BARCELONA: Gènere i mitjans de comunicació. Cicle ‘Les claus de la Mediterrània actual’ de l' IEMED / LA INDEPENDENT /NOTíCIES GÈNERE

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Derechos Humanos - Derechos de las Mujeres - Derechos de las Mujeres

No hay traducción disponible

 

La igualtat de gènere, els mitjans de comunicació, el respecte dels Drets Humans, com també la gestió dels refugiats, les migracions, el conflictes, l’extremisme violent l prevenció del terrorisme i la geopolítica son alguns dels temes que l’IEMed (Institut Europeu de la Mediterrània) anomena ‘Les claus de la Mediterrània actual’.  Els temes es tractaran a través d’un cicle de 28 sessions, els dimecres, des d’aquest mes d’octubre fins el maig de 2018, en la 4ª edició del cicle Aula Mediterrània.

Dones i homes amb experiència internacional i també expertes locals, tractaran aquestes qüestions d’actualitat en les diferents conferències de les que destaquem, fins el desembre, la presentació de la directora del programa Global Water Partnership–Mediterranean, Anthi Brouma: Seguretat hídrica a la Mediterrània: cooperació regional i el paper de Global Water Partnership–Mediterranean (GWP–Med), (25 d’octubre). A la taula l’acompanyarà Laura Huici, professora titular de Dret Internacional Públic i directora adjunta del Màster en Estudis Internacionals–Organitzacions i Cooperació Internacional (UB).

La xerrada de la directora del Centre d’Estudis Interculturals i Migracions (Universitat d’Anvers), Christiane Timmerman: La necessitat d’una narrativa comuna (8 de novembre). La presentarà Sílvia Carrasco, professora del departament d’Antropologia Social i Cultural de la UAB, i coordinadora del Grup de Recerca en Migracions, Educació i Infància, (EMIGRA/CER-Migracions) de la UAB.

La conferència de la professora d’Història Moderna, Università La Sapienza, Roma, Renata Ago:Gènere i experiència urbana. Roma a l'edat moderna (16 de novembre), que compartirà taula amb M. Ángeles Pérez Samper, catedràtica d’Història Moderna de la UB i coordinadora del Màster en Història i Identitats de la Mediterrània Occidental Segles XV-XIX, UB/Universitat d’Alacant/Universitat de València/Universitat Jaume I.

Finalment, la de la fundadora i presidenta del Forum des Femmes, Al Hoceima, Zohra Koubia:Societat civil i promoció dels drets de les dones als països del Sud (22 de novembre), que presentarà Teresa Velázquez, catedràtica de Periodisme de la UAB, i coordinadora acadèmica del Màster Erasmus Mundus en Mediació Intermediterrània: cap a la inversió i la integració (MIM), UAB/Università Ca’ Foscari di Venezia/Université Paul-Valéry de Montpellier.

El programa interuniversitari Aula Mediterrània té l'objectiu de fomentar els estudis sobre la Mediterrània amb una perspectiva el més àmplia i interdisciplinària possible. Es va iniciar el 2015 i és fruit de la col·laboració entre l'IEMed i el món acadèmic. Les sessions es fan a les 18.30 a l’IEMed i es poden seguir en directe.