Catalunya: "On tota cosa muda", celebració del trasllat de la seu de la FMMM / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Culture - Temes Culturals

There are no translations available.

La Fundació Maria Mercè Marçal celebra avui, 2 de novembre, el trasllat de la seva seu, fins ara a la ciutat de Sabadell, a la Biblioteca Nacional de Catalunya. Serà a les 8.30 h del vespre, a la Sala Llevant.

La Junta de la FMMM, en la seva darrera reunió va decidir aquest trasllat en benefici no només de la promoció de l'obra de la poeta i escriptora feminista sinó també per facilitar el conjunt d'activitats que es promouen al voltant de la Fundació i del record d'una personalitat que fou tant rellevant en el seu moment com ho és ara. La defensa profunda que feu dels Drets de Catalunya com a Nació, el seu feminisme compromès i la seva excel·lència literària, la converteixen sense dubte en un símbol transcendent.

 

 

MMM

 Maria Mercè Marcàl

 

FMM On tota cosa muda

 

 

 

Presentaran l'acte Eugènia Serra, Laura Borràs, Eulàlia Valldosera, Mireia Calafell i Heura Marçal.

Amb la música de Meritxell Gener i Roger Mas, la veu de David Caño, Sònia Moll, Josep Pedrals, Maria Sevilla i Ester Xargay.

Aquests propers dies també hi altres actes sobre l'escriptora, així avui mateix 2 de novembre a les 19 h a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres, Lluïsa Julià farà la presentació de llibre "Maria-Mercè Marçal. Una vida".

El proper 6 de novembre tindrà lloc el Seminari: "Feminisme i traducció: escriptores catalanes en anglès"
A les 18 h a la Universitat Oberta de Catalunya  amb Kathleen McNerney, que  explicarà la seva experiència com a traductora d'escriptores com Maria-Mercè Marçal.

Finalment, el 9 de novembre hi haurà una "Nova cartografia-homenatge: "Maria-Mercè Marçal i Montserrat Abelló. Les arrels d'una amistat", en el marc dels 20 anys de les Cartografies del Desig. En aquesta ocasió hi participen: l'autora, Lluïsa Julià Capdevila; la directora, Araceli Bruch, l'autora musical, Anna Bofill Levi; les actrius, Lluïsa Mallol i Araceli Bruch; la pianista, Montse Massaguer; la soprano: Montse Solà; i la ballarina, Béné Carrat. Serà a les 21.30 h a la Biblioteca de Catalunya, Sala de Ponent.