BARCELONA: Exposició ‘Dones trencant barreres. Transformant les ciutats mediterrànies’ a la Bonnemaison

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Culture - Fotografia

There are no translations available.

 Dones trencant barreres. Transformant les ciutats mediterrànies" es l’exposició fotográfica que s’acaba de inaugurar aquest dilluns 22 d’octubre al Espai Francesca Bonnemaison. Desprès es traslladarà a l'Ateneu Harmonia on es podrà veure del 5 al 14 de novembre.

 

ElisaPoch IEMed1

Una imatge de la exposició. Foto Elisa Pont_IEMed

La mostra és un recull de deu imatges i històries seleccionades com a finalistes del Concurs fotogràfic de la Fundació de Dones Euro-Mediterrànies (FFEM), amb seu a l’IEMed , que es va proposar el novembre de 2017, amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. 

Amb el títol “Dones excepcionals: trencant estereotips de gènere a la regió euromediterrània”, la convocatoria de la Fundació pretenia posar en valor i destacar aquelles dones inspiradores, en diferent àmbits i països, que lluiten cada dia per trencar estereotips de gènere i promoure valors d’igualtat a les seves ciutats i comunitats a la riba Sud de la Mediterrania.

És per això, que “les dones protagonistes d’aquests 10 retrats "s’arrisquen a anar en contra de les normes establertes, sacsegen l'ordre imposat, i així representen un paper primordial i transcendental per construir les ciutats del futur: més igualitàries, feministes i democràtiques”, explica l’IEMed, en l’exposició, present durant la semana de la Biennal de Pensament ‘Ciutat Oberta.

A la Bonnemaison hi será fins el 3 de novembre i desprès es traslladarà a l’Ateneu Harmonia  on es podrà veure des del 5 al 14 de novembre.

 

Defensores del cos-territori a Guatemala i Honduras

A l’Espai Francesca Bonnemaison hi haurà, des del 6 de novembre i fins el 10 de desembre i entorn del XIV Fòrum contra les Violències de Gènere , l’exposició ‘Defensoras’, lliutadores i defensores dels Drets Humans i de les terres centramericanes de Guatemala i Hondures.

Son les dones “indígenas maies, lenques i garífunes” dels dos paísos “que s'enfronten i es planten contra l’entrada d’empreses transnacionals” depresores dels seus recursos naturals en el territoris indígenes. Però elles “també lluiten contra la violència que viuen a les seves llars i comunitats o la institucional i simbólica”. Es per aixó que Les Defensores lluiten pel cos-territori. (Hi hauran visites guiades a l’exposició el divendres 9 de novembre a les 17 h i el dissabte 10 de novembre a les 10 h).