Catalunya: El Grup de Periodisme Solidari, convida a Sahar Francis al CPC / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Desenvolupament - Drets dels Pobles

La presidenta d'Addameer, Sahar Francis, visita el Col·legi de Periodistes de Catalunya


La Comissió de Periodisme Solidari es va reunir amb la presidenta de l'organització Addameer, l'Associació de Drets Humans i Defensa dels Presos.

 

 

Para articulo cpc

Sahar Francis, advocada i directora de l'organització Palestina Addameer. Fotos: Amada Santos

El Grup de Periodisme Solidari va fer una trobada amb Sahar Francis, advocada i directora de l'organització Palestina Addameer. L'organització té el seu origen en el suport legal i la defensa jurídica que va donar a les persones palestines empresonades en la Primera intifada. Addameer també s'encarrega d'incidir a escala internacional i treballar juntament amb altres organitzacions de defensa dels drets humans com Amnistia Internacional, Human Rights Watch o el Comitè Contra la Tortura.

Francis va destacar el gran problema que tenen els relators especials de l'ONU per Palestina per monitoritzar el conflicte israelo-palestí. Israel va prohibir l'entrada a Richard Falk, un professor universitari judeo-nord-americà que va ser enviat per les Nacions Unides. Michael Lynk, l'actual relator canadenc, tampoc té permís per entrar als territoris ocupats. Francis, a més, va mencionar la importància de la campanya global BDS (Boicot, Desinversions i Sancions) per combatre la política d'apartheid del govern israelià contra la població palestina. Per concloure, també va fer menció a la importància que té la solidaritat internacional amb el poble palestí per als moviments de defensa dels drets humans que treballen a la franja de Gaza i als territoris ocupats.

 

 

DSC 0005DSC 0013

 

 

DSC 0007Este

 


La visita de Sahar Francis a Barcelona ha estat finançada per l'Ajuntament de la ciutat amb l'objectiu d'enfortir la protecció dels presos i detinguts polítics Palestins i fer visible la situació d'indefensió que pateixen a mans de l'exèrcit d'Israel. A més, la gira ha rebut suport de les ONG Paz Con Dignidad i NOVACT i ha comptat amb el suport comunicatiu des del Col·legi de Periodistes mitjançant una periodista col·legiada que ha ajudat a visibilitzar la tasca d'Addameer en els Mitjans de Comunicació de Catalunya.