Barcelona: Exposició d'artistes que han heretat a Picasso / La Independent / Notícies gènere

There are no translations available.

El Museu Picasso de Barcelona encara té la mostra anomenada "En el nom del pare", una exposició comissariada per Rosa Martínez que s'inscriu en una línia d'investigació al voltant de la relació de diverses artistes actuals amb l'obra i la figura de Pablo Picasso.

 

Ojos de Picasso- Aurora Carbonell

"Els ulls de Picasso" de Laura Carbonell.

 

"L'exposició sorgeix de la necessitat d'explorar críticament el llegat artístic i existencial de Picasso per crear una xarxa d'interrelacions que permeti obrir nous camins, com ell mateix desitjava. Aquesta mostra reuneix una sèrie d'artistes per als que resulta ineludible analitzar la complexitat de l'herència estètica i ideològica de Picasso. Picasso és una figura paterna a la qual estimar, amb la qual conviure o a la qual combatre críticament. La seva posició política, la seva infatigable ànsia de descobrir nous llenguatges estètics, la seva voluntat de connectar amb la mitologia clàssica i amb el llegat cultural mediterrani, la seva relació amb les dones com a models i com a objectes de desig, el seu interès per la poesia i per rituals ancestrals com el toreig i fins i tot els efectes de la seva fama i l'explotació turística i comercial del seu nom són analitzats en aquesta exposició per a crear una condensació crítica i celebratòria", assenyala la comissària.

Les artistes dones són Aurora Carbonell, Cristina Lucas, Eulàlia Valldosera, Pilar Albarracín i Tania Berta Judith, i els homes Daniel G. Andújar, Elo Vega i Rogelio López Cuenca, Miquel Barceló, Santiago Serra i Família Morente. L'exposició continua fins al 24 de setembre.

 

Los otros invisbles de Eulalia Valldosera

Performance de Eulàlia Valldosera amb la pintura de l'última dona de Picasso, Jacqueline Roque.