Catalunya: Exposició "Les Veus de l'Aigua" / La Independent / Notícies de Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Fotografia

El proper 22 de març, amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua, s'inaugurarà a la Biblioteca Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat, l'exposició Les Veus de l'Aigua a càrrec de Pepe Navarro, autor de les fotografies.

 

les-veus-de-laigua

 

 

L'exposició consta de 49 fotografies de Burkina Faso, la majoria en color, i realitzades entre els anys 2000 i 2014 pel fotògraf Pepe Navarro. El seu autor ens mostra escenes que tenen lloc a l'època de pluges, quan regna l'alegria representada sobretot per nens que es banyen i juguen, cels de tempesta, el transport de l'aigua, a peu, en bicicleta, en burro, en camió... L'arquitectura, els homes, dones i criatures en diferents situacions. I retrats: cares series o somrients, amb roba occidental o no, sols o en grups.

A Les Veus de l'Aigua, hi trobem també els treballs de les dones, sempre en moviment, sempre carregades. Una de les principals feines és anar a buscar aigua potable - que es pugui beure sense emmalaltir- als forages, els pous tancats i amb bomba manual, on es dirigeixen dues vegades al dia. Una col·lecció de fotos indispensable per conèixer la vida a Burkina Faso.

L'exposició està produïda per Aigua per al Sahel, ONG que treballa des de l'any 1991 en projectes per proporcionar aigua potable i donar visibilitat a Burkina Faso, "El país dels homes íntegres". Les imatges de l'exposició formen part del llibre de fotografies més complert que existeix sobre aquest país del Sahel i que porta el mateix nom de l'exposició.

El pròleg del llibre està escrit per Federico Mayor Zaragoza, i han col·laborat amb els seus textos: l'antropòleg i africanista Lluís Mallart; la periodista Maruja Torres; el catedràtic de la Universitat de Ouaga, Alain Sissao; els presidents de dues ONGs burkineses, Fatto Batenga i Hubert Ouedraogo; la catedràtica de Comunicació de la UAB, Rosa Franquet; Pep Bernades, de la Llibreria Altaïr; i Pepe Navarro entre altres.

Més informació