Itàlia: Desy Icardi i 'La noia de la màquina d'escriure' / La Independent / Notícies gènere


A 'La noia de la màquina d'escriure' (AdN, 2021) Desy Icardi ens presenta Dalia que, des de jove, va treballar com a mecanògrafa, acompanyada sempre de la seva màquina d'escriure portàtil, una Olivetti MP1 vermella. 

 

desy icardi - la chica maquina escribir-3

Als anys noranta, ara ja gran, la dona pateix un ictus que, si bé no esdevé letal, eclipsa part dels seus records.

Records que això no obstant no s'han esvaït, sinó que sobreviuen a la memòria tàctil dels rovells dels seus dits, dels quals només poden ser alliberats en contacte amb les tecles de l'Olivetti vermella.

Al teclat de la màquina d'escriure, Dalia recorre la seva vida, des de la joventut provinciana, passant pels anys de la Segona Guerra Mundial, fins arribar al seu 'petit accident', l'ictus que ha ofuscat part dels records.

És la història d'una dona capaç de superar dècades difícils, sempre amb el cap dret, amb dignitat i bon humor.

 


Desy Icardi

desy icardi - la chica maquina escribir-2-ok

 


Nascuda a Torí, Desy Icardi és una autora que exerceix també com a actriu, redactora de continguts i formadora d'empresa.

Llicenciada en DAMS (Disciplines d'Arts, Música i Espectacle) el 2004, fa teatre com a autora i directora des de l'any 2006. El seu treball com a cabaretera el fa amb el pseudònim 'La Desy'.

Desy Icardi debuta en el panorama literari amb 'El aroma de los libros' (AdN, 2020), una novel·la ambientada a l'any 1957 i que transcorre a la seva ciutat natal, Torí. Va ser un èxit de vendes internacional.

El 2013, va crear Patataridens, el primer bloc italià dedicat a la comèdia femenina, i va assumir la codirecció de Facciamo la Lingua, una escola d'escriptura i comunicació.


Origen de les imatges:
Desy Icardi: Gentilesa d´Editorial AdN
Portades llibres