Barcelona: Lucha Castro, defensora de DDHH mexicana, presenta llibre col·lectiu / La Independent / Noticias género

"El llibre Una Lucha Colectiva. Testimonios és una resposta a la sordesa i silenci de les autoritats davant de les violències de gènere, que recull el crit de les víctimes de feminicidi, de les desaparicions forçades, és un llibre de denúncia que convida a la reflexió sobre el compromís social, la memòria històrica, la solidaritat de les lluites compartides i l'esperança d'un altre món possible", assenyala la principal autora, la mexicana Lucha Castro, coneguda advocada i defensora dels drets humans, actualment asilada a Barcelona.

 

Libro Lucha Castro


El llibre, que serà presentat aquest divendres 20 de maig a la Llibreria Altaïr, a les 18.00, "exhibeix la indolència dels operadors del sistema de justícia, i per operadors de Justícia em refereixo al policia, el ministeri públic, perits, advocats/ de víctimes i de victimaris, els jutges i jutges en la impartició de la justícia, però no ho fa des de la teoria, ho fa a través de testimonis concrets".

Es tracta d'un llibre escrit al gènere de cor a veus, per 57 persones. No ofereix només drama, sinó que també és molt divertit, assegura, ja que té diverses anècdotes que fan riure, encara que en altres casos trenquen el cor.