BARCELONA: Exposició ‘Dones trencant barreres. Transformant les ciutats mediterrànies’ a la Bonnemaison

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Fotografia

 Dones trencant barreres. Transformant les ciutats mediterrànies" es l’exposició fotográfica que s’acaba de inaugurar aquest dilluns 22 d’octubre al Espai Francesca Bonnemaison. Desprès es traslladarà a l'Ateneu Harmonia on es podrà veure del 5 al 14 de novembre.

 

ElisaPoch IEMed1

Una imatge de la exposició. Foto Elisa Pont_IEMed

La mostra és un recull de deu imatges i històries seleccionades com a finalistes del Concurs fotogràfic de la Fundació de Dones Euro-Mediterrànies (FFEM), amb seu a l’IEMed , que es va proposar el novembre de 2017, amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. 

Amb el títol “Dones excepcionals: trencant estereotips de gènere a la regió euromediterrània”, la convocatoria de la Fundació pretenia posar en valor i destacar aquelles dones inspiradores, en diferent àmbits i països, que lluiten cada dia per trencar estereotips de gènere i promoure valors d’igualtat a les seves ciutats i comunitats a la riba Sud de la Mediterrania.

És per això, que “les dones protagonistes d’aquests 10 retrats "s’arrisquen a anar en contra de les normes establertes, sacsegen l'ordre imposat, i així representen un paper primordial i transcendental per construir les ciutats del futur: més igualitàries, feministes i democràtiques”, explica l’IEMed, en l’exposició, present durant la semana de la Biennal de Pensament ‘Ciutat Oberta.

A la Bonnemaison hi será fins el 3 de novembre i desprès es traslladarà a l’Ateneu Harmonia  on es podrà veure des del 5 al 14 de novembre.

 

Defensores del cos-territori a Guatemala i Honduras

A l’Espai Francesca Bonnemaison hi haurà, des del 6 de novembre i fins el 10 de desembre i entorn del XIV Fòrum contra les Violències de Gènere , l’exposició ‘Defensoras’, lliutadores i defensores dels Drets Humans i de les terres centramericanes de Guatemala i Hondures.

Son les dones “indígenas maies, lenques i garífunes” dels dos paísos “que s'enfronten i es planten contra l’entrada d’empreses transnacionals” depresores dels seus recursos naturals en el territoris indígenes. Però elles “també lluiten contra la violència que viuen a les seves llars i comunitats o la institucional i simbólica”. Es per aixó que Les Defensores lluiten pel cos-territori. (Hi hauran visites guiades a l’exposició el divendres 9 de novembre a les 17 h i el dissabte 10 de novembre a les 10 h).