Barcelona: S’ha de millorar l’accés de les dones a la Ciència / La Independent/ Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Recerca

A la Biennal Ciutat i Ciència ha tingut lloc el 7 de febrer la Jornada 100TÍFIQUES, per tractar sobre les dones científiques, i com apropar les noies a la formació en camps científics i tecnològics.

 

alt

La consellera Elsa Artadi va fer un discurs durant l’obertura de la trobada, i fou junt a les responsables de l' organització: Institute of Science and Technology (BIST). Artadi va instar a fer "esforços sostinguts en el temps" en tots els àmbits per aconseguir la igualtat entre dones i homes, també en el camp de la Ciència. "Es tracta de fer un canvi cultural" va comentar Artadi a la trobada "100TÍFIQUES", a l’auditori del Parc Científic de Barcelona omplert per l'estudiantat.

 

alt

 

 

“Entre tots i totes podem tirar endavant el canvi” ha assegurat la consellera durant l'acte en el que també hi ha participat la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada.

Durant el seu discurs, Artadi també ha parlat de la necessitat d’enfortir les polítiques de conciliació laboral en tots els àmbits perquè “vagin canviant les coses” ja que “s’està renunciant a una quantitat de talent que no ens podem permetre”. Artadi ha assegurat que “des de la Generalitat, les institucions i la societat civil estem posant un granet de sorra per anar canviant” i ha citat iniciatives com el Comitè Dona i Ciència en l’àmbit universitari o el programa STEMCAT que es porta a terme des de diversos departaments de la Generalitat.