BARCELONA: Gènere i mitjans de comunicació. Cicle ‘Les claus de la Mediterrània actual’ de l' IEMED / LA INDEPENDENT /NOTíCIES GÈNERE

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Drets Humans - Drets de les Dones - Drets de les Dones

 

La igualtat de gènere, els mitjans de comunicació, el respecte dels Drets Humans, com també la gestió dels refugiats, les migracions, el conflictes, l’extremisme violent l prevenció del terrorisme i la geopolítica son alguns dels temes que l’IEMed (Institut Europeu de la Mediterrània) anomena ‘Les claus de la Mediterrània actual’.  Els temes es tractaran a través d’un cicle de 28 sessions, els dimecres, des d’aquest mes d’octubre fins el maig de 2018, en la 4ª edició del cicle Aula Mediterrània.

Dones i homes amb experiència internacional i també expertes locals, tractaran aquestes qüestions d’actualitat en les diferents conferències de les que destaquem, fins el desembre, la presentació de la directora del programa Global Water Partnership–Mediterranean, Anthi Brouma: Seguretat hídrica a la Mediterrània: cooperació regional i el paper de Global Water Partnership–Mediterranean (GWP–Med), (25 d’octubre). A la taula l’acompanyarà Laura Huici, professora titular de Dret Internacional Públic i directora adjunta del Màster en Estudis Internacionals–Organitzacions i Cooperació Internacional (UB).

La xerrada de la directora del Centre d’Estudis Interculturals i Migracions (Universitat d’Anvers), Christiane Timmerman: La necessitat d’una narrativa comuna (8 de novembre). La presentarà Sílvia Carrasco, professora del departament d’Antropologia Social i Cultural de la UAB, i coordinadora del Grup de Recerca en Migracions, Educació i Infància, (EMIGRA/CER-Migracions) de la UAB.

La conferència de la professora d’Història Moderna, Università La Sapienza, Roma, Renata Ago:Gènere i experiència urbana. Roma a l'edat moderna (16 de novembre), que compartirà taula amb M. Ángeles Pérez Samper, catedràtica d’Història Moderna de la UB i coordinadora del Màster en Història i Identitats de la Mediterrània Occidental Segles XV-XIX, UB/Universitat d’Alacant/Universitat de València/Universitat Jaume I.

Finalment, la de la fundadora i presidenta del Forum des Femmes, Al Hoceima, Zohra Koubia:Societat civil i promoció dels drets de les dones als països del Sud (22 de novembre), que presentarà Teresa Velázquez, catedràtica de Periodisme de la UAB, i coordinadora acadèmica del Màster Erasmus Mundus en Mediació Intermediterrània: cap a la inversió i la integració (MIM), UAB/Università Ca’ Foscari di Venezia/Université Paul-Valéry de Montpellier.

El programa interuniversitari Aula Mediterrània té l'objectiu de fomentar els estudis sobre la Mediterrània amb una perspectiva el més àmplia i interdisciplinària possible. Es va iniciar el 2015 i és fruit de la col·laboració entre l'IEMed i el món acadèmic. Les sessions es fan a les 18.30 a l’IEMed i es poden seguir en directe.