Comunicados

Barcelona:Convocatòria de Tancarem el CIE

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Domingo, 24 de Enero de 2016 20:16

No hay traducción disponible


De nou enviem un correu per recordar-vos la mobilització del 30 de gener al CIE de Barcelona. Aprofitem, un cop més per demanar el vostre suport:

Leer más: Barcelona:Convocatòria de Tancarem el CIE

   

Catalunya:C TRANSPORT: MANIFEST.Stop Pujades Transport

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Domingo, 24 de Enero de 2016 19:50

No hay traducción disponible

 

Tenim sous del passat, volem tarifes del passat

Per segon any consecutiu i de forma inèdita, els preus del transport públic s'han congelat i hi ha hagut baixades parcials de preus, amb la reducció de la T-Mes, la T-Trimestre, la T-Jove de 2 a 6 zones i l'ampliació de la T-12 dels 13 als 14 anys (a Barcelona fins als 16, en funció de la renda). Stop Pujades Transport és l'exemple que, quan ens unim totes en la lluita, es poden aconseguir fets impensables: mai no s'havien congelat les tarifes i menys durant dos anys seguits.

Leer más: Catalunya:C TRANSPORT: MANIFEST.Stop Pujades Transport

   

Catalunya:EMERGÈNCIA SANITARIA

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Domingo, 24 de Enero de 2016 19:43

No hay traducción disponible


Els ciutadans i ciutadanes, usuàries i treballadores de la sanitat pública de Catalunya, no podem ja aguantar més la situació a la que ha arribat el nostre sistema sanitari públic després de les retallades durant quatre anys del govern sortint

Leer más: Catalunya:EMERGÈNCIA SANITARIA

   

Estado Español: Marcha Estatal Contra las Violencias Machistas en Madrid. Plataforma 7N..

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Domingo, 17 de Enero de 2016 01:40

No hay traducción disponible

 

nombres feminicidios 2014 pagina 1 violeta-180x300nombres feminicidios 2014 pagina 2 violeta-173x300 1

El Movimiento Feminista convocó para el día 7 de noviembre de 2015 la Marcha Estatal Contra las Violencias Machistas en Madrid.

Leer más: Estado Español: Marcha Estatal Contra las Violencias Machistas en Madrid. Plataforma 7N..

   

Intersindical Valenciana rebutja els insults misógins a les tres protagonistes de la Cavalcada Les Magues de gener i les most

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Macu Gimeno Mengual Jueves, 14 de Enero de 2016 16:10

No hay traducción disponible

La Societat Coral el Micalet ha organitzat la setmana de la infantesa, recuperant així la festa republicana nascuda a l'any 1937 a València, “una festa per a la infància, des d'una perspectiva laica, exempta de classes i sense una finalitat dogmàtica. Era a final d'any, entre desembre i gener, la festa havia d'arribar a tots els xiquets i xiquetes de totes les races i ideologies que profesavan els seus pares”.

La setmana ha consistit en actes dirigits a les criatures, una exposició realitzada per  Cristina Escrivá Moscardó, escriptora, especialitzada en la recuperació de la memòria col·lectiva, amb  material didàctic per a treballar amb les criatures els valors humans que la inspiren i la Cavalcada amb les Magues de gener: Llibertat, Igualtat i Fraternitat, per a recordar-nos que sense la seua presència la vida no tenia sentit.

A les poques hores de la cavalcada, els insults masclistes a les tres dones que representaven a les magues han posat de manifest la intolerància d'algunes persones capa un ajuntament que obri les seues portes a la diversitat, a més de la misogínia d'una societat patriarcal que discrimina les dones i les sotmet a milers de violències sexistes, on se les mata per ser dones i també la negativa a recuperar una festa iniciativa del govern republicà  per a totes les criatures ací a València durant la guerra civil.

Aquests insults grollers d'energúmens que s'atreveixen a opinar del físic de les dones demostren la incultura de qui els llança, perquè no es raona ni critica la iniciativa des del  coneixement d'allò que representa, només s'insulta  des del menyspreu i la misogínia.

Per a Intersindical aquests insults s'han focalitzat en les tres dones que representen les Magues, però que van dirigits també a totes i cadascuna de les persones i entitats -més de trenta- que han fet possible aquesta setmana de la infantesa, el punt i final de la qual ha sigut la cavalcada.Macu Gimeno MengualCoordinadora de l'Àrea de la Dona

Macu Gimeno Mengual
Coordinadora de l'Àrea de la Dona
Intersindical Valenciana
630339613

   

Catalunya: No al desmantellament de l'Institut Català de les Dones (ICD). Dones amb Iniciativa

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Jueves, 24 de Diciembre de 2015 14:16

No hay traducción disponible

Comunicat de Dones amb Iniciativa davant el desmantellament de l'Institut Català de les Dones (ICD)

Dones amb Iniciativa denuncia el desmantellament de l'Institut Català de les Dones i es suma al manifest de rebuig que impulsen les entitats feministes.

Leer más: Catalunya: No al desmantellament de l'Institut Català de les Dones (ICD). Dones amb Iniciativa

   

Manifiesto 25N 2015: La FIP condena el acoso virtual en 25N

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Miércoles, 25 de Noviembre de 2015 14:39

No hay traducción disponible

 

manifiesto fip

 

La FIP condena el acoso virtual en vísperas del Día de la Eliminación de la Violencia contra las Mujeres de las Naciones Unidas

Leer más: Manifiesto 25N 2015: La FIP condena el acoso virtual en 25N

   

25 N 2015. La FIP condena el acoso virtual en vísperas del Día de la Eliminación de la Violencia contra las Mujeres de las Naciones Unidas

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Miércoles, 25 de Noviembre de 2015 13:50

No hay traducción disponible

 

 

 

 

 

 

Bruselas, 23 de noviembre de 2015. - Cada año, la Federación Internacional de Periodistas (FIP) y su Consejo de Género se solidarizan con la campaña de la ONU para celebrar el Día de la Eliminación de la Violencia contra la Mujer, el 25 de noviembre, poniendo de relieve su campaña en el caso de la violencia contra las mujeres periodistas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25N.2015 campana IFJ 25N

 

 

 

"La FIP urge a través de nuestro Consejo de Género a los diversos periodistas y sindicatos a sensibilizar a la sociedad y a tomar acciones sobre la violencia contra las mujeres y las niñas", ha declarado el presidente de la FIP, Jim Boumelha. "Este tipo de violencia es insuficientemente tratada en la práctica totalidad de los medios internacionales. Sin embargo, su predominio hace pensar que millones de mujeres experimentan violencia de manera global o bien viven con sus consecuencias. Por ello, insto a todos nuestros sindicatos a unirse a esta campaña en todo el mundo".

Este año, la Federación ha querido hacer especial hincapié en el aumento de la intimidación cibernética y las amenazas que sufren las mujeres periodistas, a menudo por el simple hecho de ser mujeres en la profesión. En todos los países que disponen medios de comunicación online se registran amenazas contra periodistas. En cuanto a las mujeres periodistas, investigaciones recientes han demostrado que a menudo las amenazas son de violencia sexual y se extienden a los miembros de sus familias.

En mayo de este año, los resultados de un estudio piloto de colaboración entre la Unión Nacional de Periodistas (Reino Unido e Irlanda) y la Universidad de Strathclyde (Escocia, Reino Unido) revelaron casos "en los que los periodistas han temido por su propia seguridad personal" y se refieren a "amenazas de muerte" y “la necesidad de tomar medidas de seguridad adicionales ". Si bien el estudio no separó incidencias dirigidas específicamente a las mujeres, indicó que hubo "casos claros de abusos sectarios, sexistaa, racistas y homófobos. Uno de los encuestados dijo que el abuso fue "persistente, amenazante, específico y siniestro. Fue evidente que estaban vigilando mis movimientos personales ".

Mientras que muchos desestimar el impacto de tal abuso, o peor aún, afirman que forma parte del ejercicio de "la libertad de expresión", irónicamente tal abuso puede amenazar la libertad de expresión y plantea una grave amenaza para una sociedad libre a través de la autocensura, la desaparición de historias específicas o la omisión de dichos abusos por parte de los medios.

Aunque varios países, organizaciones y sindicatos han comenzado a tomar este tipo de violencia en serio, estas acciones todavía no son suficientes. Por esta razón, la FIP celebró el lanzamiento por parte del Consejo de Europa (CoE) de la Abre el enlace externo en una ventana nuevaplataforma en línea para registrar violaciones de los derechos de periodistas a principios de este año, en colaboración con la FIP, la FEP, Artículo 19, Reporteros sin Fronteras y la Asociación de Periodistas Europeos (APE), en virtud de la cláusula de  acoso, que menciona específicamente el "cyber-bullying".

 

¿Qué se puede hacer?

Este año, la FIP y su Consejo de Género piden una vez más a periodistas, sindicatos y simpatizantes que expresen su preocupación por la violencia contra las mujeres periodistas y mostren su apoyo para exigir el fin de la impunidad mediante el uso del hashtag #IFJVAW en Twitter.

Además, la FIP pide a sus miembros para mantener una base de datos de este tipo de casos y que informe al Consejo de Género de la FIP para acciones y apoyos.

   

25N 2015. Manifest del la Plataforma #28N.Mai Més

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Plataformas#28N.Mai Més Miércoles, 25 de Noviembre de 2015 13:43

No hay traducción disponible

 

 

Mai-Mes

Mai Més, Ni terrorisme, ni guerra, ni feixisme, ni retallada de llibertats.

Per la pau, la justícia social i els drets humans aquí i arreu.

Leer más: 25N 2015. Manifest del la Plataforma #28N.Mai Més

   

25N 2015. Contra la Violencia: Manifest Desmilitaritzem l’educació

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Martes, 24 de Noviembre de 2015 23:50

No hay traducción disponible

 

25mmm

En el marc de la II Setmana Internacional d'Acció contra la Militarització de la Joventut, la campanya Desmilitaritzem l'Educació denuncia la permanent presència de l'exèrcit en el Saló de l'Ensenyament i el Festival de la Infància de Barcelona.

Leer más: 25N 2015. Contra la Violencia: Manifest Desmilitaritzem l’educació

   

Página 1 de 41