Terres de l'Ebre: Les dones de l’Ebre tenen la paraula / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Apoderament i Lideratge - Empresarial

There are no translations available.


Les dones de les Terres de l'Ebre prengueren la paraula en la Jornada PATT del grup de Dones Rurals i Marítimes de Catalunya, celebrada el passat 30 de novembre. Foren una quarantena les assistents  a la Jornada organitzada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, l'Institut Català de les Dones i el COPATE.

 

 

Les dones de lEbre

La coordinadora de l'Institut Català de les Dones, Carme Valls; el director territorial d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Ferran Grau; i el vicepresident del COPATE – àrea de Reserva de la Biosfera, Enric Adell, en la inauguració de la jornada PATT: Les dones de l'Ebre tenen la paraula.

Una jornada per visualitzar el paper de les dones ebrenques, dins l'entorn de la Reserva de la Biosfera, amb l'objectiu de crear un espai d'intercanvi d'experiències entre dones de diferents perfils i sectors a través de xerrades i taules rodones amb dones del món rural, marítim i agroalimentari de les Terres de l'Ebre. Es debaté sobre el Programa de dones del món rural i marítim; el lideratge femení; la igualtat de gènere i també s'hi presentà projectes i activitats empresarials d'èxit de dones a les comarques ebrenques.

Durant la jornada la responsable de Polítiques Transversals i d'Igualtat del Gabinet Tècnic i d'Estudis Sectorials, Brigida Lorenzo, presentà el Programa de dones del mon rural i marítim 2016-20 i Susanna Ferré, cofundadora de BusinessWitches feu una xerrada sobre Lideratge femení: la nova cara del lideratge. Seguidament presentaren a la taula d'experiències diverses actuacions que lideren dones a l'Ebre: Tere Culvi, membre de la Junta de Govern de la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre; Antonia Aguiló, membre del Consell Rector de la Cooperativa de Bot; Helga Harbig, empresària de vins i olis ecològics de la Ribera d'Ebre i Sofia Morales, empresària de barraques de turisme rural al Delta.

Va cloure la jornada Juana Barber, directora de la Reserva de la Biosfera del Montseny i presidenta del Consell de gestors de les Reserves de la Biosfera espanyoles, amb la conferència: La igualtat de gènere, una oportunitat per a les Reserves de la Biosfera.

Departament/s Delegació a les Terres de l'Ebre