Santa Coloma de Gramanet -Internacional: Jornada Internacional Data Feminism a La Ciba / La Independent / Notícies gènere

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Empoderamiento y Liderazgo - Investigación

No hay traducción disponible

L’objectiu és reunir a dones referents en la construcció feminista de les tecnologies data per a compartir i divulgar coneixements sobre aquestes amb la societat.

 

 alt

 

El pròxim 17 de maig tindrà lloc la II Jornada Internacional Data Feminism  organitzada des del Data Lab - LA CIBA,  de Santa Coloma, per abordar la incorporació de la perspectiva de  drets de les dones a les tecnologies basades en dades. Pretenen divulgar i potenciar el seu ús per a un model social més equitatiu i sostenible. 

A Data Feminism s’abordaran els reptes i oportunitats per a les dones, en un context d’acceleració de la digitalització i impuls d'economies emergents, on la majoria de processos de digitalització estan basats en dades algoritmes predictius d'intel·ligència artificial.

 

alt

 

 

Incorporar la mirada de drets de les dones en aquest àmbit resulta necessari per no generar noves bretxes i per alinear les tecnologies i agenda d'igualtat.

 

Desconferència Projecte Data Woman 

Durabt aquest esdeveniment es proposa participar a la Desconferència de dones DataLovers, un espai on tothom qui vulgui hi podrà participar, i que obre la possibilitat d’explicar un projecte de visualització de dades, i compartir-lo!. A La Ciba, de Santa Coloma posen l’espai, el projector i el berenar, cal només emplenar el formulari i portar el material per a les ptresentacions.

 

Hi poden participar dones que vulguin compartir o conèixer projectes de visualització de dades. Cada desconferenciant disposarà de 10 minuts per explicar el projecte de visualització de dades. Cada dona portarà el seu ordinador i disposarà d’una wifi de qualitat i d’un projector. Es tracta de participar en una nova comunitat de dones expertes on compartir coneixement.

 

 

alt

 

 

L’acte està organitzat per Iniciativa Barcelona Open Data, l’emprea que lidera Lourdes Muñoz Santamaria, i visualitzaren els noms i les bios de les persones que aportin activament en aquesta ocasió. 

 

Més informació:

Cal inscriu-s omplint aquest formulari 

[+info Web LaCiba]

 Possibilitat d’accés a les dades a través d’OpenData