Catalunya: El Govern aprova el Pla anual de cooperació al desenvolupament 2017 / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Desenvolupament - Cooperació

El Govern destina 30,2 milions d'euros a l'Ajut Oficial al Desenvolupament. L'Agència Catalana de Cooperació dobla el pressupost de l'any passat i gestionarà 17,9 milions.

 El Consell Executiu ha aprovat el Pla anual de cooperació al desenvolupament 2017 amb una dotació pressupostària de 30,2 milions d'euros, un punt d'inflexió respecte dels darrers anys en l'Ajut Oficial al Desenvolupament (AOD) i que representa un 64% més que el 2016. L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) dobla el pressupost de l'any passat i gestionarà 17,9 milions d'euros, mentre que els 12,3 milions restants corresponen a les actuacions d'AOD que el Govern duu a terme a través d'actuacions de tots els departaments.

El Pla incorpora la millora continuada de les pròpies capacitats amb l'impuls de les línies estratègiques del Pla director de cooperació al desenvolupament 2015-2018, tot prioritzant l'enfocament de gènere i basat en drets humans, el foment de la pau i la seguretat humana, així com la contribució a l'elaboració del Pla Nacional dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El Pla anual 2017 pretén, doncs, continuar bastint els fonaments d'una nova política pública de cooperació. Una política plenament integrada en l'acció exterior de Catalunya; que intenta donar respostes a unes necessitats en un context global complex; promotora d'aliances; compromesa amb projectes transformadors; i que contribueix amb educació en valors, informació i debat a fomentar una ciutadania conscienciada i compromesa amb els afers globals i la defensa dels drets humans.