Estat espanyol: #NoMoreMatildas / La Independent / Notícies gènere

No hay traducción disponible


Celebrar escaridament la campanya " #NoMoreMatildas", una iniciativa de la Asociación de Mujeres Investigadores y Tecnólogas.

 

manifiesto-01

 

 

 

 

#Nomorematildas s'efectua per denunciar les conseqüències del fenomen conegut com l '«Efecte Matilda» (dit així en honor a Matilda Joslyn Gage, la primera activista i abolicionista en denunciar-lo en el seu assaig «La dona com inventora», el qual assenyala la injustícia que ha ignorat, de forma sistemàtica i persistent, els descobriments i troballes de científiques al llarg de la història.

Amb la campanya es pretén recuperar referents científics per inspirar i fomentar la vocació científica en nenes i adolescents a les que fins avui se'ls ha transmès el concepte prejudicial que la ciència és cosa d'homes.

La manca de referents té un impacte negatiu en les aspiracions de les nenes que es tradueix en una presència escassa en les carreres STEM. La campanya "?Nomorematildas" vol recuperar les figures de científiques, duent-les als llibres de text per trencar, amb el seu exemple, descobriments i aportacions, els convencionalismes masclistes que frenen la vocació científica en les nenes.