Què en pensa... Albert Rivera. Ciutadans

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Questionnaires - Political parties

There are no translations available.

Què en pensa... Albert Rivera. Ciutadans

Combatre el relativisme cultural


 

 

 

 

- Com valores la incorporació de la visió de gènere al tractament de la comunicació i la informació als mitjans de comunicació? Què et sembla la iniciativa de La Independent?

Des de C's entenem necessària la incorporació de la visió de gènere en el tractament de la informació i la comunicació en els mitjans de comunicació públics i privats. Aquesta perspectiva aporta pluralitat, sensibilitat i rigor a una problemàtica, la de la igualtat de la dona –lacerant en ocasions–, que, malgrat els innegables avenços aconseguits, dista encara d'assolir la rellevància i el tractament informatiu que mereix.

La iniciativa de  La Independent ve a cobrir un espai comunicatiu des d'un angle en l'anàlisi, el tractament i la reflexió de la informació que enriquirà la qualitat i la pluralitat comunicativa de la nostra comunitat.

 

- El país acaba una legislatura. Com la valores des de la perspectiva de gènere?? 

 Més enllà de mesures orientades a la política d'aparador habituals en el Tripartit, des de C's no entenem que aquesta problemàtica específica, que requereix d'una assumpció transversal i permanent, hagi estat a l'agenda política de la tasca legislativa del Govern.

 

- Quins creus que han d'ésser els principals objectius per a la propera legislatura de Catalunya?

 Sens dubte, centrar la política catalana i la seva activitat parlamentària en la resolució dels verdaders problemes dels ciutadans de Catalunya. Per als nacionalistes, Catalunya només té un problema: la identitat, però per a C's la realitat és que els ciutadans realment sofreixen un 18% d'atur, més del 20% viu per sota del llindar de la pobresa, tenim un 30% de fracàs escolar i un 40% d'atur juvenil. C's continuarà lluitant perquè els problemes reals de la majoria de ciutadans siguin el centre del debat polític i no les obsessions identitàries d'una minoria que han estat lluitant per la igualtat durant els últims 30 anys.

 

- Quina reflexió més urgent creus que cal fer en els processos d'igualtat, d'equitat i dels drets humans de les dones al món?

 Vivim en l'actualitat, amb l'avenç de l'integrisme religiós i l'aparició de noves i extenses zones del planeta que, després del final del món bipolar, han deixat de ser necessàries en l'equilibri geopolític. "Terras ignotes" contemporànies, on, amb el silenci còmplice de la política i la premsa internacional, se succeeixen violacions sistemàtiques dels drets més elementals humans. Per això aquells tímids avenços que en l'àmbit mundial s'havien aconseguit en els processos d'igualtat i de respecte als drets humans, es veuen avui seriosament amenaçats. Per tant, la reversió d'aquesta situació, des de la conscienciació i l'assumpció de la responsabilitat de la comunitat internacional, ha de ser una de les prioritats en el treball d'aquells agents que treballin per la resolució d'aquesta problemàtica. Un altre factor que cal combatre és la sedimentació d'un relativisme cultural que en massa ocasions empara situacions de desigualtat i de submissió intolerables des d'una perspectiva de gènere. La bel·ligerància, permanent i sense renúncies, contra totes aquelles pràctiques, usos, o costums, que sota l'empara de la cultura, la religió o la tradició fossilitzin situacions de desigualtat entre home i dona, han de guiar la reflexió i la tasca d'aquells que creuen que la igualtat entre l'home i la dona és un valor irrenunciable.

 

Albert Rivera

President de Ciutadans