Estado Español: La bióloga Irene Miguel-Aliaga ingresará en la Royal Society / La Independent / Notícies Gènere

 

IIrene Miguel-Aliaga será la segunda mujer española (catalana) científica que ingresa en la Royal Society por sus aportaciones a la ciencia. Irene es una científica nacida en Barcelona (en 1973) y afincada en Inglaterra.

 

maxresdefault

 

 

És especialista en biologia del desenvolupament i investigadora del MRC London Institute of Medical Sciences, de l'Imperial College. Irene ingressarà a l'acadèmia aquest mes de juliol, segons La Vanguardia.

Per formar part de la Royal Society cal acumular mèrits científics; s'ha d'haver estat nominat per altres socis, els quals han d'haver avaluat prèviament la contribució del nominat al coneixement.

L'entrada d'Irene Miquel-Aliaga a l'acadèmia significa un èxit històric perquè és la segona dona espanyola en la història que ho ha aconseguit; hem de tenir en compte, a més, el nombre de dones que, en relació amb el nombre d'homes, és molt inferior.

Fins al 1945, no s'havia admès cap dona i, el 2019 , les sòcies eren un escadusser 10% del conjunt de socis de l'Acadèmia. Des de fa uns anys, cada any s'admeten entre 10 i quinze dones (enguany, 12 dones. Les Nobel com, per exemple, Dorothy Hodgkin, Elizabeth Blackburn i Donna Strickland, Rita Levi-Montalcini, Jennifer Doudna o Fabiola Gianotti, formen part d'una llista de 280 sòcies d'un total de 8.000 academics i acadèmiques (actualment uns 1.500 vius).