos. La Independent dijous, 18 d'octubre de 2012 11:52

Resistències i sinèrgies feministes, ecofeministes i ecologistes. 26 - 27 d'octubre de 2012 - Barcelona

Aquestes jornades abordaran -amb una visió holística- les causes, efectes i possibles respostes col·lectives a les diverses crisis que es troben interrelacionades de forma simultània en el món actual: financera, econòmica, alimentària, energètica, climàtica, de la biodiversitat, de la cura personal i la reproducció social de la vida humana. Inscripció prèvia:   http://perunavidavivible.wordpress.com//

 

Llegiu-ne més: Jornades Per una vida vivible en un món limitat

   

Hostafrancs dedica el seu debat de Festa Major a la participació de les dones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per Queralt Gómez.La Independent. Fotos www.el3.cat dimarts, 9 d'octubre de 2012 13:06

debatelpaperdelesdonessants3radiofesteshostafrancs2octubre2012-14

La participació de les dones en les festes majors ha estat el tema que ha centrat el debat de festa major que cada any se celebra al barri d'Hostafrancs de Barcelona. Les ponents eren totes membres de comissions de festes de barris del districte de Sants-Montjuïc, el mateix al que pertany Hostafrancs, i tot i que en un primer moment semblava que les ponents no sabien molt bé com encarar el tema, poc a poc van anar destriant les especificitats de la participació femenina en les festes de cada un dels barris.

Llegiu-ne més: Hostafrancs dedica el seu debat de Festa Major a la participació de les dones

   

Creació d'Àgora, l'espai de les dones de Cubelles

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per Redacció La Independent dijous, 27 de setembre de 2012 11:14

mujeres

Els grups de dones de Cubelles (Dones La Fita, Por Derecho Propio, Dones amb Iniciativa, i Dones La Mar) acaben de crear l'espai ÀGORA aquest dimarts 25 de setembre, amb la finalitat de sumar sinèrgies, enfortir el teixit associatiu femení i treballar amb polítiques de gènere per a les dones de Cubelles.

Llegiu-ne més

   

Xirivella: CONTINUA LA "CAMPANYA SOLIDÀRIA MARIA MOLINER"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per L.I. dijous, 13 de setembre de 2012 16:02


La Comissió Xarxes Solidàries Maria Moliner informa que dins de la campanya iniciada el passat curs, s'ha programat un concert solidari amb Maria Moliner, que tindrà lloc el proper 28 de setembre, a les 19:30 h, a l'Auditori Municipal de Xirivella, que estarà a càrrec del grup de música clàssica Almaviva, format per tres dones professionals de la música, que conreen un repertori que aprofundeix en obres espanyoles del segle d'or, i en significatives obres operístiques i de sarsuela. Interpretaran obres de Mozart, Massenet, Rossini, Delibes, Offenbach, Penella, Barbieri i López Artiga entre altres.

A més de l'innegable interès de l'esdeveniment per l'extraordinària qualitat del grup, té el valor afegit de la finalitat, el suport econòmic a l'escola, i amb l'impagable suport solidari de les persones i associacions implicades en l'organització: "Dones en Acció" , "Coordinadora de Dones per la Igualtat de Xirivella" i "Dones de la Comarca".Hi ha 340 entrades d''aforament i 350 de fila zero per a les persones que vulguin fer una aportació econòmica.

   

Madrid: Seminari “Anàlisi de la crisi des del feminisme"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per L.I. dimarts, 24 d'abril de 2012 13:01

El passat 14 i 15 d’abril va tenir lloc a Madrid el seminari “Anàlisi de la Crisi des del feminisme”, organitzat per la Federació Estatal d’Organitzacions Feministes, on van assistir 80 dones provinents de diferents indrets d’arreu l’Estat espanyol.

El seminari va ser un èxit de participació i van sorgir debats i reflexions molt interessants envers els temes proposats, que en breu es podran consultar al web de la Coordinadora Estatal informació i reculls del seminari

   

Escola Feminista d’Estiu, 1 i 2 de juny de 2012

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per L.I. dimarts, 24 d'abril de 2012 12:57

Des de fa dos anys la Xarxa Feminista, Ca la Dona i Activistes Independents organitzen l’Escola Feminista d’Estiu. Per a la seva preparació, cada any es crea una comissió oberta per tal de debatre, reflexionar i decidir conjuntament els temes que es tractaran a l’EFE, així com altres qüestions organitzatives de l’escola.

Aquesta  comissió, que ja porta un temps treballant en la preparació d’aquesta tercera edició de l’escola, que tindrà lloc els dies 1 i 2 de juny a Ca la Dona, és oberta a totes aquelles dones que vulguin participar-hi, ja sigui assistint a les reunions periòdiques d'organització, col·laborant en el procés preparatori o durant l'Escola en tasques de suport.

Per  participar-hi, cal enviar un correu a la Xarxa Feminista: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

   

Argentina: Participació del Consejo Nacional de las mujeres al Foro Nacional LIDERA 2012

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per L.I. dimarts, 24 d'abril de 2012 12:32

El Consejo Nacional de las mujeres va participar en el Fòrum Nacional LIDERA 2012 organitzat per l' Equipo Latinoamericano de Justicia y Género (ELA), dut a terme els dies 19 i 20 d'abril a la Ciutat Autònoma de Buenos Aires.

La primera jornada va estar dedicada a l'intercanvi d'experiències de lideratge en la Societat Civil i el reconeixement d'eines d'enfortiment institucional per a organitzacions socials. En ambós temes hi van participar organitzacions de tot el país: S'hi varen tracta temàtiques de gènere, drets humans, infantesa i adolescència.

El segon dia va comptar amb una agenda orientada a debatre sobre la participació política de les dones. La Presidenta del Consell Nacional de les Dones, Sra Mariana Gras Busceto, va participar en un dinar amb dones polítiques i posteriorment es va organitzar la taula de diàleg amb legisladores i funcionàries. La conferència de cloenda la va fer la Dra Line Bareiro , integrant del Comité de seguimiento de la Convención para la Eliminación de Toda Formas de Discriminación contra la Mujer (CEDAW).

   

Els Fons de Dones. Què és Calala?.

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per Amanda Gigler, Directora Executiva de Calala-Fons de Dones dimarts, 10 d'abril de 2012 18:44

Calala_Logo_JPG1

Calala-Fons de Dones, una aposta solidària i compromesa amb la mobilització de recursos per a la defensa dels drets de les Dones 

Els fons de dones sorgeixen de les iniciatives de feministes, activistes i defensores dels drets humans, i dones solidàries, compromeses amb els drets de les dones, amb l'objectiu de generar i canalitzar més recursos en els moviments feministes i de dones.

Llegiu-ne més: Els Fons de Dones. Què és Calala?.

   

Calala organitza jornada solidària entre dones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per Redacció La Independent dimecres, 28 de març de 2012 19:41

Teixir llaços i recaptar fons per donar suport a grups de dones que treballen contra la violència de gènere, pels drets de les dones i la pau a Centre Amèrica són els objectius de les jornades solidàries que organitza el Fons de Dones Calala.

Aquest dissabte 31 de març, de 16.00 a 19.00 hores, al Centro de Bienestar Barcelona Well Woman (c/Casp, 80 1º3ª) es realitzarà una jornada consistent en:

Ioga. Dalila Sahraoui ajudarà a tenir més coneixement del cos propi, a tonificar-lo i a fer front al estrés quotidià.

Postres Sans. Taller dirigit per Djanira Cortesao, experta en cuina natural. Ensenyarà a crear una varietat de deliciosos dolces lliures de productes lactis, de blat i sucre processat.

Massatges. María del Rosario Vásquez, activista feminista i massatgista, ofereix massatges per tenir cura del cos i la ment, que ajuden a la relaxació.

Quiropràctica. Muriel Poli fa servir una tècnica que consisteix en la estimulació amb precisió de punts al llarg de la columna vertebral per sanar el cos i lliurar bloquejos espinals.

Mètode Grinberg. Charlotte Crowther ensenya a deixar anar tensions del clatell i la esquena de dalt, guanyar benestar, força i llibertat de moviment i expressió.

 

Més informació: 658 036922 ó 648 251 452

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la www.calala.org

 

 


   

Revoltaglobal: Articles i convocatòries 8 de març

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per L.I. dijous, 8 de març de 2012 09:01

Les dones, el deute i les mesures d'austeritat

Júlia Morell. Qui escombra els plats trencats? Les dones contra el pagament del deute (Crònica de l'acte de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista)

Sònia Mitralia. Grècia: la necessitat d'un moviment de dones contra el deute


8 de març
Manifestació unitària dia de les dones treballadores

19h. Pl Universitat (Barcelona)

   

Article de l'Associació La Frontissa de Vilanova i la Geltrú: "8 de març. ARA MÉS QUE MAI"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per L.I. dilluns, 5 de març de 2012 14:53

Article a La frontissa

L’origen del Dia Internacional de la Dona Treballadora, que ara s’anomena Dia Internacional de les Dones- perquè la majoria de les dones, també les que es dediquen exclusivament a les tasques domèstiques no pagades, som treballadores- es remunta a la Conferencia Internacional de Dones Socialistes, a Copenhaguen l’any 1910 i a proposta de la comunista alemanya Clara Zetkin, per dedicar aquest dia a la lluita pels drets de les dones.

Aquest acord va ser aprovat per unanimitat per mes de 100 dones de 17 països, entre les que es trobaven les tres primeres dones escollides per al parlament Finès. El 8 de març es commemorà per primera vegada l’any 1911 a Alemanya, Dinamarca i Suïssa.

Llegiu-ne més: Article de l'Associació La Frontissa de Vilanova i la Geltrú: "8 de març. ARA MÉS QUE MAI"

   

Vilanova i la Geltru: 8 de març Ni us pas enrera. Som i volem el 50%.Concentració a la Plaça de la Vila

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per L.I. dilluns, 5 de març de 2012 14:42

8 de març. Ni us pas enrera. Som i volem el 50%.

Concentració: Plaça de la Vila a les 19 hores, juntament amb l’Assemblea de Joves de Vilanova i la Geltrú i tothom que hi vulgui assistir.

 

 

Lectura de manifestos.

A les 19.30 recital poètic a la Casa Olivella a càrrec del grup de Castelló  Veus Femenines,

Article 8 de març. M.Pau Munuera, presidenta de La Frontissa.

   

Les 25 catalanes més influents al diari Ara

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per L.I. diumenge, 4 de març de 2012 13:45

El diari Ara ha publicat un dossier sobre les 25 dones de Catalunya més inflüents (diumenge 4 de març com a notícia destacada de portda):

 

RÀNQUING DONES

Les 25 catalanes més influents

El consell editorial de l'ARA escull l'empresària Sol Daurella en primer lloc

Què vol dir ser influent? El diccionari ens parla de produir un cert efecte, de tenir autoritat i ascendent sobre els altres. Quan l'ARA va decidir distingir les 25 dones més influents de Catalunya, i en quin ordre, no pensava necessàriament en les que manen més dins del seu àmbit, ni en les que ostenten càrrecs institucionals més elevats, ni en les que fan millor la seva feina, ni en les que destaquen en els ...
Llegiu més
   

Dia 9 al Pati Llimona de Barcelona: Contra les retallades. Parlem-ne!

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per Redacció La Independent dijous, 1 de març de 2012 16:34

En el marc dels actes de commemoració del 8 de març, l'endemà divendres, 9 de març, el Col·lectiu Al Hanan i la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalñunya - Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere ( XIDPIC.CAT-XIPVG) conviden a dones i homes a  participar i dir la seva en una jornada de reflexió i acció contra les retallades públiques i la precarització de la vida de les dones.

Participaran: Joana Garcia Grenzner, periodista especialitzada en drets de les dones i perspectiva de gènere en la informació; col·laboradora de La Independent-Agència de Notícies amb visió de Gènere; Hend Bautista Carrasco, filòloga, mare en solitari de 4 criatures i membre del Col·lectiu Al hanan; Mercè Otero Vidal, de Ca la Dona i de l'àmbit educatiu, feminista i especialista en sexisme i llenguatge; Isabel Holgado Fernàndez, antropòloga feminista i coordinadora del Col·lectiu Al hanan; Marta Casamort, sociòloga feminista, professional de la cooperació i el desenvolupament i acomiadada x l'ERO a l'ACCD; Leticia Cruz del Col·lectiu Mujeres P'alante de l' espai de dones migrades a l'Hospitalet; Neus Moreno Sáenz, de l'Institut Sindical de Treball, Ambient i Salut de CCOO; i Montse Cervera de la Xarxa de Dones per la Salut. Presenta Tona Gusi, periodista de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Génere a Catalunya ( XIDPIC.CAT). Modera: Isabel Holgado.

El debat obert tindrà lloc a la Sala Mª Aurèlia Campmany del CC Pati Llimona del carrer Regomir de Barcelona.

   

Al-Hanan - XIDPIC.CAT: CONTRA LES RETALLADES, PARLEM-NE!

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per Redacció La Independent dijous, 1 de març de 2012 16:32

En el marc dels actes de commemoració del 8 de març, l'endemà divendres, 9 de març, el Col·lectiu Al Hanan i la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalñunya - Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere ( XIDPIC.CAT-XIPVG) conviden a dones i homes a  participar i dir la seva en una jornada de reflexió i acció contra les retallades públiques i la precarització de la vida de les dones.

Participaran: Joana Garcia Grenzner, periodista especialitzada en drets de les dones i perspectiva de gènere en la informació; col·laboradora de La Independent-Agència de Notícies amb visió de Gènere; Hend Bautista Carrasco, filòloga, mare en solitari de 4 criatures i membre del Col·lectiu Al hanan; Mercè Otero Vidal, de Ca la Dona i de l'àmbit educatiu, feminista i especialista en sexisme i llenguatge; Isabel Holgado Fernàndez, antropòloga feminista i coordinadora del Col·lectiu Al hanan; Marta Casamort, sociòloga feminista, professional de la cooperació i el desenvolupament i acomiadada x l'ERO a l'ACCD; Leticia Cruz del Col·lectiu Mujeres P'alante de l' espai de dones migrades a l'Hospitalet; Neus Moreno Sáenz, de l'Institut Sindical de Treball, Ambient i Salut de CCOO; i Montse Cervera de la Xarxa de Dones per la Salut. Presenta Tona Gusi, periodista de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Génere a Catalunya ( XIDPIC.CAT). Modera: Isabel Holgado.

El debat obert tindrà lloc a la Sala Mª Aurèlia Campmany del CC Pati Llimona del carrer Regomir de Barcelona.

   

La Roca del Vallès: Xerrada sobre integració de la dona al Voluntariat

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per L.I. dijous, 1 de març de 2012 15:37

cartell8m
   

Taules rodones i debats sobre crisis, deute i dones a Barcelona, Premià de Mar i Sant Feliu

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per L.I. dimecres, 29 de febrer de 2012 09:08

Qui escombra els plats trencats? Les dones contra el pagament del deute

amb

Sònia Farré i Marifé Calderón, membres de la Campanya per l’Auditoria del Deute
Sandra Ezquerra, activista feminista i membre de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista.
Presenta: Bego Romero, activista sindical i membre de
Revolta Global-Esquerra Anticapitalista.

Dissabte 3 19:00h

Llegiu-ne més: Taules rodones i debats sobre crisis, deute i dones a Barcelona, Premià de Mar i Sant Feliu

   

Les veus de les dones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per Meritxell Esquirol , Palma de Mallorca dimecres, 21 de desembre de 2011 18:38

El passat 12 de desembre vam presentar a Palma el projecte de Les veus de les dones, instància de participació adreçada a les dones de Mallorca per fer visibles les nostres experiències i construir un discurs propi.

Les_veus_de_les_dones-1_copia

Durant el nostre primer any de vida, en el qual hem comptat amb suport institucional, vam endegar un procés participatiu amb l'objectiu de cohesionar les experiències que les dones vivim, desenvolupem i transmetem des de la nostra quotidianitat.

Llegiu-ne més: Les veus de les dones

   

La xarxa ciutadana 'Democràcia en moviment' impregna propostes ciutadanes de feminisme, solidaritat i sostenibilitat

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per Carmen Rosa Pérez . Canarias dijous, 10 de novembre de 2011 10:56

Mitjançant un debat no electoral, diverses persones de la Xarxa, van exposar les seves propostes per a una construcció ciutadana de la participació més igualitària, sostenible i col·lectiva. El passat dimecres 9 de novembre, es van trobar al Club Premsa Canària de Las Palmas de Gran Canària.

Canarias
Va acudir a la cita la coneguda activista feminista Maria Nebot, actualment promotora del corrent 'Otras voces feministas'. Va referir-se a la memòria històrica per realitzar un repàs a la contribució que el moviment feminista ha fet a les millores socials i l'amplitud de les consciències al voltant de la igualtat.

Llegiu-ne més

   

II Trobada de Dones Asiàtiques i Espanyoles i 8 Diàleg Orient- Occident

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per Catalina Carmona text i fotos dijous, 10 de novembre de 2011 03:12

Aquest article conté una entrevista amb  Zainah Anwar, membre fundadora i exdirectora executiva de Sister in Islam que afirma: "Això no és Islam, això és el poder del patriarcat, homes que no volen perdre el poder i l'autoritat"

sister_in_Islam

La II Trobada de Dones Asiàtiques i Espanyoles es va tancar amb el lliurament del Premi Casa Àsia 2011 a Zainah Anwar i Ratna Osman, fundadora i actual directora respectivament de Sisters in Islam. Reberen el guardó pel seu ferm compromís de promoure els drets de les dones en el món musulmà. El guardó ha estat lliurat per l'ex vicepresidenta del Govern central Maria Teresa Fernández de la Vega, en una cerimònia presentada per la periodista Rosa Maria Calaf. També hi era el director general de Casa Àsia, Juan José Herrera de la Mola, que va llegir un discurs enaltint el treball de l'organització Sister in Islam.

 

Llegiu-ne més

   

Octubre Trans a Barcelona i entrevista a Veronica Arauzo.

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per Catalina Carmona Ruiz dimecres, 19 d'octubre de 2011 02:23

 

Més de 68 ciutats es van mobilitzar a nivell Internacional realitzant accions contra la patologització de les identitats transexuals. Les associacions es van reunir sota l'idea: Stop patologització


Els objectius principals de la campanya van ser "la retirada de la categoria de "disfòria de gènere" / "trastorns de la identitat de gènere" dels catàlegs diagnòstics (DSM de l'American Psychiatric Association i CIE de l'Organització Mundial de la Salut), segons s'anuncia a la pàgina de la Campanya STP 2012.


Llegiu-ne més

   

La Federació Internacional de Periodistes nomena Elisabeth Costa, activista pels drets sindicals de Brasil, nova secretària general

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per Elena Tarifa dilluns, 21 de març de 2011 21:32

La Federació Internacional de Periodistes (FIP) ha nomenat oficialment aquest darrer cap de semana a la periodista i activista sindical brasilera Elisabeth Costa com a nova secretària general per reemplaçar Aidan White, que es retira després de 24 anys en aquest càrrec.

Elisabeth Costa és una veterana activista pels drets sindicals i la llibertat d’expressió a Llatinoamèrica i ha estat una actora clau per al treball al voltant de la solidaritat internacional en el marc de la Federació d’Associacions de Periodistes Brasilerers (FENAJ).

foto_ElisabethCosta_1

 

Llegiu-ne més: La Federació Internacional de Periodistes nomena Elisabeth Costa, activista pels drets sindicals de Brasil, nova secretària general

   

Fòrum Social Mundial després de Dakar: entre la necessitat i la realitat

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per Esther Vivas, Dakar. Fotos de Tona Gusi dimarts, 22 de febrer de 2011 11:33

El Fòrum Social Mundial (FSM) va concloure la seva última edició a Dakar (Senegal). Unes 75.000 persones pertanyents a organitzacions i moviments socials de tot el planeta es van donar cita del 6 a l’11 de Febrer a Dakar, en un esdeveniment que s'afirma imprescindible en el marc de l'actual crisi sistèmica, com a espai de trobada i d'articulació de xarxes, però que mostra també els seus límits i debilitats.


a_foro-social-mundial-2011

Llegiu-ne més: Fòrum Social Mundial després de Dakar: entre la necessitat i la realitat

   

Els Diàlegs Feministes Inter-Moviments al FSM 2011

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per Tona Gusi. Fotos Tona Gusi, Dakar dimarts, 15 de febrer de 2011 17:00

 

dfemlogo2

Com s’ha tractat el tema de les jerarquies entre homes i dones i dins del moviment feminista?; com s’encara el treball productiu i reproductiu com a font d’explotació?; com actua la religió que defineix la identitat de les dones i decideix sobre el cos de les dones; com es tracta la diversitat sexual i els múltiples gèneres?; com es reconeixen i s’incorporen els moviments i les preoucupacions sobre minories?

Aquestes han estat les questions sorgides en aquests Diàlegs Feministes a Dakar.

Llegiu-ne més: Els Diàlegs Feministes Inter-Moviments al FSM 2011

   

Més de 100 activistes de Catalunya participen al Fòrum Social Mundial 2011 de Senegal

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per T.G. Redacció La Independent Fotos: Google dijous, 20 de gener de 2011 14:02

Les ONG i altres col·lectius del Forum Social Català (FSCat) es reuneixen aquests dies per conèixer i posar en comú les activitats que tenen previstes per al Fòrum Social Mundial d’enguany, que se celebra a Dàkar del 6 a l‘11 de febrer

senegaleses1

De moment es té constància de la participació d’un centenar d’activistes de Catalunya que hi participaran, o bé individualment, o bé a través de la quinzena d’entitats que s’hi han inscrit, entre les quals hi ha Justícia i Pau, CIEMEN, Col·lectiu Ronda, Casal AL, Centre Delas, Fundació Irla, Escoltes Catalans, Fundació Nous Horitzons, l’Observatori, Ajuda en Acció i la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere. Dues enviades especials de La Independent en faran una cobertura especial. 

 

Llegiu-ne més: Més de 100 activistes de Catalunya participen al Fòrum Social Mundial 2011 de Senegal

   

Cristina del Valle rep el Premi Nicolás Salmerón

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

Escrit per AmecoPress /La Independent. Madrid. /Foto: Archivo AmecoPress dimarts, 14 de desembre de 2010 00:00

Reconeix la seva vitalitat en la defensa dels drets de les dones

 

amecologoCristina del Valle, presidenta de la Plataforma de Mujeres Artistas, rep el Premi Nicolás Salmerón de Drets Humans en reconeixement a la seva tasca a favor de la defensa de les dones.


El jurat ha estimat que Cristina del Valle és mereixedora d’aquest guardó pel seu paper com a formadora i articuladora de l’entitat que presideix.

Llegiu-ne més: Cristina del Valle rep el Premi Nicolás Salmerón

   

“La Independent ajudarà a avançar en la igualtat de gènere a la societat catalana”.

Escrit per Teresa Carreras

Fotografía d'Amada Santos i vídeo de Júlia López (Moncomunicació)

 La presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, diu que la societat catalana no té mentalitat de respectar la igualtat de gènere. Afirma que La Independent posarà el focus en les desigualtats de gènere per informar a les catalanes i catalans i per fer-nos avançar.

 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

Casals ha fet aquestes declaracions en una entrevista de Teresa Carreras, directora de La Independent, amb motiu de la presentació  de l’Agència.  

 

Llegiu-ne més

   

Pàgina 3 de 3