Barcelona: Curs: Descentrar la mirada per ampliar la visió: més enllà del feminisme blanc / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Temes Culturals

"En l'actualitat hi ha tantes propostes diferents i, fins i tot divergents, que s' autodemominen feministes que resulta més precís parlar de feminismes en plural", assenyala la publicació en xarxes socials que anuncia i convida al curs titulat "Descentrar la mirada per ampliar la visió: més enllà del feminisme blanc", que serà a càrrec de Florència González Brizuela i que s'inicia el proper dimecres 3 d'octubre a La Central del Raval, a Barcelona.

 

Feminismo blanco

Ángela Davis, en l'imatge de l'anunci dels cursos.

Informa que "el curs té com a objectiu presentar reflexions de pensadores feministes que analitzen com els diferents eixos de dominació s'articulen i impacten de diferent manera en la vida de les dones. Les seves propostes, tant teòriques com pràctiques, busquen respondre a les necessitats de les dones que han quedat excloses dels relats del feminisme hegemònic i advertir els efectes negatius que aquestes exclusions generen".

S'explica que durant el desenvolupament del curs es realitzaran sessions especials on ponents convidades aprofundiran, des de diferents perspectives, sobre qüestions que tenen especial rellevància en el debat feminista actual. S'inicia amb Florència González Birzuela, una feminista investigadora sobre feminismes contrahegemònics, que a més imparteix tallers de teatre de les oprimides sobre interculturalitat, interseccionalitat i gènere.