Acte en record de Montserrat Minobis i Puntonet

There are no translations available.

Invitació acte MMP 22.10.19

 

El proper dimarts 22 d'octubre a La Cuina de l'Espai Francesca Bonnemaison hi haurà un acte en record i reconeixement de la periodista Montserrat Minobis, després de la seva mort l'11 de maig d'aquest any 2019.

El tanatori de les Corts es feu petit llavors en espai i temps per acollir les paraules de tantes i tants col·legues, amistats de tota la vida i les que anava fent, dia sí i dia també, en el camí de la seva militància en el periodisme feminista, i en les organitzacions compromeses amb el feminisme, la diversitat i la solidaritat.

 

 Montse 3Montse 1Montse 2

 

Així, no es extrany que moltes persones la trobin a faltar en el seu propi dia a dia. Es per això, per poder espressar aquest sentiment de pérdua, per poder retrobar-nos en aquests grans cercles en els que la periodista participava o bé els construïa, que les seves i els seu col·legues i les seves amistats, hem organizat (també des de La Independent i des de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere de Cataluña), un acte en record i reconeixemnt de l'amiga, la col·lega, l'activista.

Les paraules de col·legues i amistats de Catalunya, de l'Estat espanyol i del món s'entrellaçaran aquest 22 d' octubre (tan a prop del 24, dia del seu naixement (24.10.1942)) amb música i cançó, poesia, teatre i audiovisuals.

Ho faran, ho farem, en la conjura de mantenir viva la seva memòria i continuar intentant, com ho feia ella, d'endreçar-ho tot ideant sempre per millorar: la professió i les i els professionals del periodisme, els drets de les dones, els paratges de la qüotidanitat, el país, els drets de les minories ... tot enfilant amb lila l'agulla que cusi el món.

 

Montse 5Homnaje a Nuria Pompeya Ca la Dona 1

 


Comptarem amb: Marta Càceres i Vicenç Sanclemente fent-ne les presentacions; un ritual de comiat que faran les dones de la Red de Migración, Género y Desarrollo (MGD); un audiovisual elaborat per la periodista i creadora audiovisual Fabiola Llanos; les actuacions escèniques de lectura de poemes propis i de Marta Pessarrodona per Àngels Gregori i un monòleg de o interpretat per l'actriu Pepa Amoròs; amb la música i cançó de David Carabén i Marina Rossell. Amb realització de Martí Peraferrer i els tècnics de l'Espai Francesca Bonnemaison.

I, és clar!, amb les paraules de companys i companyes que van compartir espais o trams de la seva vida, des de les pioneres feministes de Catalunya, les i els professionals de la ràdio, les periodistes feministes activistes de diversos països, les i els activistes socials i les amistats.

 

SexistaEncuentro

 

 

En definitiva, per compartir entre companyes i companys la convicció que un món millor no és possible sense les dones, i per recordar com deia sovint Montse Minobis que: "L'ofici de periodista no el pots deixar mai: l'estimes!".