Comunicados

No al Silencio!!.Colegios Profesionales de Peridistes

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacción La Independent Miércoles, 17 de Mayo de 2017 23:15

 

 

valdez

Javier Valdez

 

 

 

Hoy dia 17 de Mayo, se ha hecho público un comunicado firmado por todos los Colegios de Periodistas del Estado condenando y denunciando la situación que atraviesan los profesionales de la información en México. En ese país, el año pasado fueron asesinados 11 periodistas, convirtiéndose en el tercer país del mundo donde ha habido más víctimas de profesionales de la información. En lo que va de año, ya son seis las víctimas.

Leer más: No al Silencio!!.Colegios Profesionales de Peridistes

   

Plataforma unitària contra les violències de gènere: Conveni del Consell d'Europa sobre prevenció i lluita contra la violència

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Plataforma unitària contra les violències de gènere Jueves, 06 de Abril de 2017 12:24

No hay traducción disponible

COMUNICAT

El passat 28 de març a l'Espai Francesca Bonnnemaison de Barcelona, vam debatre sobre la importància del Conveni del Consell d'Europa sobre prevenció i lluita contra la violència a les dones i la violència domèstica (Conveni d'Istanbul) amb Rosa Logar, vicepresidenta del GREVIO (Grup d'expertes de seguiment del conveni) i altres expertes catalanes en l'abordatge de les violències masclistes.

Aquest acte va estar organitzat per la Plataforma unitària contra les violències de gènere, amb la intenció de contribuir a la visibilització del Conveni, com el primer instrument vinculant a nivell europeu per fer front a la greu vulneració de drets humans que suposa la violència de gènere.

Abans de l'inici de l'acte, es va lliurar a la Sra. Logar l'informe per "una Europa lliure de violència masclista" i que "Catalunya sigui capdavantera d'aquest repte global".

Informe per donar a conèixer el Conveni i presentar uns exemples de disfuncions que ens trobem les entitats quan fem front a la manca de llibertat i drets de les dones en la realitat quotidiana.

A través de la conferència de la Sra. Logar, vam poder aprofundir sobre les funcionalitats i els objectius del conveni, destacant la importància de disposar d'una eina d'aquestes característiques per la defensa dels drets de les dones a nivell europeu.

La violència de gènere ha augmentat a Europa en els últims anys, i els estats, continuen sense apostar per la prevenció. Abordar la violència de gènere un cop ha succeït, és més costós a nivell econòmic que invertir en prevenció. Per tant, la prevenció hauria de ser prioritària pels estats.

Amb l'aplicació del conveni, es destaquen diferents reptes:

- Legals: millorar les lleis europees per garantir la protecció de les dones front qualsevol tipus de violència de gènere, no només en el marc de la parella. Augmentar el finançament pel desplegament de les lleis i el per millorar els recursos d'atenció, que no responen a les necessitats de les dones. La protecció no és eficaç, i les dones no s'atreveixen a denunciar.

- Estigmatització de la violència: falta de formació dels i les professionals que treballen amb dones.

- Resistència d'alguns països a la perspectiva de gènere en l'atenció a la violència, perquè suposa canvis en l'estructura social de les famílies. Per exemple, en els casos de violència contra els col·lectius transsexuals, tot i que el conveni prohibeix la discriminació a persones per raó de gènere o d'orientació sexual.

- La prevenció, és bàsica per superar la violència de gènere.

 

Durant la segona part de la trobada, diferents expertes van exposar alguns exemples de disfuncions detectades en el circuit d'atenció, en els mitjans de comunicació o en el món laboral en relació a l'articulat del Conveni.

- Marisa Fernández Gálvez, de l'Associació de Dones Juristes, remarca el fet que a Catalunya es doni un escàs 40% de les ordres de protecció demanades i apunta al nivell d'austeritat i retallades en el sector judicial que disminueix plantilles i no contempla la formació necessària per els i les agents jurídiques.

- Laia Serra, fa incidència en el fet que la Llei Integral 1/2004, indica que tots els agents han d'esdevenir agents preventius, especialment els de comunicació. I aquesta és una de les disfuncions. Els mitjans no només s'han de centrar en la paritat de gènere, sinó també en la manera en que transmeten les notícies sobre violència de gènere, no posar l'atenció en el succés, sinó en l'estructura patriarcal de la violència.

- Montserrat Plaza, de l'Associació Conexus, destaca la precarietat del tracte a la infància: no considerar a la infància com a víctimes de la violència, la falta de protecció, com per exemple quan els infants han d'anar amb l'agressor, la falta de garantia de continuïtat del tractament psicològic, ja que es dóna la paradoxa que el mateix agressor ha de donar permís per fer aquesta atenció, la falta de perspectiva de gènere en els serveis d'atenció (aquests serveis no compten amb l'assessorament especialitzat de les entitats expertes en l'àmbit).

- Carla Rigol Martorell, de l'Associació Hèlia, manifesta la importància de la formació interseccional en els i les professionals de l'atenció a dones, per poder entendre millor els factors de risc. També destaca la dificultat que suposen les llistes d'espera llargues per accedir als recursos de recuperació, així com el nombre elevat de derivacions errònies de les dones als diferents recursos. Les privatitzacions dels serveis i la precarització del personal, afecten negativament a la qualitat de l'atenció. Les dones són revictimitzades pel sistema, enlloc d'oferir-los la protecció que mereixen.

- L'Alba Garcia Sánchez, de la Secretaria de la Dona de CCOO, destaca que des del món laboral, tot i l'existència de legislació que protegeix a les dones que pateixen violència, també a nivell laboral, les denúncies són molt escasses. La xifra de dones que passen per processos de violència i fan ús dels recursos especialitzat, és irrisòria. A més, cal implementar instruments de diagnòstic per mesurar l'assetjament a les empreses.

En el debat i les conclusions, Montserrat Vilà de la Plataforma unitària contra les violències de gènere va ressaltar la necessitat de organitzar-nos en xarxa les entitats i societat civil, tal com reconeix el Conveni d'Istanbul, per poder treballar el seu articulat des de la realitat que ens trobem en el dia a dia, tant en prevenció com en atenció.

Sovint els estats, fins i tot els que han creat eines i mesures contra la violència a les dones, cauen en la complaença de dir que tot va bé, quan totes sabem que les causes d'aquesta violència radiquen en la mateixa estructura social. I això no es canvia simplement legislant. Les lleis són aplicades per les persones, i aquestes persones encara no han fet el canvi. Durant les últimes dècades, hem detectat que la implementació no és satisfactòria, i aquest fet s'ha de posar en coneixement dels organismes europeus i internacionals.

Per aquest seguiment del compliment del Conveni d'Istanbul, continuarem amb l'experiència de la Plataforma CEDAW sombra, que l'any 2015 va presentar l'informe sombra (2008-2013) a la CEDAW. Diverses entitats de Catalunya hi vam col·laborar, i aquest mes de febrer s'ha constituït formalment la Plataforma CEDAW ombra a Catalunya i serà a través d'aquesta, que treballarem un informe ombra dirigit al GREVIO.

Aquest Informe que avui lliurem al GREVIO, és un primer exemple de la feina que s'està realitzant de ressaltar, informar i lluitar per l'aplicació d'aquest instrument europeu que encara és poc conegut i sobretot, poc aplicat tant a l'Estat com a Catalunya, cadascú amb les seves competències.

Per donar-lo a conèixer i per posar-lo a les agendes polítiques, la Plataforma unitària contra les violències de gènere està convidada el 25 d'abril a presentar-lo, un cop afegides les aportacions recollides durant el debat, a la Comissió d'Igualtat de les persones del Parlament de Catalunya.

   

Feministes per la Independència: Pràctica Feminista, Democràcia i Referèndum

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Viernes, 31 de Marzo de 2017 21:28

No hay traducción disponible

CD Doc  Pràctica F 1

 

CD Doc  Pràctica F 2

   

No fue el fuego, fue el Feminicidio Estatal.TZK AT. Red de Sanadoras Ancestrales del Feminismo Comunicatario

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Sábado, 11 de Marzo de 2017 18:08

No hay traducción disponible

 

 

58

 

TZK ?AT, Red de Sanadoras Ancestrales del Feminismo Comunitario desde Isimulew-Guatemala. Al amanecerecer, el di?a de hoy 10 de marzo por la man?ana, son 37 feminicidios estatales registrados de las nin?as que fueron calcinadas por la misoginia expresada en la falta de inoperancia, negligencia e incapacidad por parte de las instituciones para el resguardo de su vida en el "Hogar Seguro" Virgen de la Asuncio?n.

Leer más: No fue el fuego, fue el Feminicidio Estatal.TZK AT. Red de Sanadoras Ancestrales del Feminismo Comunicatario

   

Grups i col·lectius de dones i feministes de Nou Barris: Acte Reivendicatiu Contra les Violencies Masclistes.

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Sábado, 11 de Marzo de 2017 17:41

No hay traducción disponible

 atencion-mujer 1

 

MANIFEST

Les associacions, grups i col·lectius de dones i feministes de Nou Barris, però també les veïnes que treballem en la defensa dels drets de les dones volem manifestar la nostra més enèrgica repulsa i indignació davant el brutal acte de violència masclista que va patir divendres dia 10 de març una veïna del districte, embarassada de 7 mesos, a mans de la seva exparella.

Leer más: Grups i col·lectius de dones i feministes de Nou Barris: Acte Reivendicatiu Contra les Violencies Masclistes.

   

Intersindical Valenciana crida a sumar-se a la Vaga Educativa i a les manifestacions el 9M

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Jueves, 09 de Marzo de 2017 14:59

No hay traducción disponible

 

El Sindicat considera que l'ensenyament competeix al conjunt de la societat valenciana

Intersindical Valenciana fa una crida a participar activament en la Vaga General Educativa i en les manifestacions convocades unitàriament per tots els sectors educatius per al 9 de març. El Sindicat apel·la al conjunt de la societat valenciana, en considerar que l'educació i les reivindicacions que han motivat la convocatòria de la vaga són assumpte de totes i de tots, no només de la Comunitat Educativa. És per això, que el dia 9 de març ha de ser una mobilització important de les valencianes i dels valencians per defensar una educació pública, inclusiva, laica, democràtica, valenciana i de qualitat.

Per això, el Sindicat demana al professorat a secundar la vaga, a les famílies a no portar les seues filles i fills als centres educatius i al conjunt d'organtizacions socials, sindicals, partits polítics i a la societat valenciana a difondre'n els motius i les convocatòries, i a acudir a les concentracions i manifestacions d'eixe dia.

Els motius per a convocar aquesta vaga són:

· Derogació de la LOMQE

· Reversió de les retallades (ràtios, 20 hores lectives en secundària, descomptes per malaltia, etc.)

· Increment del pressupost dedicat a educació

· Recuperació d'un sistema de beques que garantisca la igualtat d'oportunitats

· Eliminació de les contrareformes universitàries i de les pràctiques no remunerades en FP

· Recuperació de les plantilles

· Dignificació de les condicions laborals del professorat,

· Fre a la privatització del sistema educatiu

A més, l'STEPV – Intersindical Valenciana incorpora en la plataforma reivindicativa amb la qual convoca la vaga la proposta de negociar un accés diferenciat en el sistema d'ingrés a la funció pública i la proposta de consolidació i estabilitat del professorat interí.

Les manifestacions convocades de matí són:

· Alacant: Concentració 11h, Pl. Muntanyeta

· Castelló: Concentració 12h, Direcció Territorial

· València: Manifestació 12h, Facultat d'Història

Les manifestacions convocades de vesprada són:

· Alacant: IES Jorge Juan, 18h

· Castelló: Pl. Maria Agustina, 18h

· València: Pl. Sant Agustí, 18.30h

Finalment, Intersindical Valenciana reitera el seu compromís amb la mobilització per aconseguir un canvi en les polítiques educatives, socials i laborals, per la qual cosa expressa el seu suport a la Vaga General Educativa i crida al tota la seua afliació, de tots els sectors i sindicats, a participar activament en les accions convocades per al 9 de març.

   

AEDH: Yes, women's rights are definitely as important today as ever! / Oui, les droits des femmes sont décidément d'actualité !

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Miércoles, 08 de Marzo de 2017 18:00

No hay traducción disponible

 

Statement
8 March 2017

(Version française ci-dessous)

This year's International Women's Day has been dedicated by the UN to the topic "Women in the Changing World of Work: Planet 50-50 by 2030". On this occasion, the governments of member states are invited to make specific commitments to put an end to gender inequality through a series of new measures ranging from legislation and policy, to appropriate action plans and investments on a national basis.

Leer más: AEDH: Yes, women's rights are definitely as important today as ever! / Oui, les droits des femmes sont décidément d'actualité !

   

NOTA DE PREMSA 8 DE MARÇ NOSALTRES PAREM VAGA DE TOTES – PARO INTERNACIONAL DE MUJERES

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Miércoles, 08 de Marzo de 2017 17:55

No hay traducción disponible

 

Aquest matí sota la convocatòria del Paro internacional de Mujeres les dones de la Vaga de Totes han sortit al carrer per donar el tret de sortida a la jornada del 8 de març d'una manera combativa, realitzat diferents talls de trànsit a la ciutat de Barcelona, Maresme i Vallès. Tot just aclaria el dia quan els diferents grups s'han concentrat a la Diagonal (Palau Reial), el Paral·lel, la Gran Via (Magòria), la Travessera de dalt a Gràcia, la Meridiana, la N-II al Masnou i a Sant Joan (Sant Cugat del Vallès). Entre les 7h30 i les 8h del matí dones, trans i lesbianes han aturat aquestes vies d'accés per cridar l'atenció sobre la violència i precarització que pateixen.

Aquestes accions han estat les primeres d'un dia de la dona que aquest any s'inscriu dins un cicle de mobilitzacions internacionals que pretenen visibilitzar la força i la potencia de les dones quan actuen juntes: la possibilitat d'aturar un món que sense elles no funcionaria.

Les dones són les principals encarregades de la reproducció social: la reproducció de la força de treball, la cura de les persones, el manteniment de les llars i centenars de feines feminitzades més precàries i amb sous inferiors a la mitjana (servei domèstic i de cura, sanitat, educació, administració, hostaleria, neteja...). La precarització femenina és la base sobre la qual es mantenen els privilegis d'uns pocs (polítics, banquers, màfia, grans empresaris...) i sobre la qual es sosté tot el sistema capitalista.

La violència sobre els cosos i les vides de les dones és insostenible, els feminicidis es repeteixen cada setmana sense que ni governs ni mitjans de comunicació els tractin amb la importància que mereixen. Amb aquesta jornada de lluita es vol unir forces a nivell internacional per plantar cara a una violència que és estructural i posar el focus sobre el silenci que cobreix les demandes de les lluites feministes, per impulsar juntes el canvi que aturi la roda del capitalisme hetero-patriarcal i depredador.

Durant el matí hi han convocades més accions a diferents llocs, de manera descentralitzada. A universitats i empreses es faran concentracions i aturades a les 12h. A la tarda hi haurà una manifestació a les 19h que sortirà de pl. Universitat.
Més informació a:

https://vagadetotes.wordpress.com/2017/02/28/vaga-de-totes-safegeix-al-paro-internacional-de-mujeres/

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra robots de spam. Necesitas activar JavaScript para poder verla

   

PRONUNCIAMIENTO DE LA RIPVG CON MOTIVO DEL DIA INTERNACIONAL DE LA MUJER / PRONOUNCEMENT FOR THE INTERNATIONAL WOMEN'S DAY

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por RIPVG / La Independent Miércoles, 08 de Marzo de 2017 16:07

No hay traducción disponible

RIPVG 8.03.2017

 

El Día Internacional de la Mujer no es una fecha festiva y menos ahora, que los derechos humanos de las mujeres están amenaados y en alto riesgo de sufrir retrocesos, ante el arribo al poder de grupos ultraderechistas, como Trump en EE.UU, Macri en Argentina, Temer en Brasil, Duterte en Filipinas y Erdogan en Turquía, fundamentalismos religiosos y la falta de voluntad de los gobiernos para cumplir compromisos en esta materia.

Leer más: PRONUNCIAMIENTO DE LA RIPVG CON MOTIVO DEL DIA INTERNACIONAL DE LA MUJER / PRONOUNCEMENT FOR THE INTERNATIONAL WOMEN'S DAY

   

#NosotrasParamos #MujeresEnHuelga #YoParo8M,

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Convocatorias-Comunicados - Comunicados

Escrito por Redacció La Independent Miércoles, 08 de Marzo de 2017 00:59

No hay traducción disponible

 

 

Mexico

 

PRONUNCIAMIENTO DE LA RIPVG CON MOTIVO DEL DIA INTERNACIONAL DE LA MUJER
El Día Internacional de la Mujer no es una fecha festiva y menos ahora, que los derechos humanos de las mujeres están amenazados y en alto riesgo de sufrir retrocesos, ante el arribo al poder de grupos ultraderechistas, como Trump en EE.UU, Macri en Argentina, Temer en Brasil, Duterte en Filipinas y Erdogan en Turquía, fundamentalismos religiosos y la falta de voluntad de los gobiernos para cumplir compromisos en esta materia.

Leer más: #NosotrasParamos #MujeresEnHuelga #YoParo8M,

   

Página 1 de 51