Catalunya: Les guanyadores d'aquest any dels 'Premis 12x12 Dona Tic' / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Recerca

El '12x12 Congress' celebrat el passat 14 de desembre a l'auditori de l'edifici Imagina, a Barcelona, va tornar a ser el marc que va acollir el lliurament dels Premis 12x12 Dona TIC, uns guardons que tenen el doble objectiu de reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies, i oferir referents a les nenes i adolescents que estan dubtant si dedicar-se o no a les disciplines STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) en el futur.

 

 

Premio Dona tic

Els Premis 12x12 Dona Tic 2017 busquen animar les dones joves a estudiar carreres d'enginyeria i les guardonades van ser sis dones professionals, una estudiant i una empresa dirigida per dones.

Enguany, les guardonades han estat, per categories:

Premi Dona TIC Divulgadora: Mariola Dinarès, periodista especialitzada en xarxes socials, comunicadora i emprenedora digital. Actualment, dirigeix i presenta el programa 'Popap' a Catalunya Ràdio.

Premi Dona TIC Acadèmica/Investigadora: Ana Ripoll, doctora en Física i catedràtica d'Arquitectura i Tecnologia de Computadors a la UAB (Universitat Autòinoma de Barcelona). Ha centrat la seva docència i recerca en l'àmbit de l'arquitectura de computadors i processament paral·lel.

Premi Dona TIC Professional: Ana Sabater, enginyera tècnica informàtica i màster en Màrqueting Distribució i Consum. Cofundadora i directora associada d'EUGENOMIC, ha desenvolupat una metodologia innovadora i exclusiva per aplicar la farmacogenètica a través d'una metodologia basada en g-Nomic.

Premi Dona TIC Estudiant TIC Universitària: Ester Lorente, enginyera informàtica que actualment està estudiant el Master 'Innovation and Research in Informatics'. Participa al programa Talent de l'inLab FIB, a l'àrea de Smart Mobility

Premi Dona TIC Estudiant TIC FP: Marina Blasco, estudiant de segon curs de Sistemes de Telecomunicacions i Informàtics. Està desenvolupant un projecte en l'àmbit de les TIC (un vehicle que s'autogestioni energèticament) conjuntament amb dos companys.

Premi Dona TIC Revelació: Mireia Calvo, enginyera superior de Telecomunicacions, amb un màster en Enginyeria Biomèdica i un doctorat europeu en Processament de Senyals i Telecomunicacions. La seva tesi doctoral permet entendre millor una malaltia que provoca la mort sobtada cardíaca a persones amb cors aparentment normals.

Premi Dona TIC Emprenedora: Mar Alarcón, que ha creat la primera plataforma tecnològica a Espanya i, actualment líder, de lloguer de vehicles entre particulars: 'SocialCar.com'.

Premi Dona TIC Iniciativa empresarial: 'Oracle4Girls', iniciativa de l'empresa líder del sector TIC Oracle, que pretén fomentar l'interès per la tecnologia entre les noies amb tallers tecnològics per a nenes a partir de 4 anys.