Comunicados

Intercacional:Semana Internacional de Acción contra los Tratados de Libre Comercio.La campaña #NoalTTIP

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Miércoles, 07 de Octubre de 2015 13:32

No hay traducción disponible

Tres millones de firmas inauguran la Semana Internacional de Acción contra los Tratados de Libre Comercio.

La campaña #NoalTTIP demanda la eliminación de tratados comerciales como el TTIP, TPP, TiSA y CETA.

Leer más: Intercacional:Semana Internacional de Acción contra los Tratados de Libre Comercio.La campaña #NoalTTIP

   

Barcelona: RECORDATORI I MEMÒRIA DEDICAT A LA NEUS CATALÀ. Viky Moreno CLD

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Viky Moreno.Profesora. Lunes, 05 de Octubre de 2015 13:33

No hay traducción disponible

 

No sé si dimarts 6 d'octubre la Neus complirà 100 anys. Tant se val. És un tema el del seu aniversari que costa de datar-lo.

Leer más: Barcelona: RECORDATORI I MEMÒRIA DEDICAT A LA NEUS CATALÀ. Viky Moreno CLD

   

Comunicat Intersindical Valenciana contra l'explotació sexual: 23 de setembre, Dia Internacional Contra l'Explotació Sexual

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció. La Indepedent Miércoles, 23 de Septiembre de 2015 12:20

No hay traducción disponible

Milions de dones i menors en el món són venudes diàriament, segons dades de l'ONU, que també estima que entre 4 i 5 milions de persones en el món són víctimes de tracta i el 80% ho és per a l'explotació sexual, és a dir, matrimonis, prostitució i pornografia, en els tres casos, forçades. A Europa, quasi 900.000 persones són víctimes de tracta amb finalitats d'explotació sexual i laboral, encara que la incidència major és en el primer cas. I no es coneixen la majoria dels casos.

Leer más: Comunicat Intersindical Valenciana contra l'explotació sexual: 23 de setembre, Dia Internacional Contra l'Explotació Sexual

   

Manifiesto de la Plataforma Impacto de Género YA. Presupuestos generales Estado español

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Martes, 15 de Septiembre de 2015 00:00

No hay traducción disponible

manifiesto feminista

 

 

LA PLATAFORMA IMPACTODE GÉNERO YA PRESENTA EN EL CONGRESO SU MANIFIESTO SOBRE LOS PRESUPUESOS GENERALES DEL ESTADO.


Más de 100 organizaciones se han adherido ya a este manifiesto.


La presentación tendrá lugar miércoles 16, a las 17hs, en la Sala Pérez Llorca del Congreso.
Madrid, a 15 septiembre de 2015


Miércoles 16 de septiembre, la Plataforma Impacto de Género Ya, presentará en el Congreso de los Diputados el Manifiesto feminista sobre los Presupuestos Generales del Estado para el 2016 en el que se denuncia que el recorte presupuestario en igualdad de las mujeres ha sido del 20,9% a lo largo de esta legislatura (2012-16) y del 47,6% respecto a 2009. En 2016 los presupuestos para igualdad y violencia son tan sólo el 0,0103% del total.


Nueve cuestiones esenciales para las firmantes de este manifiesto son: 1) El recorte del 22% en prestaciones por desempleo incrementará la pobreza y la feminización de la pobreza. 2) Las políticas de igualdad de las mujeres siguen bajando, pese a las recomendaciones del CEDAW. 3) El programa contra la Violencia de Género sube un 6,3%, insuficiente para la financiación municipal de los puntos de atención y el Convenio de Estambul. 4) La 5ª suspensión de la ampliación del Permiso de Paternidad. 5) La Atención a la Dependencia sube un 6,4% para atender a un 55% más de personas, con un promedio de 3 euros al día por persona, contradiciendo el 5º Objetivos de Desarrollo Sostenible. 6) Educación: la LOMCE apuesta por la segregada, pero no por la infantil, la sexual, ni la compensatoria de desigualdades. 7) Sanidad pública universal y de calidad, incluyendo el derecho al aborto sin discriminación de edad. 8) La cooperación al desarrollo se mantiene estancada en niveles de principios de los años 90, y 9) Sin investigación y desarrollo, y sin mujeres en la innovación, no hay futuro.


El acto, que tendrá lugar a las 17hs en la Sala Pérez Llorca del Congreso, contará con la participación de las portavoces en la Comisión de Igualdad: Ángeles Álvarez (Grupo Socialista), Lourdes Ciuró (Grupo Catalán), Ascensión de las Heras (Grupo Izquierda Plural) y OlaiaFernandezFávila (Grupo Mixto). El manifiesto será presentado por Laura Nuño y el debate será moderado por Charo Marcos, ambas componentes de la Plataforma.

   

Comunicat de l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació: Indiferència

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Jueves, 10 de Septiembre de 2015 00:00

No hay traducción disponible

Ha estat un estiu terrible, ple de notícies que han informat de manera concertada sobre les diverses formes en què s’expressa amb total impunitat, la violència masclista. Les modalitats informatives han estat de tots colors: mesurades, contingudes, respectuoses, les menys. La majoria, histriòniques, espectaculars, sensacionalistes... un corol·lari de registres de poc valor comunicatiu perquè, despullats de qualsevol anàlisi relativa a l’autèntica naturalesa de la violència masclista, no assolien ni tan sols el més mínim interès.

Lamentablement es torna a confirmar que una cosa que salta a la vista no vol dir que sigui vista. La violència masclista la tenim aquí, diàriament, davant dels nostres ulls, i malgrat això, sembla que seguim sense veure-la en la dimensió real del seu significat.

I tenim també paraules precises per esmentar-la i reconèixer-la, però tot són excuses per indiferenciar-la d'altres violències i mitigar així el que realment està posant en perill; o maneres d'evitar manifestacions clares i sobre l'exigència i les responsabilitats exigibles als poders polítics responsables. Mentrestant, la violència masclista es segueix desvinculant de les causes culturals i dels abusos de poder del sistema patriarcal que es manifesten en l'àmbit familiar, social, cultural, econòmic o polític, a causa dels quals es mantenen vigents els paràmetres i les convencions fonamentals que justifiquen les pràctiques masclistes i els feminicidis.

No esmentar els drets personals i socials vulnerats per la violència masclista, no fer cap referència als drets de les dones, fer poc o cap esment als drets de les mares, a l'abandó d'obligacions per part dels companys i pares, poca o cap consideració sobre la llibertat innegociable de les dones, significa seguir parlant i informant de la violència com d'un fenomen aïllat, produït per individus també aïllats, com una suma de fets accidentals.

Així mateix, els condols i els rituals de rebuig no poden quedar-se en un mer lament sinó que haurien d'incidir en la constatació de les causes i en la determinació d' accions concretes per acabar amb la seva justificació i existència.


La responsabilitat i l'exigència social sobre les formes de comunicar adequadament aquest tema han d'anar acompanyades d'un compromís més profund i renovat amb la llibertat femenina perquè no s'hi val a fer grans titulars i desplegaments informatius davant de qualsevol fet luctuós contra la llibertat de les dones i mostrar, alhora, condescendència o indiferència davant la vexació del cos femení que es segueix observant en el tractament que es produeix encara, amb abundància i desvergonyiment, en alguns àmbits comunicatius, resistents i, al capdavall còmplices, d'aquesta anacrònica i dramàtica anormalitat.

 

   

Catalunya:Xarxa Feminista de Catalunya.Radical-ment feministes - JORNADES FEMINISTES 2016

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Miércoles, 29 de Julio de 2015 21:51

No hay traducción disponible

 

xarxa


La Xarxa Feminista i Ca la Dona hem iniciat a
mb il·lusió i responsabilitat l'organització d'una gran trobada de tots els feminismes sota el lema "Radical-ment feministes", els dies 3, 4 i 5 de Juny del 2016, a Barcelona.

En aquests moments estem en el procés de preparació i després de reflexionar i debatre molt sobre la metodologia de les jornades, hem arribat al consens que per evitar la dispersió, afavorir la confluència, visibilitzar les diferències i dinamitzar les xarxes polítiques dels feminismes, hem de facilitar la relació dels diferents grups que treballem cadascun del eixos proposats per a les jornades.

Ens agradaria que els diferents grups que ja estem treballant temàtiques semblants però des de diferents perspectives suméssim les nostres experiències i les nostres trajectòries per tal de crear espais de confluència i d'articulació dels diferents feminismes. Sabem que suposa un repte important i hem de trobar la manera de fer-ho possible.

Ens agradaria comptar amb la vostra participació per fer possible unes Jornades que recullin totes les nostres aportacions!!!

Si us plau confirmeu el vostre interès per participar al mail Esta dirección de correo electrónico está protegida contra robots de spam. Necesitas activar JavaScript para poder verla i us convocarem properament. I si tens cap dubte contacta'ns! Al blog trobaràs més informació sobre les jornades!!!

ESPEREM COMPTAR AMB VOSALTRES!!!

Les Jornades Feministes 2016 seran de TOTES o no seran!
... I entre totes les hem de preparar!

 

 

   

Red Colombiana de Periodistas con Visión de Género: Web creada, con el acompañamiento del Fondo de Población de Naciones Unidas

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Jueves, 11 de Junio de 2015 15:33

No hay traducción disponible

 La Red Colombiana de Periodistas con Visión de Género, integrante junto a 35 países de la Red Internacional, continúa con el avance en sus compromisos. La página web hace parte de nuestra estrategia y plan de acción para la promoción de un cambio cultural.

La web, creada con el acompañamiento del Fondo de Población de Naciones Unidas, es un aporte en el proceso de transformación de la forma de hacer periodismo, de visibilizar a las mujeres, dar a conocer sus derechos, mostrar que otros caminos son posibles en un país que hoy se plantea propuestas de negociación y un largo caminar para lograr la paz. Porque así como la democracia no va sin las mujeres, tampoco la paz va sin ellas.
La Red se congratula de ser pionera y contar además con Ni reinas Ni cenicientas, el único programa de televisión en el continente americano y europeo (de los demás no contamos con información) que tiene como eje, los derechos de las mujeres.


Seguiremos en nuestro empeño de búsqueda de una nueva sociedad con intercambio de experiencias con otras redes. Acaba de llegar una comisión de Perú, luego de hacer realidad el conocimiento entre las dos redes, de intentar en los pasos para construir una red andina de periodistas con visión de género.
Es nuestro quehacer, continuar con la formación a periodistas en todo el país con diplomados, talleres, tertulias, construcción de una radionovela, publicación de cartillas de la mano con alianzas con otras organizaciones, instituciones, agencias de Naciones Unidas, cooperación internacional pero ante todo con nuestro deseo, ánimo y compromiso con la acción, el sentir y la profundización en los conceptos .


La página web abre sus espacios en las diferentes secciones: Somos Red (Quiénes somos, Red Internacional, Alianzas y Perfiles), Entérate (Editorial, Comunicación y cultura, medios, mujeres), Ni reinas Ni cenicientas, Red-fórmate (Glosario, Publicaciones, Prensa, Radio y TV, normativa) y Encontrémonos (Contacto, Tertulias y Qué ofrecemos).


Para quienes deseen colaborar desde su saber y dentro de la línea editorial de la Red Colombiana de Periodistas con Visión de Género, desde ya, será bienvenida la colaboración.

 

 

   

Granada: ASAMBLEA FEMINISTA UNITARIA DE GRANADA ¿De quién es la calle?

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redaccio La Independent Jueves, 04 de Junio de 2015 13:11

No hay traducción disponible

La Asamblea Feminista Unitaria de Granada vuelve a denunciar otra agresión sexual en nuestra ciudad, la segunda en menos de dos semanas, que haya sido denunciada públicamente (tras la noticia de los sucesos ocurridos en el aulario de derecho). Esta vez se ha producido de madrugada, en las inmediaciones de la discoteca Booga. Ante los gritos, los vecinos llamaron a la policía, que llegó y tomó nota, presionando a la agredida para identificar a una persona que habían retenido (no siendo esta la causante de la agresión), culpabilizándola por lo ocurrido: ¿qué hacía usted sola a estas horas de la noche?, y por no haber podido identificado al agresor: ¿qué va a decir usted si ha bebido?.

Una vez más, se cuestiona a la mujer que denuncia. En este caso, además, la Policía Nacional de Granada, ha tenido un trato discriminatorio con la implicada, no permitiéndole prestar declaración hasta cerca de nueve horas después de lo sucedido, mostrando clara incompetencia y mal trato en el proceso. Reflejo de la cultura machista en la que se nos culpabiliza a nosotras y se exculpa a los agresores.

Lejos de ser casos aislados, las agresiones sexuales y sexistas en los espacios públicos y de ocio son delitos que se cometen con frecuencia: cada año se denuncian en España 1.161 violaciones (agresiones sexuales con penetración, en la jerga policial) según los últimos datos que facilita el Ministerio del Interior, de 2011. Son tres cada día; una cada ocho horas, y en la mayoría de los casos ni siquiera llegan a denunciarse, y cuando es así, la percepción mediática y social, lejos de afrontar este problema con seriedad, instan a las mujeres a vivir con miedo, a no ir a donde nos apetezca, ni vivir solas para evitar las violaciones. Así, además del daño que supone la violencia sexual sobre la salud física y psicológica de las agredidas, la amenaza permanente de violación funciona como una forma de coacción sobre todas las mujeres, al establecer los límites de lo que podemos o no hacer, minando nuestra autonomía.

¿Podemos divertirnos en los espacios públicos sin miedo a ser atacadas, sin miedo a ser juzgadas?¿Tenemos derechos? ¿Podemos denunciar sin ser cuestionadas?

Por eso denunciamos esta situación:

• Los cuerpos de seguridad del estado, que se supone, son los que están preparados para actuar en estas situaciones muestran un trato hacia las agresiones sexuales que es, cuanto menos, paternalista.

• No se le da la misma credibilidad a una mujer que denuncia un caso de agresión sexual que a alguien que denuncia cualquier otro delito, tendiéndose a poner en duda sistemáticamente a la victima.

• No es un problema puntual sino un síntoma del sistema en el que vivimos, que trata y espera de las mujeres que vivan con miedo, como muestran las recomendaciones dadas por el Ministerio de Interior.

Desde la AFU exigimos:

• Que la calle y la noche sean también de las mujeres.

• No tener que vivir con miedo y recibir un trato igualitario, independientemente de nuestra condición social y política.

• Nuestros derechos no pueden estar subyugados a los juicios de valor a los que constantemente estamos sometidas: en el trabajo, en la calle, en los espacios de ocio, en la noche.

• La agresión sexual es una forma de control. No somos ciudadanas de segunda.

¡¡SI NOS TOCAN A UNA, NOS TOCAN A TODAS!!

 

   

Sevilla: La Plataforma "Contra las violencias machistas" condena el nuevo asesinato de una mujer, en Alcalá de Guadaíra ( Sevilla)

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redaccio La Independent Jueves, 04 de Junio de 2015 13:06

No hay traducción disponible

 

La Plataforma "Contra las violencias machistas" de Sevilla, integrada por asociaciones de mujeres de toda la provincia manifiesta su condena y repulsa ante un nuevo caso de violencia contra las mujeres, una sangría intolerable de pérdida de vidas humanas que hoy le ha costado la suya a una vecina de Alcalá de Guadaíra (Sevilla), el cuarto caso mortal por violencia de género en lo que va de año en Andalucía.

La violencia hacia las mujeres (física, psíquica, sexual, económica, y su última expresión: el asesinato) supone una grave violación de los Derechos Humanos, que absolutamente ningún argumento puede justificar y que ninguna sociedad puede tolerar. Es la manifestación más extrema y violenta de las históricas relaciones de poder desiguales entre mujeres y hombres. Ninguna instancia de la Sociedad puede permanecer de brazos cruzados, ni mirar para otro lado.

Es urgente crear una alerta social constante contra la violencia machista y promover un pacto de Estado contra la violencia de género, que es la manifestación más extrema de la violencia contra la mujeres.

La Plataforma pide a todas las instituciones y a la ciudadanía que manifiesten su rechazo contra estos asesinatos y se sumen a las concentraciones que tienen lugar cada vez que se produce un hecho como el de hoy.

Asimismo, la Plataforma recuerda que los 25 de cada mes, en toda España (en Sevilla en Plaza Nueva) se llevan a cabo concentraciones contra esta lacra, que esperan sirvan de antesala para lograr reunir al mayor número de personas en la gran concentración en la que ya se trabaja y que se pretende realizar en Madrid el próximo 7 de noviembre, con un acto multitudinario similar al que llevo a cabo "El tren de la Libertad" a favor de la interrupción voluntaria del embarazo.

 

 

   

Barcelona.Marxem contra Monsanto:Horteras de Ca la Dona

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacción La Independent Sábado, 23 de Mayo de 2015 16:34

No hay traducción disponible

 

Aquest dissabte 23 de maig March Against Monsanto a tot el món i a Barcelona. La Junta electoral de BCN ha rectificat i la concentració a Pl.Sant Jaume a les 12h està autoritzada! Veure notícia a La Directa

Marxem contra Monsanto

Des de la dècada de 1940, s'apliquen universalment milers de productes per matar insectes, males herbes, rosegadors i altres organismes: els biocides. Es tracta de substàncies químiques artificials, que es distribueixen pels camps de cultius, els boscos i els jardins, on penetren als organismes, i els destrueixen o emmalalteixen, per desprès passar a d'altres éssers vius en una cadena d'enverinament i mort, en una espiral sense fi de contaminació.

Aquesta contaminació de l'aire, la terra, els rius i el mar amb materials perillosos, i fins i tot letals per a la vida, és el més alarmant dels molts atemptats de la humanitat contra l'ambient, que ens ha legat el segle XX.

A partir de la invenció i aplicació del DDT, la humanitat va iniciar un camí d'intensificació en la aplicació de químics a l'agricultura, i el resultat a dia d'avui és que hi ha milers de substàncies sintètiques, i els seus metabòlits, potencialment verinoses, escampades per tota la terra, des dels oceans fins als cercles polars, amb efectes encara desconeguts sobre la natura i la salut.

La última baula d'aquesta cadena de despropòsits són els cultius transgènics, creats per l'enriquiment d'algunes, a expenses de la salut i la vida de moltes. Productes dissenyats per anar inevitablement acompanyats de biocides altament verinosos, també fabricats per la mateixa companyia que ens ven la llavor manipulada.

Va ser una dona Rachel Carson qui, fa més de 50 anys, cridà l'atenció del món sobre els efectes a mig termini de l'aplicació massiva de pesticides. El seu llibre "Primavera silenciosa" planteja tots els interrogants i els dubtes que avui ens fan sortir a demanar que s'aturi la bogeria de Monsanto.

Com ja va dir Rachel Carson, a l'any 1962: "I tot aquest risc, per a què? Pot ser els historiadors del futur es sorprenguin davant del nostre distorsionat sentit de la proporció. Com va ser possible que essers intel·ligents tractessin de dominar a unes quantes espècies indesitjades per un mètode que va contaminar tot l'ambient i va suposar l'amenaça de malaltia i mort, fins i tot pels de la seva espècie?"

Avui dissabte 23 de març, Marxem contra Monsanto i totes les corporacions (Pioneer-DuPont, Bayer, Syngenta, Aventis... ) que posen el profit empresarial pel damunt de la vida, de la salut de la terra i dels éssers que l'habitem, i que han fet del menjar una arma de control i dominació.

Celebrem que la OMS hagi decidit classificar l'herbicida Glifosat com a "probable cancerigen"

Rebutgem les decisions de la Comissió UE autoritzant la importació de tota una llista de 17 productes per a pinso o alimentació humana i 2 clavells, que contenen Glifosat i/o gens de resistència a antibiòtics (abril 2015)

Rebutgem que les autoritats polítiques cedeixin a les pressions de les corporacions de l'agroindustria fent cas omís del principi precautori, previst principalment pel Conveni sobre la diversitat biològica

Exigim el dret a saber què mengem i el dret a decidir què mengem, cal que totes les substàncies transgèniques presents en aliments humans i pinsos estiguin etiquetades, tolerància zero al desconeixement.

Exigim el dret a la salut, amenaçat per transgènics resistents a tòxics com el Glifosaf, el BT i tants d'altres, que anem acumulant en els nostres cossos, contaminant-nos, matant-nos lentament.

Ens sumem a la petició de Som lo que Sembrem per la retirada del Glifosat de casa nostra (Campanya), demanant l' Aturada dels anuncis televisius; la Retirada del mercat, el Compromís dels partits per eradicar-ne l'ús i, l'Abandó dels herbicides en els entorns urbans, periurbans i vies de comunicació.

Ens solidaritzem amb totes les dones d'arreu del món que estan defensant la terra dels abusos de les corporacions que s'apropien de les seves terres, dones que estan malaltes per viure envoltades d'extens monocultius transgènics, dones que resisteixen amb petits conreus agroecològics i sostenen les seves comunitats i protegeixen les llavors tradicionals, la biodiversitat de la terra.

i com diu una companya....El masclisme mata i Monsanto remata

 

 

   

Página 1 de 39