Què en pensa... Rut Carandell i Rieradevall. Reagrupament

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Questionnaires - Political parties

There are no translations available.

Què en pensa... Rut Carandell i Rieradevall. Reagrupament

Encara que s’hagi parlat de reconèixer drets no s’han fet les polítiques reals per acomplir-ho. 

 

 

- Com valores la incorporació de la Visió de Gènere al tractament de la comunicació i la informació als Mitjans de Comunicació? Què et sembla la iniciativa de La Independent?

 Durant segles la informació “seriosa” s’ha pensat exclusivament des d’una perspectiva masculina i cal refer el temps perdut. L’objectiu és arribar a una situació de normalitat i igualtat total que faci que iniciatives com la vostra ja no siguin necessàries.

 

- El país acaba una legislatura. Com la valores des de la perspectiva de gènere?

 Una mala legislatura en la que encara que s’hagi parlat de reconèixer drets i de la igualtat no s’han fet les polítiques reals per acomplir-ho, entre d’altres coses, per manca de diners. Aquest fet provoca molt desprestigi de la cosa pública i descrèdit dels polítics.

A més les estructures de poder han estat i són majoritàriament masculines i les dones continuen encara bandejades o infrarepresentades.

 

- Quins creus que han d'ésser els principals objectius per a la propera legislatura de Catalunya?

 La regeneració del nostre sistema polític (Llei de transparència, llei electoral, llei d’incompatibilitats, limitació de mandats) i la proclamació unilateral de la independència des del Parlament de Catalunya, que és la única forma que tenim per poder gestionar tots els nostres impostos, i fer, per exemple, les polítiques d’igualtat i assistència o infrastructures que ara es queden només en el terreny de les proclames o desitjos.

 

 - Quina reflexió més urgent penses que cal fer en els processos d'igualtat, d'equitat i dels drets humans de les dones al món?

 Quan parlem del mon és evident que les situacions són molt diferents i que mentre hi ha països que ja estant normalitzats tant políticament com social (per ex. Els països nòrdics) la immensa majoria de les dones viu en països on no es respecta els seus drets i que estan en una desigualtat extrema respecte dels homes. Jo crec que en aquest països el canvi vindrà per la cultura i l’educació de les criatures. Afavorir els processos de pau també farà que es donin les condicions per a que les dones i els seus fills puguin millorar la seva qualitat de vida i treballar  per la igualtat, l’equitat i els drets humans.

 

Rut Carandell i Rieradevall

Vicepresidenta de Reagrupament i cap de llista a Barcelona per les properes eleccions al Parlament.