Madrid: Angela Davis visita al CIE / La Independent / Notícies Gènere

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Migraciones - Migraciones

No hay traducción disponible

 

L' activista feminista, ex-integrant de les Panteres Negres, dirigent històrica del Partit Comunista dels Estat Units, Angela Davis, va visitar el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Madrid. La visita va ser organitzada per l'Associació de Dones de Guatemala AMG.

 

Angela davis

Grupo Coeducación Zubiak eraikitzenv. Fotos: © Associació de Dones de Guatemala AMG.

 

Mitjançant les paraules "Haurien de reconèixer que ningú ha de ser tractats d'aquesta manera. És totalment inhumà i vergonyós. Espanya i tots els altres països d'Europa han de d'assumir la responsabilitat històrica per la situació en què ens trobem avui", Davis denunciava la impunitat de la institució i es dirigia tant al president del Govern Pedro Sánchez com al ministre d'Interior, Grande-Marlaska.

L'activista anticarcelària va voler ingressar al Centre d'Internament de la mateixa manera que ho fan els familiars i amics de les persones privades de llibertat, a fi de poder conèixer millor la situació i els obstacles que pateixen quan volen visitar a les persones de la seva familia o a les seves amistats.

"Centres d'internament com aquest indiquen que aquells que estan en el poder veuen a les persones que busquen una  nova vida a Europa, com a criminals. Així que hauríem de recordar que Europa no seria el que és avui sense tot el procés de colonialisme, sense totes la riquesa que va ser extreta de molts països dels quals les persones fugen avui buscant, a països com Espanya, la possibilitat d'una vida millor" va declarar Davis.