Barcelona: 29a edició de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona / La Independent / Notícies Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Culture - Movies

There are no translations available.

S'inicia la 29a edició de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona després de sortejar un any totalment excepcional i extraordinari. La pandèmia global ha suposat aprenentatges vitals transcendents, també per al món cultural. 

   

CARTELL-MOSTRA-2021.Paisatge-714x1024

 

  

 

>ixí ens presenten les organitzadores, la 29a edició de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona: "Els coneixements que les feministes i les ecofeministes fa dècades que divulguen sonen amb força en més altaveus que mai: som interdependents, som ecodependents i la vida és una possibilitat més que una certesa. El principi de col·laboració que mou l'activitat de la Mostra -amb altres entitats, amb altres espais de la ciutat i de país, amb institucions, cineastes, crítiques i distribuïdores ...- és la principal raó per la qual la Mostra és avui possible, gairebé trenta anys després de la primera edició, en un llunyà 1993. la complicitat, la simbiosi i el mutualisme són mecanismes presents en la pràctica cultural que vol i necessita la societat".

El 2020, la imatge de la Mostra, dissenyada per l'artista visual Martina Manyà, feia referència a les constel·lacions i a l'univers com a espai on la ciència ficció feminista pot imaginar millors narracions de present i de futur. Aquest 2021, un any després del xoc pandèmic, Manyà aconsegueix apropar a un paisatge terrenal i es submergeix, sòl baix, evocant la simbiosi mutualista de l'humus, els fongs i les arrels a través d'un collage tenyit amb pigments naturals. En el vídeo es pot veure el procés darrere de la imatge de la mà de l'artista.