Alemanya: Quota femenina a les grans empreses / La Independent / Notícies Gènere

 

A Alemanya s'ha debatut durant anys sobre la pertinència o no d'establir quotes femenines, fins que un projecte de llei obligarà a les grans empreses a tenir al menys una dona en el consell d'administració. Ha estat l'evidència que el progrés de les dones és gairebé imperceptible si es fa de forma voluntària el que ha conduït a determinar-ho per llei.

 

 

al-reverso

  

 

Està previst que les companyies amb més de 2.000 empleades i empleats hagin de complir tal prescripció. Constitueixen unes 70 a tot Alemanya, i al voltant d'un 42% no compten actualment amb cap dona en l'alta direcció.

Fins ara, la cancellera Angela Merkel s'havia mostrat reticent a aprovar actuar amb contundència. No obstant això, després de quinze anys de govern, arribat sense mecanismes igualatoris, ha reconegut la conveniència de legislar a l'respecte a l'comprovar la nul·la voluntat empresarial. Caldrà veure si altres països europeus emprenen el mateix camí, el de donar a les dones més oportunitats, per mínimes que siguin al capdavall.