Olga Sacharoff, pintura, poesia, emancipació

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Art

Olga Sacharoff

Olga Sacharoff. Fotografia wikipedia

En el marc de l'Any Sacharoff, pintora de Georgia que es va establir a Catalunya, hi haurà, aquest dissabte 25 de novembre, una Roda de premsa* a càrrec d'Elina Norandi, comissària de l'exposició i de Carme Clusellas, directora del Museu d'Art de Girona.

La inauguració* serà després de la Roda de premsa i hi assistiran: Magda Gassó, Cap del Servei de Museus del Departament de Cultura; Carles Ribas i Gironès, regidor de cultura de l'Ajuntament de Girona, així com la comissària de l'exposició, Elina Norandi. L'acte comptarà amb un missatge del conseller de Cultura, Lluís Puig i Gordi.

 

 

Olga Sacharoff

 

 

Enguany en fa cinquanta de la mort a Barcelona de la pintora Olga Sacharoff (1889-1967), nascuda a Geòrgia però establerta a Catalunya. Es va formar a l’acadèmia de belles arts del seu país, aviat es traslladà a París, on exposa la seva obra als salons més importants.

Arribà a Catalunya fugint de la Primera Guerra Mundial, com també ho feren, entre el 1915 i el 1917,  altres artistes que vivien a París, com Otho Lloyd, Serge Charchoune, Hélènne Grounhof, Albert Gleizes, Marie Laurencin, Francis Picabia i els Delaunay.Feren vida a Barcelona i a Tossa de Mar.

De les estades i vacances a Tossa, on la parella Lloyd i Sacharoff hi va intensificar la seva assiduïtat a partir del 1919, sorgiren les fotografies d'ell i les pintures d'ella, que ens mostren apats, berenars, festes i balls populars. A través d'aquestes obres la pintora es va desfent dels trets cubistes.

El Museu d’Art organitza l’exposició central de la commemoració, que reuneix més d’una seixantena d’obres originals (dibuixos i pintura), així com fotografies i documentació sobre l’artista, que porten al públic per un itinerari complet per la seva trajectòria vital i artística.

L'exposició romandrà oberta fins el 2 d'abril de 2018.

 

 

DonaGabia.png 1881106711

"Dona Gabia" d'Olga Sacharoff. Imatge www.culturagencat.cat


L'exposició s'ofereix també amb una visita comentada i dinamitzada que permet apropar-se a la seva figura i conèixer el moviment artístic avantguardista a la Catalunya de principis del segle XX.

*Roda de premsa, dissabte 25 de novembre,  11 h a l' Àmbit 3 - Museu d'Art de Girona (Pujada de la Catedral, 12 Girona). Es prega confirmació d'assistència a la roda de premsa a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

*Inauguració, 25 de novembre a les 12 h al Saló del Tron, Museu d'Art de Girona (Pujada de la Catedral, 12 Girona)

Més info sobre Olga Sacharoff