Internacional: Llibre imprescindible: Narratives de la diferència a les cultures globalitzades / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Culture - Literature

There are no translations available.

Andrea Ruthven (ADHUC—Universidad de Cantabria) ha coeditat, juntament amb Belén Martín-Lucas (Universidade de Vigo), el volum Narratives of Difference in Globalized Cultures: Reading Transnational Cultural Commodities, publicat per Palgrave.

 

ap lucas ruthven

Aquest llibre analitza com la comercialització de productes culturals transnacionals utilitza les diferències i el seu atractiu per als consumidors cosmopolites al nostre món globalitzat postmodern.

A quin preu? Quins dubtes ètics i polítiques enfronta el/l'artista / escriptor/a / lector/a quan es globalitza? Aquest volum analitza per què la diferència, sigui de gènere, sexual, racial, ètnica o lingüística, s'ha convertit en un element prominent en el camp cultural contemporani i els efectes d'aquest fet en la producció, circulació i recepció de productes culturals en el context de la globalització.

Des de la intersecció de la globalització, la diàspora, els estudis postcolonials i feministes a la literatura mundial, aquests assajos interroguen una àmplia varietat de narratives representatives preses de diversos camps culturals.

Els capítols inclosos ofereixen contra-lectures que interrompen les representacions hegemòniques de la identitat cultural dins del paisatge contemporani, neoliberal i globalitzat.

Més informació.