Catalunya: Sistema de seguiment integral en els casos de Violència de Gènere / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible

unnamed

 

La finalitat del conveni és: millorar l'eficàcia en la protecció de les víctimes de violència domèstica i de gènere; facilitar el seguiment de les circumstàncies de risc; alertar de la seva evolució; i adoptar les mesures de protecció adequades i prevenir el risc de noves agressions.


El Govern ha aprovat la signatura d'un conveni amb el Ministeri de l'Interior perquè les unitats competents en matèria de violència de gènere de la Generalitat es puguin incorporar al sistema de seguiment integral dels casos de violència de gènere (Sistema VioGén). Aquestes unitats són: l'Oficina d'Atenció a la Víctima del delicte (OAVD) i l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya del Departament de Justicia.

El conveni permet la creació de la nova base de dades comuna per a les forces i cossos de seguretat per tenir un major i permanent coneixement de les circumstàncies de les víctimes a fi de valorar el risc objectiu de patir noves agressions i adoptar així les mesures de protecció més adequades. L'aplicació informàtica que s'empra "Sistema de Seguiment Integral dels casos de Violència de Gènere"  és bàsica per integrar la informació policial, judicial i penitenciària. 

 

 

gettyimages-1200217290-612x612

Foto: gettyimages