La il•lustradora Pilarín Bayés rep la medalla d’Or de Vic

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Il·lustració - Manga

La ninotaire Pilarín Bayés (Vic, 1941) va rebre divendres la medalla d'Or de la ciutat de Vic. L'acte es va fer a l’emblemàtica sala viguetana Joaquim Maideu del teatre Atlàntida amb presència de l'escriptor Joaquim Carbó, el dibuixant Picanyol, el seu germà i cardiòleg, Antoni Bayés de Luna, entre d’altres personalitats.

 Pilarn_Bays

 

Bayés va agrair el guardó profundament emocionada enmig de l'ovació del públic. Va recordar la seva llarga trajectòria professional il·lustrant més de 600 llibres traduïts a diferents idiomes i dibuixant cartells, portades, articles, acudits, nadales, calendaris. També ha fet escultures, murals, ceràmica i ha decorat robes, llibretes i capses, entre moltes altres coses.  

 

El món Pilarín és fresc, juvenil, màgic i amb una forta personalitat. Bayés ha col·laborat a publicacions com Cavall Fort, on va començar a col·laborar l'any 1964, i actualment publica a les pàgines d'El 9 Nou. Els parlaments institucionals van anar a càrrec de l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, i el secretari general de Cultura, el vigatà, Xavier Solà. Tothom va destacar la capacitat de treball de Bayés, la seva singular il·lustració, la ràpida connectivitat amb els infants i el seu caràcter afable.

Durant l'esdeveniment es van presentar en exclusiva les primeres imatges de 'L'illa del far', una producció audiovisual dirigida a un públic infantil on hi participa Televisió de Catalunya basada amb il·lustracions de la ninotaire catalana. A través de la seva obra sempre ha traspuat un intens sentiment de país i una profunda estima per Vic i per Catalunya. Ha contribuït, a través dels seus llibres, a prendre consciència a joves i infants de la rellevància de la nostra terra.