Bielorussia: "La revolució te rostre de dona” / La Independent / Notícies gènere

There are no translations available.

A la galeria BEGEMOT del carrer Trafalgar, 56, de Barcelona es pot veure, fins al 16 de febrer, una exposició* sobre el paper de les dones en la revolució que es va iniciar a l'agost del 2020 a Bielorússia, contra la dictadura d'Aleksander Lukashenko.

                                                              Dones Minsk EFE

 

Aquest moviment femení a Bielorússia encara està per estudiar. L'exposició explica el procés de transformació de la societat bielorussa en el seu camí pel restabliment dels principis democràtics.

L'Associació RAZAM bielorussia de Catalunya explica que Belarus és l'analogia d'una dona indefensa maltractada a la seva família durant 26 anys. La seva veu ha estat silenciada durant molt de temps, ha aguantat el silenci i suportat la humiliació, càstig, pallisses, insults públics ... i des de fora semblava que estava neta i ben cuidada però a dins hi havia dolor, molèsties i un crit. Ara el crit ja no es pot contenir s'aixeca i vol canvi i llibertat. Vol noves eleccions justes i democràtiques. Per aquesta analogia a Belarus el maltractament d'una dona de la família no és un delicte, però qualsevulla persona europea sap que una dona així necessita suport des de fora, diu RAZAM.

 

*Visites guiades pels grups de 2-6 persones (amb cita prèvia). Del 5 al 16 de febrer. Horari 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00pm/ concertar visites Alena Turava 662473215