Vilanova i La Geltrú: la Llei Micaela, polítiques públiques i mitjans de comunicació a Paranà i l'Argentina / La Independent / Notícies breus

There are no translations available.


Convidada per la XIDPIC.CAT-XIPVG i La Frontissa, Sandra Miguez farà una xerrada amb posterior debat sobre l'abast de la Llei Micaela, les polítiques públiques i els mitjans de comunicació segons la seva experiència a Paranà, d'Entre Ríos, Argentina. Serà aquest divendres 20 de maig a les set de la tarda a Ca La Tomasa, a Vilanova i La Geltrú.

 

FS4IswxWYAE-U E

 

 

La periodista Sandra Miguez forma part, com la XIDPIC.CAT, de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (RIPVG, sigles en castellà) i de la RIPVG Argentina. És experta en salut i Drets Humans.

Autora del llibre "Crímenes Menores; Género y Poder Judicial, la trama de una disputa" (1919) (cas de Micaela González a Entre Ríos, un cas de feminicidi), el presentà el 28 de juliol de 2019 a la llibreria Obaga de Barcelona, convidada per l'associació Mika i on hi foren presents La Independent i companyes de la XIPVG.

Llavors ens parlà sobre la resistència de bona part de la justícia argentina a incorporar la visió de gènere en els judicis per feminicidi i que és gràcies al moviment de dones que es denuncien els casos de jutges sense formació o voluntat d'incorporar-la en els processos i sentencies judicials.

 

 

 

D-KtT4ZXoAAyZ7f   D-KwkEUXUAAa9PZ

 

 

D-KwiqFX4AE7v1K

Presentació del llibre "Crímenes menores". Llibreria Obaga 28 de juliol de 2019

 


Aquest treball de recerca periodística va ser declarat d'interès per la Presidència del Superior Tribunal de Justícia d'Entre Ríos, la Cambra de Senadors de la Província d'Entre Ríos, la Banca de la Dona de la Càmera de Diputats d'Entre Ríos, pel Consell Municipal de Rosario, i la Municipalitat de Paranà.

És també coautora del llibre "Micaela, una vida, una mort i una llei (de) construcció de l'Estat amb Perspectiva de Gènere (2022).

Conversa doncs sobre aquests temes i sobre les polítiques públiques i els mitjans de comunicació aquest proper divendres amb Sandra Minguez i La Frontissa a Vilanova i La Geltrú.

 

Sandra Miguez

• És llicenciada en Comunicació Social, egressada de la Universitat Nacional d'Entre Ríos. Periodista diplomada en Salut i Gènere i Drets Humans, consultora en Comunicació, Gènere i Salut.
• És especialista en salut: Durant més de 15 anys va dirigir www.saludenfamilia.com.ar primer mitjà de comunicació dedicat exclusivament a la comunicació i la salut. A més va conduir durant aquest temps el programa televisiu Salud en Familia a Canal Once de la ciutat del Paraná.
• Va conduir el primer matí de Radio Nacional Paraná, programa "Dar la Nota" 2020-2021
• Des de fa 11 anys és columnista en temes de gènere i condueix el programa "I de repente la noche" de comunicació humana, i es retransmet a 9 ràdios d'Entre Ríos. Radio Nacional Paraná, FM Universitat de la Universitat Tecnològica Nacional, en el Sistema Integrat de Radios de la Universitat Nacional d'Entre Ríos (Siruner) en les seves tres freqüències, Paraná, Concordia i Concepció de l'Uruguai, Radio Comunitària Obrint Portes (Rosario del Tala) Ràdio Comunitària Barriletes (Paraná), CNN Gualeguaychú.
• Va rebre el 2021 una menció especial per la seva conducció en ràdio des d'una perspectiva de gènere als premis Juana Manso 2020.
• És autora del llibre "Crímenes Menores; Gènere i Poder Judicial, la trama d'una disputa" editat per Azogue Libros el 2019.
 Coautora del llibre "Micaela, una vida, una mort i una llei (de) construcció de l'Estat amb Perspectiva de Gènere. Editorial Delta Editora, 2022.
• Actualment és assessora en temes de gènere i comunicació a la Vicegovernació de la província d'Entre Ríos i per a diferents àrees municipals, diputacions, senaduries i consells deliberants.
• Escriu a diferents mitjans de comunicació sobre temes socials, de salut i de gènere. És també assessora en comunicació al Senat d'Entre Ríos.
• Durant els seus més de 30 anys de carrera ha treballat en mitjans radials, televisius, gràfics i en mitjans digitals, abordant temàtiques socials, de salut, polítics i de gènere. La seva trajectòria l'ha integrat a diferents organitzacions socials feministes i de periodistes, i li ha permès fer tallers, seminaris i conversatoris sobre aquestes temàtiques al país, participant a més en diferents convocatòries internacionals.
• Va ser directora de Comunicació del Ministeri de Salut de la província d'Entre Ríos (2006-2010), subdirectora de Comunicació de l'Honorable Concejo Deliberant de la Ciutat del Paraná (2011-2015), responsable de la Comunicació del Cap de la Banca de la Cambra de Senadors (2016-2019), Directora de Comunicació de la Cambra de Diputats de la Província d'Entre Ríos (2019-2020).
• És diplomada en Gènere i Drets Humans, a través del Diplomat de Gènere des d'un enfocament de Drets Humans organitzat per Acció Educativa i la UTN de la ciutat de Paraná.