Barcelona: Projecte Arxipèlag 2020 és una proposta d’homenatge col·lectiu a cineastes / La Independent / Notícies Gènere

No hay traducción disponible

El Projecte Arxipèlag és una proposta d'homenatge col·lectiu a cineastes inspiradores, rupturistes i innovadores. A cada edició es convida a dones realitzadores, crítiques i artistes visuals a participar i contribuir en la construcció d'un arxipèlag genealògic referent al cinema fet per dones amb una peça artística inspirada en l'obra d'una altra cineasta.

 

Pantalla-fija arxipèlag-copia

 

 

 

La convocatòria d'enguany vol retre homenatge i fer visible el reconeixement de les cineastes Dorothy Arzner, Margaret Tait i Marta Rodríguez, tres directores innovadores i pioneres que, a la seva manera i en camps cinematogràfics diferents, han contribuït al desenvolupament de les estètiques i dels llenguatges cinematogràfics i a l'enriquiment dels imaginaris personals i col·lectius de diverses generacions.

Les obres participants (films, textos, fotografies, gifs, il·lustracions...), després de presentar-se públicament, entraran a formar part de la instal·lació en línia de Projecte Arxipèlag, que s'expandeix en cada nova convocatòria.

Dones Visuals se suma al projecte amb la intenció d'enfortir els espais de gaudi cinèfil, visionat col·lectiu i co-creació, així com de celebrar la comunitat fílmica femenina de la ciutat de Barcelona.

Amb aquesta mateixa intenció s'organitzen tres trobades per apropar el treball de cada una de les directores internacionals a qui es ret homenatge en aquesta edició. Marta Armengou, Diana Toucedo i Laia Manresa, tres dones del panorama cinematogràfic nacional, seran les amfitriones d'aquestes sessions de traçat de genealogies.