Dones de l'ANC: "Les dones ens mobilitzem x Sí"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

Sí

 

Des de la sectorial de Dones per La Independència de l'Assamblea Nacional Catalana (ANC) informen a La Independent que estan treballant conjuntament amb l'ANC, ÒC, SÍ, Súmate i amb els partits ERC, PDECAT, DEMÒCRATES i CUP, a fi que hi hagi una presència paritària d'homes i dones als actes de la campanya unitària del Referèndum català i que els seus continguts representin les opinions de les dones.

La vigilia de l'anunci per part del President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, de la data i la pregunta del Referèndum d'Autodeterminació de Catalunya, La Independent ha parlat amb Montse Higueras, coordinadora de Dones de l'ANC, sobre com preveuen la campanya del referèndum.

 

 

Montse Hito

 Montserrat Higueras Tobajas, coordinadora de Dones de l'ANC

 

 

Hi haurà una veu pròpia de les dones o aquesta s'incorporarà a la campanya unitària que està a punt de començar?

Sobre la campanya, estem treballant perquè hi hagi una presència paritària d'homes i de dones en els actes de la campanya unitària.

Volem que els eixos de les aportacions de les dones hi siguin presents de manera transversal, no sectorialment, en el discurs i en els relats diversos de la campanya unitària.

 

Com esteu treballant? Quin és l'objectiu més important?

La campanya neix com a idea de l'ANC. S'ha constituït una comissió de treball per aconseguir dur a terme aquests objectius amb la presència de dones representants de: ANC, ÒC, Suma't i els partits ERC, PDECAT, DEMÒCRATES I CUP, així com les persones responsables de comunicació de la campanya.

¿El perquè?: les dones som més de la meitat i una part del vot més gran és femení.

També volem mobilitzar les dones i el seu entorn. La campanya no és una campanya al marge de la unitària: neix per quedar-se dins de la campanya unitària, volem poder mobilitzar i buscar el vot de les dones amb la implicació de tots i totes i des de la transversalitat. I al mateix temps mostrar que les dones som transformadores i des de sempre hem estat part activa de les lluites socials.

 

Hi ha previst algun acte amb diversitat d'aportacions feministes i també des del territori?

Sí. Volem fer un gran acte de la campanya unitària pensat i dirigit a mobilitzar el vot femení i microactes locals i comarcals en la mateixa direcció. Hi estem treballant.

 

 

 

 

Si colors