Barcelona: Homenatges a supervivents de violència masclista / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Amb motiu del Dia Internacional contra la violència de gènere, l'institut Català de les Dones (ICD) celebrarà, aquest 24 i 25 de novembre, diverses activitats a la ciutat. El dijous 24 es farà un homenatge a les dones que han sobreviscut i superat la violència masclista amb l'exposició "Dones Supervivents". 

 

  Foto. Mujeres Supervivientes

 

L'acte serà a la seu central de l'ICD* i es mostrarà un Tapís elaborat per alumnat d'un curs de confecció industrial impartit per la Fundació Ared, que simbolitza segons les autores, "trossets de vida".

El Tapís serà posat a la façana de la seu central de l'ICD, com un símbol del compromís de la Institució amb les dones que han patit exclusió social i laboral i que han estat víctimes de violències masclistes, a continuació, la presidenta de l'ICD, Núria Balada i Cardona, llegirà el MANIFEST de commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la violència contra les Dones.

Després, l'Associació Helia Dones, inaugurarà l'exposició fotogràfica "Dones Supervivents", al hall de l'ICD. Farà la presentació la psicòloga i representant de l'Associació, Carla Rigol, que explicarà amb una visita guiada els eixos del projecte.

A l'exposició, hi han participat 12 dones supervivents de Violències Masclistes. Aquestes fotografies mostren i transmeten relats i manuscrits de recuperació i superació de dones empoderades, supervivents de relacions de violència masclista, que han decidit trencar el silenci.

L'exposició cedida per Helia Dones a l'Institut romandrà exposada fins al 16 de desembre. Cedida a l'ICD i s'incorporarà al catàleg d'exposicions.

Igualment, l'ICD convida a participar en l'Acte Institucional que tindrà lloc el dia 25 de novembre, a les 12 h. la Plaça de Sant Jaume de Barcelona i els actes de la seva demarcació territorial.

 

*'ICD Pl. Pere Coromines, 24 de novembre, a les 10 del matí