Internacional: 11 de febrer. Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència / La Independent / Notícies gènere

Segons dades de la UNESCO, les dones són menys del 30 per cent en la investigació científica. Per aixó demana "trencar estereotips, desafiant el biaix de gènere i derrotant la discriminació que reté les dones i les nenes en ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques".

 

 

IMG 20210211 114721

La celebració en aquesta data fou decisió l'any 2015 de l'Assemblea General de les Nacions Unides a fi de "promoure la participació plena i en condicions d'igualtat de les dones i les nenes en l'educació, la capacitació, l'ocupació i els processos d'adopció de decisions en la ciència, i eliminar tota mena de discriminació contra les dones en les esferes de l'educació i l'ocupació, tot trencant les barreres jurídiques, econòmiques, socials i culturals mitjançant polítiques i plans d'estudi en el camp de la ciència per fomentar una major participació de les dones i les nenes i reconèixer-ne els seus èxits".

ONU Dones, per la seva banda ha difós el lema: Celebrem el Dia Internacional de les Dones i les Nenes a la Ciència: per més polítiques públiques. (Llegiu-ne la informació a la seva pàgina web)

L'Institut Català de les Dones opina que cal superar els estereotips sexistes, ja que "són una de les causes de les desigualtats i discriminacions de gènere en el camp de la ciència i la tecnologia i de la mancança de referents". 

 

IMG 20210211 221448