Catalunya: "Sororitat" paraula oficial a la llengua catalana / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Culture - Temes Culturals

There are no translations available.

L'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra i l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) han triat la paraula "sororitat" com un dels neologismes més populars de l'any, com a resposta a la participació de més de 5.500 persones que la van votar com favorita en una convocatòria que es porta a terme des de fa cinc anys.

 

Marcela Lagarde

Marcela Lagarde.

Sororitat ve de la paraula sor i fa referència a la germanor entre dones, el femení de fraternitat. Sororitat és un dels vocables utilitzats en l'antropologia feminista, on l'antropòloga Marcela Lagarde ha estat una de les principals impulsores.

Sororitat ha estat la paraula guanyadora, amb el 32,6% dels vots de les persones participants, mentre que el segon lloc ha estat per èpic-a (14,3%) i el tercer per demofobia (11,2%).

La XIDPIC.CAT - Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere empra aquest terme des de la seva fundació l'any 2005, així com ho fa La Independent des dels seus inicis el 2010. També està normalitzat a la Xarxa Internacional i a La Independent el terme "feminicidi".