Catalunya: ESCA 2017: Les dones tenen comportaments més saludables que els homes però pitjor estat de salut.

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Salut - Salut de les dones

La passada setmana l'ESCA va presentar un estudi on va revelar que 3 de cada 4 persones de 75 anys i més que viuen soles són dones i aquestes tenen més dependència i unes pitjors condicions de vida per recursos insuficients.

 

consellera salut

La consellera de Salut, Alba Vergés.

 

La consellera de Salut, Alba Vergés, va presentar l'última Enquesta de salut de Catalunya (ESCA) 2017, acompanyada del secretari de Salut Pública, Joan Guix, i de la directora de l'Àrea d'Atenció Sanitària del Servei Català de la Salut (CatSalut), Cristina Nadal. Una de les principals conclusions de la mostra és que, en general, les dones tenen comportaments més saludables que els homes però tenen pitjor percepció del seu estat de salut i de la seva qualitat de vida relacionada amb la salut.

Així, segons l'ESCA 2017, les dones fumen menys que els homes (18,5% enfront del 29,7%); fan un consum de risc d'alcohol menor (1,5% enfront del 5,4%), i segueixen més la dieta mediterrània (65,3% enfront del 56,6%). Ara bé, malgrat aquests comportaments més saludables tenen una prevalença més alta de problemes crònics i discapacitats. En aquest sentit, s'assenyala que cal aprofundir en els determinants socials per millorar l'estat de salut de la població i reduir les desigualtats.