Catalunya: Montse Barderi, Premi Prudenci Bertrana amb la seva novel·la "La memòria de l'aigua" / La Independent / Notícies gènere

There are no translations available.

El Premi Pudenci Bertrana, en la seva 52a edició, ha estat guanyat per la periodista, escriptora i filòsofa Montse Barderi per la seva obra en narrativa La memòria de l'aigua, en la qual l'autora de Sabadell reivindica "la història de la Catalunya humil i obrera" protagonitzada per dones. 

 

Montse Barderi- premio

 


Es tracta d'un guardó atorgat en el marc dels Premis Literaris de Girona que convoca la Fundació Prudenci Bertrana.

Montse Barderi (1969) també ha estat nomenada Comissaria Any Pàmies i és autora de diversos llibres, entre els quals hi ha Camí d'anada i tornada, escrit al costat d'Emma Vilarasau; Dones úniques, Dones d'aquí que no podràs oblidar, on retrata 86 dones dels Països Catalans i on apareix Teresa Pàmies.

En una entrevista realitzada al programa El Cafè de la Ràdio de ràdio Sabadell, Barderi ha assenyalat que La Memòria de l'aigua, que parla de tres generacions de dones, té un punt autobiogràfic: "Hi és molt de mi, està basat en la meva família i en Sabadell. Té una base biogràfica amb el sedàs de la literatura".